בית פורומים עצור כאן חושבים

מה בין עולם פיזי ועולם רוחני?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-10/8/2008 23:57 לינק ישיר 

הרוחני זה לא מה שהוגדר פעמים רבות כ "הוא כשלעצמו"?
הרבה פילוסופים טענו שלא ניתן להגיע אל הבנות כאלו. אני חושב שקאנט צידד בזה.
בכל מקרה הרוחני, לדעתי, הוא בד בבד הדברים שאני מרגיש וחושב (שזוהי התפיסה הסובייקטיבית של האדם האדם לגבי מציאות ה"רוחני") והדברים האידאיים שאותם אני מגיה במחשבתי. לא כן?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/8/2008 07:21 לינק ישיר 

אני חושב שהמחשב הוא כמשל טוב להסביר את הרוחני והפיזי.

אם ניקח את מסך המחשב ונציג בו את כדור הארץ , אנו נוכל להצביע על חוקי הפיסיקה לפי איך שאנו רואים במסך , אבל  ברור שבתוך המחשב התוכנה שמבצעת את הדברים יש לה חוקים שונים , לתוכנה אין עיגול אין מרובע , כל מה שהתוכנה מתייחסת לעיגול ומרובע וארבע רוחות הוא רק לצורך תצוגה של כדור הארץ , אני חושב שגם בפועל העולם בפנימיותו הרוחנית הוא כתוכנה , שלנו מבחוץ הוא נראה ככדור , ולכן חוקי הפיסיקה חלים על מה שנראה לנו , ולא על הפנימיות.

את זה גם אפשר לקשר לאשכול אחר , שדן האם חז"ל סתרו את עצמם לגבי צורת העולם, ולפי ההסבר הזה אין שום סתירה בחז"ל , אלא כל חוקי הפיסיקה הם רק לפי איך שכדור הארץ נראה לנו , אבל בפועל איך שמבפנים כוחות האלוקיים פועלים הדברים שונים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/8/2008 00:00 לינק ישיר 

ההגדרה ,בעיני של ההבדל בין עולם גשמי לרוחני אינה מתמטית- פיזיקלית אלא תיאורית לוגית. במקום שבו מסתימת הישות הפיזית, מתחילה להתקיים ,בהקבלה ובהמשכיות, ישות רוחנית.

על כן אפשר נלומר כי חוקים התקפים בפיזיקה, מתקיימים איכשהו גם במאטפיזיקה.הם רק מנוסחים אחרת. האדם, לדוגמה, ללא שימוש במראה ובמלמה ושאר יצורים, לא יוכל לעולם לדעת ולתאר את מראהו. ללא מכשירי הדמיה, וגם איתם, נוכל לדעת ידע מוגבל מאד על תפקוד האברים הפנימיים. לצורך כך נדרשת הסתכלות חיצונית. כשהאדם אומר " כואבת לי הבטן" אומר הרופא " יש לך דלקת" והם מתכונים למעשה לאותו דבר. נקודת מבטו של כל אחד מהם מקנה לו הן את ההגדרה, הן את האבחנה והן את הגישה. על כן ההגדרות הגשמיות והרוחניות אינן סותרות אלא משלימות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/12/2010 10:42 לינק ישיר 

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4001887,00.html

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > מה בין עולם פיזי ועולם רוחני?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 סך הכל 3 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. בקטגוריית דת ואמונה אתם מוזמים להיכנס ולדון על כל נושא שעולה לכם בקשר לדת היהודית. שו''ת בנושאי הלכה, פרשנות לתורה ולמקרא, גאולה, אחרית הימים ועוד.