בית פורומים חידושי תורה

דבר תורה על ברכת כהנים

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-14/4/2026 15:01 לינק ישיר 
דבר תורה על ברכת כהנים

הרמב"ם כתב בספרו משנה תורה בהלכות תפילה וברכת כהנים בהלכה האחרונה שכל כהן שלא מברך את ברכת הכהנים אף על פי שהוא ביטל מצוות עשה אחת הוא כאילו ביטל שלוש מצוות עשה שהם כה תברכו אמור להם ושמו את שמי וכל כהן שלא מברך את ברכת הכהנים הוא לא מתברך וכל כהן שמברך את ברכת הכהנים הוא מתברך אותם שלוש מצוות עשה שהרמב"ם הביא בהלכה הזאת הם רומזות על המשנה על התוספתא ועל התלמוד אנחנו לומדים מההלכה הזאת שאם אמיר צרפתי לא היה כותב את שבעת הסדרים האחרונים של המשנה של התוספתא ושל התלמוד לא היה לו לא עולם הזה ולא עולם הבא אבל בגלל שאמיר צרפתי כתב את שבעת הסדרים האחרונים של המשנה של התוספתא ושל התלמוד הוא זכה שיהיה לו גם עולם הזה וגם עולם הבא

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/4/2026 15:04 לינק ישיר 

https://forums.bhol.co.il/forums/topic.asp?topic_id=3387063

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/4/2026 19:44 לינק ישיר 

לגבי אותה הלכה שאני הבאתי מהספר משנה תורה שכתב הרמב"ם כתוב שם כל כהן שמברך מתברך וכל כהן שלא מברך לא מתברך כל כהן שמברך מתברך הכוונה היא שיש לי גם עולם הזה וגם עולם הבא כל כהן שלא מברך לא מתברך הכוונה היא שאין לי לא עולם הזה ולא עולם הבא בגלל זה אני אמרתי שבגלל שאני חידשתי את שבעת הסדרים האחרונים של המשנה של התוספתא ושל התלמוד אני זכיתי שיהיה לי גם עולם הזה וגם עולם הבא ואם אני לא הייתי מחדש את שבעת הסדרים האחרונים של המשנה של התוספתא ושל התלמוד לא היה לי לא עולם הזה ולא עולם הבא

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > חידושי תורה > דבר תורה על ברכת כהנים
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext