|
|
| נשלח ב-6/7/2003 08:32 |
|
| |
בכלל , מי יכול לתופעת ההמוניות ? אף אחד !
אני נמצא לפעמים במניין הבוקר בבית מדרש של ישיבה בית מדרש קטן עם למעלה ממאה בחורים ואני שואל את עצמי האאומנם כל אחד שונה מרעהו , הלא כ"א הוא עולם בפני עצמו !?
|
|
|
|
| נשלח ב-16/11/2003 18:13 |
|
| |
יש מקום לדון בנושא הזה מזוית נוספת
|
|
|
|
| נשלח ב-16/11/2003 18:53 |
|
| |
והי א??
|
|
|
|
| נשלח ב-23/12/2006 17:59 |
|
| |
אבהו,
הטעיינה היא שלא רק תשעת האחוזים האלה הם הכישלון וכל השאר הצלחה, אני מניח שלדעת צ'ה ומייציץ גם רבים מאוד מתוך המערכת הם כישלון,
מעבר לכל זה אני לא חושב שהקיבוצניקים מחנכים שהדרך הלגיטימית היחידה בעולם היא זו שלהם בניגוד לחרדים ששומעים מגיל אפס שרק הם צודקים וכל השאר הם גויים רשועים, ולכן לעשות השוואה באחוזי הנשירה בין חברה פתוחה לפנאטית היא לא הוגנת,
|
|
|
|
| נשלח ב-23/12/2006 18:53 |
|
| |
אבהו
לדעתי אין נשירה של 9% (אולי אצל הליטוואקים?) אני מכיר נשירה של פחות מאחוז. לדעתי היא הנותנת.
|
|
|
|
| נשלח ב-8/2/2007 20:59 |
|
| |
להעיר
הלינק דלעיל אינו שייך כל כך לנשירת נוער חרדי, כיוון שהללו אינם פורשים מהעולם החרדי, אלא מעולם הישיבות, ועדיין יל"ע.
עם כל זה הוא לינק שראוי לדיון מכמה וכמה פנים. ויבוא מי שירצה ויזכה בפיתוח הדיון ובהעמדת הצדדים.
ואחת מן הפנים היא הציטוט דלהלן, המלמד על חסרון בלימודי אמונה בציבור החרדי.
"אם אני אדבר עם חילוני שהוא מבין בתיאולוגיה וכל הדברים האלה, שאני לא מבין בזה כלום, תוך שעה אני הופך לגוי, לכופר, אוקיי??
זה שאני אאמין לו, זה לא בגלל שאני חסר אינטלגנציה, זה בגלל שאני לא יודע."
"אני באמונה אני חזק"
דקה ורבע לפני הסוף, מומלץ.
ואשכול בבחדרי חרדים: http://bh.hevre.co.il/forum/topic.asp?topic_id=2143520
|
|
|
|
|
| נשלח ב-9/2/2007 02:09 |
|
| |
לינקזעצער
כתבת פעם שאינך מביע דעה משלך, אלא לינקים בלבד. אמשלום רצתה להוכיח לך שהלינקים שלך הם הבעת דעה ועוד איך. והנה הוכחה כשיטתה, היש לך הבעת דעה גדולה יותר מהומור שכזה?
|
|
|
|
| נשלח ב-9/2/2007 03:59 |
|
| |
אין פה הבעת דעה אלא שיקול אם הלינק שייך לאשכול או לא והבאת התמונות והסמנטיקה אינה אלא אסמכתא בעלמא. (שמתי את הלינק קודם באשכול חרדל"ש למרות שהבחורים בכתבה אולי לא נכנסים בהגדרה "לשעבר", כי הדיון באשכול שם נסוב על שמירת ההשתייכות לעולם החרדי למרות הנשירה. נושא שדובר בכתבה)
|
|
| נשלח ב-26/2/2007 13:49 |
|
| |
ברשות הכותבת greenie מועתק הודעה שכתבה בפורום אחר
פרנק מרגוליס היא אישה חוזרת בתשובה ממוצא פרסי, אשר גדלה בלוס אנג'לס. היא עשתה דוקטורקט בכתיבה לא-פיקציונאלית (ככה אומרים בעברית?) ועשתה מחקר מקיף על בני נוער שיורדים מהדרך. לשם כך אף פתחה אתר אינטרנט במשך כמה שנים ( WWW.OFFTHEDERECH.COM), לאחר המחקר כתבה ספר בנושא עם מסקנותיה לסיבות העיקריות להם יורדים נערים ונערות (בעיקר) מהדת. הספר שלה מרשים ביותר, מכיל פרטים מדויקים, סיבות וסיפורים אישיים. אני מאד התחברתי ואף עושה לה פרסום בחינם לספר.
