בית פורומים עצור כאן חושבים

ברכת כהנים, פתח לשפע או דרך עבודה?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-9/4/2003 12:27 לינק ישיר 
ברכת כהנים, פתח לשפע או דרך עבודה?

ראיתי כהן ת"ח המחפש מנין בו יוכל לעלות לדוכן. מצא מנין שאין בו כהן אחר, החליט לא לעלות שם. שאלתי אותו אם הוא מקפיד לעלות או לצאת ידי חובת המצוה רק כאשר משתתפים לפחות שני כהנים (דאורייתא)? הוא ענה לי שלא, אלא מכיון שהוא לא התפלל באותו מנין, לא מן הראוי שיטריח את הציבור שבאותו מנין, במצוותיו.

שאלתיו והלא אתה אמור לחשוב שאתה עושה להם טובה כיון שאתה משפיע עליהם ברכה? ענה לי הכהן, שבתור ברכת הדיוט, הוא מברך אותם בלבו לא פחות מאשר היה מברך אותם כשהיה עומד על הדוכן. הוא הסביר שאין סמך לחשוב שבברכת כהנים יש משהו מאגי המשפיע שפע. זו רק צורת גמר העבודה בבית המקדש שהמקשרים שם בין השם לישראל -הכהנים- היו מסיימים בהבאת ברכת השם לישראל כמו הנוהג להפרד בברכה בכל סיום מאורע חשוב וכיום בתפילה, הרי זה זכר למקדש.

מבט מעניין...

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/4/2003 13:58 לינק ישיר 

אני ליטווק מושבע, אבל כאן הוא הגזים!!!

ובכלל, מה ז"א שהוא לא רוצה לגרום טורח לציבור? זו צורת התפילה שתקנו חז"ל!

אם אין כהן אז אין, אבל אם יש אז זה נחשב כטרחא דציבורא??

קצת הגזים הבחור...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/4/2003 14:47 לינק ישיר 

הוא לא התפלל באותו מנין, רק רצה 'להשתמש' בו לברכת כהנים. סליחה שלא ביארתי מספיק.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/6/2012 21:13 לינק ישיר 

עפ"י מסלאו

http://musaf-shabbat.com/2012/06/01/%d7%91%d7%a8%d7%9b%d7%aa-%d7%9b%d7%94%d7%a0%d7%99%d7%9d-%d7%a2%d7%9c-%d7%a4%d7%99-%d7%a4%d7%99%d7%a8%d7%9e%d7%99%d7%93%d7%aa-%d7%9e%d7%a1%d7%9c%d7%90%d7%95-%d7%90%d7%a8%d7%99%d7%94-%d7%90%d7%a8/

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/6/2012 22:34 לינק ישיר 

לא הבנתי איזה חידוש יש במאמר הזה.

האם הדרוג לא מובן מאליו?
מאסלו רק סידר את הצרכים באופן גרפי .

האם אין זה ברור מאליו שאדם ללא צרכים בסיסיים כמו אוויר או מים  לא מסוגל לחשוב על צרכים אחרים?

האם מישהו בר דעת יציע להפוך את הפירמידה?

ולכן זה לא מפליא שברכת כהנים תואמת את פירמידת מסלו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/6/2012 23:00 לינק ישיר 

כותב המאמר טוען ש

יְבָרֶכְךָ ה' וְיִשְׁמְרֶךָ. - צורכי קיום

יָאֵר ה' פָּנָיו אֵלֶיךָ, וִיחֻנֶּךָּ. - צורכי השתייכות

יִשָּׂא ה' פָּנָיו אֵלֶיךָ, וְיָשֵׂם לְךָ שָׁלוֹם. - צורכי צמיחה

לולא דמיסתפינא, הייתי אומר שהפרשנות שגויה:

יְבָרֶכְךָ ה' וְיִשְׁמְרֶךָ. - צורכי קיום (שמירה - פיזית)

בין יאר פניו לבין ישא פניו אינני רואה הפרש סמנטי משמעותי, לכן אתייחס לחלק השני של המשפט

יָאֵר ה' פָּנָיו אֵלֶיךָ, וִיחֻנֶּךָּ. - צורכי צמיחה (ויחונך = יחון אותך, יתן לך חן -  תורם לצמיחה)

יִשָּׂא ה' פָּנָיו אֵלֶיךָ, וְיָשֵׂם לְךָ שָׁלוֹם. המשמעות הפשוטה - צורכי קיום (שלום = העדר מלחמה בין בני האדם או בינם לבין האל = צורך של הקיום הפיזי). אימפליקציות של שלום יכולות להיות גם השתייכות או צמיחה.

בקיצור קשקוש

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > ברכת כהנים, פתח לשפע או דרך עבודה?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext