בית פורומים עצור כאן חושבים

נאום הפרידה

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-27/5/2003 10:34 לינק ישיר 

לייב

אולי מי שלא בדרגת רבי מאיר גם לא בדרגה לשפוט על מי שחושב טוב ממנו לומר עליו שהוא "אחר" רק משום שמה שחושב ההוא לא מתאים לדוקטרינות שלי?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/5/2003 11:13 לינק ישיר 

אפרים היקר

הרמב"ם שאתה מרבה לצטט,ואתה מסתמך עליו הוא קבל האמת מאריסטו!(מגוי)וקיים כנאמר: "קבל האמת ממי שאמרה"

הדברים המוזרים אפשרי שיהיו נכונים בתנאי שיעמדו מול ביקורת השכל, ואם הם בגדר "נמנע" והם נמצאים תחת הקטגוריה של "סברות,אמונות, ודעות" אין לקבלם כנכונים. לדברי הרמב"ם

תוקן על ידי - איקה - 5/27/2003 11:50:49 AM

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/5/2003 12:58 לינק ישיר 

איקה

אפרים,
פעם כשהייתי קורא הודעות כמו שלך, זה היה מעצבן אותי. והנה עכשיו קראתי וחייכתי בתחושת רחמים!

סימן שמתקדמים כאן

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/5/2003 13:12 לינק ישיר 

אפרים לייב!
אנא אל תעזוב,

כל חברה בשביל שתישאר ברמתה הנאותה צריכה היא למבקרים, וכמו שהגדוילים הליטאים אמרו תמיד שטוב שיש את נטורי קרתא השומרת עליהם שלא ייסחפו [ובאמת היום שנתמעטו הנטו"ק נסחפו הליטאים].

ובפרט אנשים עצמאיים בשכלם ודאי צריכים הם למבקרים שלפחות יתנו להם מבט שונה וביקורת כשצריכים,
ומאדם שאין מעריכים כלל אין מקבלים בכלל בקורת ולכן רק מאדם כמוך שמבין עניין שייך לקבל ולכן נוכחותך נצרכת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/5/2003 22:39 לינק ישיר 

ובכן:

אפריים ברח.

אני חושב שבמקום הכותרת "מכתב פרידה" עדיף: "כתב כניעה".

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/5/2003 03:08 לינק ישיר 

להודיע על פרידה, זה חלק מהמלחמה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/5/2003 05:05 לינק ישיר 

אז מה היה לנו?

בוגי מכריז שהוא מזהה בדברי מבוכה.

קוני מוסיף שהוא מתמלא עלי רחמים.

מגדיל לעשות מוישה וקובע חד-משמעית שהודעת הפרישה שלי אינה אלא כניעה.

תגידו, האם אמונתכם בדרככם רעועה כל-כך שאתם זקוקים לחיזוקים עלובים מעין אלו? תמהני!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/5/2003 05:16 לינק ישיר 

אפרים ליב השנון עזבנו
ואין עוד מגן לתורה
אוי לנו כי הושברנו
מה חמור המצב, מה נורא!

תתיצב יהדות לא מוגנת
מול בריות הפונות לשכלן
מה נעשה בלי גננת?
בלי מגיד והוגה כה מושלם...

בדמעה ניפרד ובמכאוב
חרטה תעטוף את ליבנו
כי אנחנו העזנו לחשוב
וחרה בנו אף אדוננו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/5/2003 06:00 לינק ישיר 

אפרים,

יש לך נאום פרידה די ארוך של כמה ימים. מתי הולך להיות הפרידה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/7/2013 08:37 לינק ישיר 

מסע ההקפצות של הימים האחרונים מעלה אכן דברים מעניינים.

ראשית, חבל על דאבדין (=שהלכו לאיבוד). היו לנו חברים יקרים וחכמים, שייצגו חלק ממגוון של דעות שנכללות בהגות היהודית לדורותיה. אני כותב משפט זה בנימה מסוייגת מפני שאיני שותף לחלק מאמונותיהם. אבל אני כן חושב שכדאי מאד שיהיו בפורום כשלנו מייצגים לדעות אלו.

שנית, מייצגי "המלאך שכליאל" גם הם פרשו ברובם. אבל אני רוצה להצביע על חסרון לדעתי בשיטתם. וזו נקודה חשובה, שאני מזכיר אותה שוב ושוב.

מה יכולותיו של אותו יש אנושי שאנו מכנים "שכל"?

בלי להיכנס לניתוח ארוך, יש לדעתי להפריד בין שני שימושים:

גילוי מידע.

בדיקת מידע.

אני עצמי ממליץ מאד על שימוש בשכל במובן של שימוש בהגיון, כלומר בלוגיקה. אבל בשימוש זה, שאין לוותר עליו, אין אנו מגלים מידע חדש אלא רק בודקים את המידע שיש לנו, את מערכת האמונות שלנו. ואם מגלים סתירה, זו הזמנה לזרוק צד אחד מן הצדדים הסותרים החוצה.

(כמדומה שלמיכי יש הסבר מנומק מדוע סתירה זה לא נורא, כל עוד שומרים עליה במקום אחד ומונעים ממנה להתפשט).

אמנם השימוש בשכל כמקור מידע, זה כבר דבר פחות ברור ועליו אפשר להתווכח.

לפיכך, אם יש אסכולה מיימונית בפורום שלנו, או אם אני זכאי לדבר בשם גישה מן הגישות, אזי איני מסכים לביקורת שיש ללכת "אחרי השכל" ושהפורום שלנו מחוייב או ממליץ על גישה כזו.

הפורום, בעיני, עוסק בזיהוי סתירות ובנסיונות לבחון את היישובים האפשריים שלהן. אם יש סתירות בין התחום שנקרא "דת" ובין התחום שנקרא "מדע" - ואלו רק שני תחומים במכלול הידע האנושי - אזי הפורום שלנו עוסק במה שביניהן.

וזו אחת מתכליותיו.

מי שיש לו פתרונות לסתירות, תמיד יהיה מוזמן, תמיד יהיה ברוך, תמיד יהיה מובטח לו קהל מקשיבים וקוראים. ואני ביניהם.

אבל יהיה עליו, על הכותב, להסתגל לרעיון שאין מאמינים לו בגלל שהוא אמר או בגלל שמישהו אמר, גם אם המישהו הזה הוא נציג מוכר של המסורת היהודית. בוחנים דברים לפי תוכנם ולא לפי אומרם.

ועדיין כמה דרוש לנו מייצג מסוגו של אפריים לייב יקירנו.

שומר פיו ולשונו - שומר מצרות נפשו < type="text/">document.write("");

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > נאום הפרידה
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 סך הכל 2 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. בקטגוריית דת ואמונה אתם מוזמים להיכנס ולדון על כל נושא שעולה לכם בקשר לדת היהודית. שו''ת בנושאי הלכה, פרשנות לתורה ולמקרא, גאולה, אחרית הימים ועוד.