שלום לך הרב צח מלול מה שלומך איך אתה מרגיש אני מקווה מאוד שהכל בסדר איתך הרב צח מלול אמא שלי זיכרונה לברכה גם נפטרה וגם נקברה ביום שישי של פרשת יתרו פרשת יתרו מתחילה בפסוק וישמע יתרו כהן מדין חותן משה את כל אשר עשה אלוהים למשה ולישראל עמו כי הוציא יהוה את ישראל ממצרים אמא שלי יצאה ממצרים אמא שלי יצאה מהעולם הזה שהוא כמו מצרים העתיקה המילה יתרו רומזת עלי כי אני מיותר כמו שנאמר בספר במדבר בפרק לה בפסוק יד נאמר שם את שלוש הערים תיתנו מעבר לירדן ואת שלוש הערים תיתנו בארץ כנען ערי מקלט תהיינה שלושת הערים שמעבר לירדן זה שלושת האחים הגדולים שלי שהם איתן צרפתי אלון צרפתי וארז צרפתי שלושת הערים שבארץ כנען זה שלושת האחים הקטנים שלי שהם אלמוג צרפתי אדיר צרפתי וארנון צרפתי כלומר אחרי שאמא שלי ואבא שלי הביאו לעולם הזה את שלושת הילדים הגדולים שלהם שהם איתן צרפתי אלון צרפתי וארז צרפתי אלוהים רצה להוריד את הנשמה שלי לעולם הזה ואז מלאכי השרת אמרו לאלוהים אלוהים בבקשה ממך אל תוריד את הנשמה של אמיר צרפתי לעולם הזה היא לא תעשה את השליחות שלה בעולם הזה היא לא תעשה את אותם שבעה דברים מסויימים שהיא חייבת לעשות אותם ואז מלאכי השרת אמרו לאלוהים אלוהים אנחנו נאמר לך יותר מזה אם הנשמה של אמיר צרפתי לא תעשה את אותם שבעה דברים מסויימים שהיא חייבת לעשות אותם לא יהיה לה לא עולם הזה ולא עולם הבא אנחנו לומדים את זה ממה שנאמר בספר במדבר בפרק טו בפסוק לא נאמר שם כי דבר יהוה בזה ואת מצוותו הפר הכרת תכרת הנפש ההיא עוונה בה המשפט כי דבר יהוה בזה ואת מצוותו הפר מורכב משבע מילים כלומר המשפט כי דבר יהוה בזה ואת מצוותו הפר רומז על אותם שבעה דברים מסויימים שהנשמה של אמיר צרפתי חייבת לעשות אותם אחרי זה נאמר הכרת תכרת הנפש ההיא עוונה בה ורבותינו זיכרונם לברכה אמרו שמה שנאמר בתורה הכרת תכרת זה כרת בעולם הזה וכרת בעולם הבא ואז מלאכי השרת אמרו לאלוהים אלוהים אנחנו נאמר לך יותר מזה אם הנשמה של אמיר צרפתי לא תעשה את אותם שבעה דברים מסויימים שהיא חייבת לעשות אותם היא תגרום לכך שהנשמה של שיראל אוחנה תתחתן עם שלושה נשמות שהם לא הזיווג שלה משורש נשמתה במקום שהיא תתחתן עם הנשמה של אמיר צרפתי שהיא כן הזיווג שלה משורש נשמתה אנחנו לומדים את זה ממה שנאמר בספר ירמיהו בפרק לח בפסוק יז ובפסוק יח נאמר שם ויאמר ירמיהו אל צדקיהו כה אמר יהוה אלוהי צבאות אלוהי ישראל אם יצוא תצא אל שרי מלך בבל וחייתה נפשך והעיר הזאת לא תשרף באש וחייתה אתה וביתך ואם לא תצא אל שרי מלך בבל וניתנה העיר הזאת ביד הכשדים ושרפוה באש ואתה לא תמלט מידם גם המשפט אם יצוא תצא אל שרי מלך בבל וגם המשפט ואם לא תצא אל שרי מלך בבל מורכבים משבע מילים כלומר גם המשפט אם יצוא תצא אל שרי מלך בבל וגם המשפט ואם לא תצא אל שרי מלך בבל רומזים על אותם שבעה דברים מסויימים שהנשמה של אמיר צרפתי חייבת לעשות אותם המילים וחייתה נפשך רומזות על בעלה הראשון של שיראל אוחנה המילים