| נשלח ב-5/5/2003 21:45 |
|
| |
בעל עגלה
התכוונת בטח ל "לולי תורתך שעשועי, אז אבדתי בעוניי"
|
|
|
|
| נשלח ב-7/5/2003 08:24 |
|
| |
מנהלנו הנכבד,
הצטערתי לראות שבחרת להניף את מחק המנהלים על הודעתי האחרונה כאן. אינני סבור שהיה בהודעתי משום חציית גבול כלשהו. אינני סבור שאמירה לפיה מסברא פלונית נודף ריח של יהירות אינטלקטואלית היא מחוץ לגבולות הפורום.
עם זאת, אני מכיר, כמובן, בסמכותך למחוק מה שנראה בעיניך כמוגזם. אבל בקשה אחת לי אליך:
להבא, אם ביטוי מסויים בדברי נראה לך כראוי למחיקה - מחק נא את הביטוי, את כל המשפט, או אף את כל ההודעה, אך אל נא תכניס מלים בפי. הודעתי, כפי שהיא מופיעה בעמוד הקודם, אינה מייצגת עוד את עמדתי.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/5/2003 08:34 |
|
| |
מיימוני,
בנוגע לעצם ההנחה שפשטות הדברים מובילה לכך שדוד חטא - ראה נא מה שכתבתי בנידון באשכול החדש שנפתח בנידון, שלדידי ההפך הוא הנכון.
הבעיה בגישתך היא כללית יותר. אתה שולל את האפשרות שמישהו אחר יגיע למסקנה הגיונית שונה משלך. אם לדעתך מורים פשטות הכתובים על כך שדוד חטא, אי-אפשר (או אפשר רק בקושי) שחז"ל יסברו אחרת. על כך אמרתי שלדעתי גישה זו פסולה גם ביחס לחבר ללימודים, לא כל-שכן ביחס לחז"ל.
אגב, לא אמרתי - ואינני אומר גם עתה - שההנחה שדוד חטא היא אפיקורסות. הרי בעצמי ציינתי שניתן לפרש כך כאחד מ"שבעים פנים לתורה", כל עוד שאינך שולל את שאר ששים ותשע הפנים.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/12/2010 15:24 |
|
| |
(עסקתי בענין אחר בהקשר לפרשת דוד ובת שבע). לפי מיקום הפסוק - והיא מתקדשת מטומאתה ותשב לביתה-. נראה שהקידוש מהטומאה הוא הינקות מהמעשה עצמו כדי למנוע הריון.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/12/2010 15:34 |
|
| |
אברבנאל דברים פרק ה
כי החמדה היותר רעה מכלם היא חמדת האדם את אשת רעהו כחמדת דוד אל בת שבע
|
|
| נשלח ב-29/12/2010 09:16 |
|
| |
מיימוני קראתי את סיפורך ופרשנותך למעשה דוד ובת-שבע. יש לי הרבה מה להעיר. אבל דבר אחד אני חייבת לשאול אותך כבר כרגע, האם אחרי כל הסיפור האומלל הזה (מהיבטים אנושיים שונים). אתה באמת חושב שהחטא היה לאלוקים ולא לבת שבע עצמה ולאוריה ובעצם למין האנושי כולו?. דבר נוסף, האם העובדה שכל הסיפור קרה דווקא כשגייסות ישראל בעיצומו של הקזת דם במלחמה, היא נקודת זכות או להפך?
|
|
|
|
|