|
|
| נשלח ב-26/6/2003 06:47 |
|
| |
ווטו,
האם אתה מוכן להסביר כיצד יצירתיות, מומחיות ומנהיגות "למעשה חד הן"?
להבנתי אלו שלושה כוחות שונים, לא אומר סותרים, אבל אצל אנשים גדולים שונים קיימים במינונים שונים. לדוגמה את מי שחברו בו מומחיות ויצירתיות לא תמיד שומעים מפני שאין בו מנהיגות (מכיר מקרים כאלה?)
|
|
|
|
| נשלח ב-26/6/2003 08:23 |
|
| |
שחרית,
מבחינת כישורים ונסיבתיות, אני מסכים שיצירתיות, מומחיות ומנהיגות הן שלושה כלים ליישום דעות.
התייחסתי לנידון של מוישלה על הזדקקות הכלים האלה לגאונות. בזה "חד הן" דהיינו לדעת איך ליישם את ההשקפה אם בהמצאה יצירתית, בהבעה מומחית או בהובלה מנהיגותית!
|
|
|
|
| נשלח ב-26/6/2003 09:40 |
|
| |
אקדמאי:
כפי שאמר ווטו אינני מנסה לפתור או למחות נגד תופעה חברתית בהקשר זה.
אולי אתמקד ואומר שהאשכול הזה נולד לאחר פירסום דבריו כביכול, של הרב שטיינמן מעל דפי יתד, כאומר כביכול, שהיות ו'אלף נכנסים למקרא ואחד להוראה' הרי שדרוש אלפים כדי שיצא אחד מיוחד. הדעה הזו רווחת מאוד בישיבות הליטאיות וכל ראש ישיבה יזעק מעל הבימה כי חובה לגדל 'גדוילים' אחרת אנא אנו באים.
אני ניסיתי כאן רק לבחון את הטיעון הזה מיניה וביה. ולא לנתח תופעה חברתית.
כבר בכותרת האשכול אתה לא מדייק: הציבור החרדי אינו 'זקוק' לגדולי תורה. קודם כל זהו האידיאל הרוחני המקסמימליסטי, ולכן זהו האידיאל החינוכי הבלעדי. האמביציה איננה 'לייצר' גדולים או 'להנדס' מנהיגים.
באשר לשאר הערותיך (אולי גם ביחס לראשונה כנראה לא ממש קראת את הדברים שכתבתי (חוץ מהכותרת)
תוקן על ידי - מוישהגרויס - 6/26/2003 9:45:26 AM
|
|
|
|
|
| נשלח ב-26/6/2003 12:03 |
|
| |
"ליצר גדולים בתורה"
תסלחו לי אבל הביטוי קצת מסריח...(מזכיר למישהוא את המושג "בית חרושת לציונים")
לפי מה שידוע לי תורה צריך ללמוד לשמה.
רק מה חרדיי ימינו המציאו ביטוי זה כדי לתת
קצת ביסוס לאידאולוגיה הצולעת שלהם.
לא זכור לי עוד מקרה בהסטוריה הארוכה והמכובדת
שלנו שיהודים למדו תורה והקימו ישיבות כדי"לייצר"(אחח...איזו מילה משובחת)גדולים בתורה.מה גם שהם הצליחו בזה הרבה יותר מאיתנו!
לא צריך להכניס עשרות אלפים(אולי מאות)לישיבות
רק כדי לייצר גדולים בתורה.(וגם זה ללא הצלחה מרובה)
גדולים בתורה גדלים בעצמם הם לא צריכים שייצרו אותם!
תוקן על ידי - moshemo1 - 6/26/2003 12:05:48 PM
|
|
|
|
| נשלח ב-26/6/2003 12:09 |
|
| |
מושמו
מפעל העושה ממתכות רובוטים אמור להריח טוב, אבל העושה אותם מבני אדם, באמת לא מריח טוב בכלל!
|
|
|
|
| נשלח ב-23/5/2011 11:59 |
|
| |
אחרת מי יביע דעת תורה?
|
|
|
|
| נשלח ב-30/5/2011 14:30 |
|
| |
מרוב עצים לא רואים את היער ראיתי כאן הרבה מלל, יש לקצר ובעיקר לצמצם את הנושא. א] מי הם גדולים ב] מה תפקידם בפועל בציבור החרדי ג] האם אפשר בלעדיהם ד] כל הנ"ל בדורינו אנו ובדורות עברו
לדעתי אין הגדרה אחת למיהו גדול ולכך גם כל ההמשך נתון למחלוקת ולפרשנות
לגופם של הכותבים כמדומה שמלבד הבירור הענין כשלעצמו מסתתרים כאן דברים אחרים, והמבין יבין
|
|
|
|
| נשלח ב-30/5/2011 23:17 |
|
| |
מוישה, בגדול, אני סבור שהמטרה הראשונית של חכמי ישראל, הינה אנטיתזה לאפלטון. הסיבה שהיהדות צריכה תלמידי-חכמים הינה אך ורק בכדי לגדל דור חדש של יהודים[ואולי סתם אנשים] מונותאיסתים ושומרי מסורת. כשתואר "חכמי ישראל" הומר ב"גדוילים" אזי קיבלו אלה כח כמטרה בפנ"ע.
|
|
|
|
| נשלח ב-31/5/2011 00:09 |
|
| |
יש גירסה שטוענת כי אחרי השואה היה מחסור גדול בתורה ,
שהרי הנאצים ימ''ש טבחו ורצחו הרבה מגדולי ישראל , קהילות שלימות הי''ד
וכשעלו פה לארץ דאגו לתורה עוד לפני שדאגו לרנטה שלהם מגרמניה ,
על דרך זו אפשר גם להבין את הצורך בהקמת ישיבות והישיבה בכולל שנים (דבר שלא היה ממש מקובל לפני כן)
מאז לא מפסיקים למלמל תורה כמו תהילים ,
יש עומס כבד בכל המשרות התורניות (חלקם גם אנשים מושחתים )
לעומת זאת יש מחסור ברופאים חרדיים , עו''ד וכו'
|
|
|
|
|