והעיר הזאת לא תשרף באש רומזות על בעלה השני של שיראל אוחנה המילים וחייתה אתה וביתך רומזות על בעלה השלישי והאחרון של שיראל אוחנה המילים וניתנה העיר הזאת ביד הכשדים רומזות על בעלה הראשון של שיראל אוחנה המילים ושרפוה באש רומזות על בעלה השני של שיראל אוחנה המילים ואתה לא תמלט מידם רומזות על בעלה השלישי והאחרון של שיראל אוחנה ואז אלוהים אמר להם תשתקו אני יודע מה אני עושה אלוהים ידע את מה שמלאכי השרת לא ידעו אלוהים ידע שהנשמה של אמיר צרפתי תעשה תיקון לאותם שבעה דברים מסויימים שהיא הייתה חייבת לעשות אותם על ידי זה שהיא תכתוב את שבעת הסדרים האחרונים של המשנה של התוספתא ושל התלמוד אנחנו לומדים את זה ממה שנאמר בספר דברי הימים חלק א בפרק ב בפסוק טו נאמר שם אוצם השישי דויד השביעי המילים דויד השביעי רומזות על שבעת הסדרים האחרונים של המשנה של התוספתא ושל התלמוד וכתוב בספר מלכים חלק ב בפרק כ בפסוק א בפסוק ב בפסוק ג בפסוק ד בפסוק ה ובפסוק ו בימים ההם חלה חזקיהו למות ויבוא אליו ישעיהו בן אמוץ הנביא ויאמר אליו כה אמר יהוה צו לביתך כי מת אתה ולא תחיה ויסב את פניו אל הקיר ויתפלל אל יהוה לאמור אנה יהוה זכור נא את אשר התהלכתי לפניך באמת ובלבב שלם והטוב בעיניך עשיתי ויבך חזקיהו בכי גדול ויהי ישעיהו לא יצא העיר חצר התיכונה ודבר יהוה היה אליו לאמור שוב ואמרת אל חזקיהו נגיד עמי כה אמר יהוה אלוהי דויד אביך שמעתי את תפילתך ראיתי את דמעתך הנני רופא לך ביום השלישי תעלה בית יהוה והוספתי על ימיך חמש עשרה שנה ומכף מלך אשור אצילך ואת העיר הזאת וגנותי על העיר הזאת למעני ולמען דויד עבדי קודם כל נשים לב שהמשפט צו לביתך כי מת אתה ולא תחיה מורכב משבע מילים כלומר המשפט צו לביתך כי מת אתה ולא תחיה רומז על אותם שבעה דברים מסויימים שאמיר צרפתי היה חייב לעשות אותם נשים לב גם שכתוב שם באותו משפט מת אתה ולא תחיה כלומר בגלל שאמיר צרפתי לא עשה את אותם שבעה דברים מסויימים שהוא היה חייב לעשות אותם אין לו לא עולם הזה ולא עולם הבא נשים לב גם שכתוב באחד מהפסוקים שאני הבאתי פה מספר מלכים חלק ב המילים ביום השלישי תעלה בית יהוה המילים האלו רומזות על שלושה סוגים של ספרים שהם משנה תוספתא ותלמוד ואנחנו אמרנו כבר שאמיר צרפתי כתב את שבעת הסדרים האחרונים של המשנה של התוספתא ושל התלמוד אחרי זה כתוב בהמשך והוספתי על ימיך חמש עשרה שנה ומכף מלך אשור אצילך ואת העיר הזאת וגנותי על העיר הזאת למעני ולמען דויד עבדי אנחנו לומדים מפה שבגלל שאמיר צרפתי כתב את שבעת הסדרים האחרונים של המשנה של התוספתא ושל התלמוד הוא עשה תיקון לאותם שבעה דברים מסויימים שהוא היה חייב לעשות אותם כך שיש לו גם עולם הזה וגם עולם הבא אני חשבתי לעצמי גם על מה שנאמר בפסוק שאני הבאתי פה מספר דברי הימים חלק א למה אוצם השישי כי דויד השביעי כלומר זה שאמא שלי נפטרה ונקברה ביום שישי זה רק בגלל שאני כתבתי את שבעת הסדרים האחרונים של המשנה של התוספתא ושל התלמוד
 |
|