|
|
| נשלח ב-3/11/2009 14:27 |
|
| |
איש
אולי על שאלתי זו תוכל לענות. המשנה הראשונה בבא מציעא מתחילה בשניים אוחזים בטלית וכו'
האם לא הגיוני היה לפתוח את המסכת , באלו מציאות שלו ואלו להכריז? או מה היא מציאה?
למה סדר נשים פותח ביבמות? ולא בכתובות, למה גיטין קודמת לקידושין?- התרוץ של הליצים. רבי- מקדים רפואה למכה, זה גם התרוץ שלך?
|
|
|
|
| נשלח ב-3/11/2009 14:29 |
|
| |
ולמה ביבמות מתחילים בחמש עשרה נשים פוטרות צרותיהן לפני שיודעים מהו ייבום וחליצה? מדוע בגיטין מתחילים בפרט צדדי של המביא גט ממדינת הים?
|
|
|
|
| נשלח ב-3/11/2009 14:36 |
|
| |
בעל, מי אמר שמקובל עלי שהמושגים האלו (ללא רקע מתאים) מביאים להבנה נכוחה של התורה והמצוות ענינם ומגמתם, ולא בעיקר לבלבול ?
|
|
|
|
| נשלח ב-3/11/2009 14:38 |
|
| |
קשה להבין לאן הדיון הזה חותר, מאי נפק"מ אם המשנה מסודרת או לא? העובדה היא שכיום קשה מאד מאד ללמוד את המשנה והגמרא עצמם בלי להקיף הרבה חומר שנכתב לאחריהם, וזה מוליד שתי מסקנות עם מסר הפוך: א. יש הבדל גדול ביננו לבין הראשונים לרעתנו ב. לראשונים היה הרבה יותר קל להקיף את התורה ולכן אין שום הוכחה שהם היו יותר מוכשרים.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/11/2009 14:41 |
|
| |
ירוחם ובעל, כאן התחלתם לשאול שאלות לענין. הסיבות העקרוניות הם כי בדברים האלו מגולמים העקרונות (אגב לא מדובר רק בעקרונות הלכתיים) שחשוב למשנה להעביר. יבמות למשל היא היסוד הבסיסי של חיי אישות במציאות העולם הזה. (מה שמורכב מזיקה טבעית ,יחס לעריות, והקשר בינהם) בכל מקרה לא בכדי כל מסכת מצריכה עיון לא מבוטל כדי להגיע למשהו מעבר ל"שליפות" מהמותן שאני יכול לתת כאן, ויהיו לא לגמרי מדויקות. בשביל להבין צריך ללמוד ולחשוב, וגם לדעת שלא לכל דבר יש תשובה מיידית כאן ועכשיו.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/11/2009 15:10 |
|
| |
| אישציפור כתב: |  | בעל, מי אמר שמקובל עלי שהמושגים האלו (ללא רקע מתאים) מביאים להבנה נכוחה של התורה והמצוות ענינם ומגמתם, ולא בעיקר לבלבול ?
|
|
תקח לדוגמא מושג אחד ותראה איך הרקע המשנאי מביא להבנה נכוחה ואיך העדרו מביא להיפך.
תוקן על ידי בעלבעמיו ב- 03/11/2009 15:11:54
|
|
|
|
|
| נשלח ב-3/11/2009 15:47 |
|
| |
נוכאיינר א. יש הבדל גדול ביננו לבין הראשונים לרעתנו
ב. לראשונים היה הרבה יותר קל להקיף את התורה ולכן אין שום הוכחה שהם היו יותר מוכשרים
על מה אתה מבסס את הצהרותיך? אתה גם יכול להוכיח אותם? העובדות מוכיחות אחרת.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/11/2009 17:03 |
|
| |
בעל, זה דורש שיעור שלם בנושא, ואני לא רואה לזה מקום בפורום, ובעיקר זה דורש הכנה. בקטנה אני יכול לאמר שאתה מוזמן לעיין למשל ביחס בין כוונה למעשה במקומות במשנה בהם המושג כוונה מופיע במפורש או בעקיפין. החל מקריאת שמע ומקרא מגילה דרך תקיעת שופר ומצה (לזה אני לא זוכר מקור תנאי מובהק, אבל הגמרא דנה בכך) אל פיגול ומחשבת חוץ למקומו בקדשים, ובמובן מה אפילו גדרות מסוימים בנוגע להלכות שבת, ויש עוד , משם למשל תוכל לקבל רקע משמעותי לשאלת הכוונה במצוות.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/11/2009 17:40 |
|
| |
אש"צ זה כבר לא לימוד משנה, זה לימוד תלמוד.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/11/2009 18:06 |
|
| |
במהות כן. למעשה חומרי הגלם הם בעיקר משניות.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/11/2009 18:07 |
|
| |
איך שלא יהיה זה פועל יוצא הכרחי (כמעט ?) ממה שביקשת, ביקשת עיון במושג תלמודי, אני לא רואה דרך לעשות את זה ללא עיון בסגנון תלמודי.
|
|
|
|
|