ההרצאה עצמה לא חידשה לי הרבה מכיוון שהייתה מבוססת ברובו על הספר ואף ציטטה ממנו מספר פעמים. פרנק דיברה באנגלית טובה, למי שמכיר הרבה יהודים דתיים וחרדים נוטים להשתמש בהרבה מילים שנקראים "ישיביש", אצלה זה לא היה קיים. השפה הייתה קולחת וטובה, היא ביטאה את עצמה בצורה הכי טובה והיה תענוג של ממש להקשיב לה.
לאחר ההרצאה עצמה, הגיע שלב השאלות, לאחר כמה וכמה שאלות צפויות מאד כגון: מה אחוזי הנושרים? כמה מהם נראה לך חוזרים בסוף? שאלה אישה אחת שאלה טובה מאד: "מתי כל מנהלי מוסדות החינוך, ראשי הקהילות והרבנים יחזרו לדרך"? השאלה כמובן, גרמה להרבה פרצי צחוק אך צדקה האישה.........
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-26/2/2007 19:35 |
|
| |
שני תיקונים זעירים.
השם פרנק (פ' ר' ונ' פתוחה) הוא כמובן שם פרסי. מרגוליס, זה שם משפחה של בעלה.
פרנק לא חוזרת בתשובה במובן הרגיל של המילה. היא קיבלה חינוך דתי, השתובבה קצת וחזרה. הספר בחלקו הוא נסיון להבין מה שקרה לה, ודרך משפקת זו צריך לקרוא את הספר.
עוד הערה קטנטונת. באתר כתוב שלפרנק יש רק תואר שני. אבל יכול להיות שהדברים השתנו מאד העדכון האחרון.
|
|
|
|
| נשלח ב-28/5/2009 14:05 |
|
| |
לענ"ד אפשר ללמוד מן ההיסטוריה, הרי לפני מאה שנה ויותר היתה נשירה מקיפה הרבה יותר מהיום, שמנהיגי הדורות לא הצליחו לעצרה.
ובכל אופן משפט אחד של רש"ר הירש (שדי הצליח לעצור) אומר כך: אי אפשר להתנגד לתנועה רוחנית מבלעדי תנועה רוחנית מנוגדת. (ויינברג מצטט בשמו).
יש הרואים את התרבות החילונית או הכללית כתנועה רוחנית, ואילו הם בביתם ובחברתם אין להם שום תנועה רוחנית, רק שממון. אין דרך לעצור זאת מבלי ליצור תנועה רוחנית כנגד.
יש כאלו שעצם העובדה שהם יכולים לבא לפורום ולכתוב את דעתם בפתיחות והם נידונים כשפויים למרות זאת, מהווה בשבילם תנועה רוחנית. ויש עוד דרכים רבות ליצור אידיאלים והתלהבות רוחניים. אך צריך תמיד להתחדש: בעבר החסידות עשתה זאת, כיום מדובר במנגנון שאינו מצליח לעצור את הנשירה (וכבר באו לפנינו כמה וכמה נושרים המדברים בשפת יידית).
ועכשיו קצת היסטוריה:
מתוך הספר זכרון יעקב מאת ר' יעקב ליפשיץ יד ימינו של ר' יצחק אלחנן ספקטור:
מתוך זכרון יעקב ח"ב 112: "זקני הדור קשה היה להולמן מכתבי עתים (עתונים) על טהרת הקדש איך יתכן הדבר? ועוד להגן על ידם על תוה"ק ולומדיה. הם ענו ואמרו מה לנו ולספרות של חולין הלא יש לעמנו ספרות רחבה נוסף על התלמוד הק' ומפרשיו מדרשים ספרי דרוש, מוסר, מחקר ופילוספיה, אבל לא דברים של מכ"ע.
בני הדור ההוא אפילו הנבונים שבהם טרם באו לידי הכרה וידיעה שהספרות והעתונות היומית של כל עם היא עכשיו ככחות הקיטור האלעקטרי המניעים את כל גלגלי המעשים.. רבים מבעלי הבינה היתירה שאמנם הכירו בצורך הדבר לפי מהלך התפתחות העת היו מחוסרי אמנה באפשרות יציאתו לפועל, גם לא האמינו שאמנם יש להחרדים סופרים חרוצים שיוכלו לעמוד במערכה נגד סופרים מזוינים מלומדי הספרות כהחפשים המשכילים.. והעיקר שמצד המשכילים עמדו מלשינים הולכי רכיל.. ולהחרדים אסור לפצות פה אפילו להצדיק את עצמם כי יאיימו עליהם בהפחדת מלשינות".
ובעמ' 192: "כפי שתיארתי בהפרקים החולפים רוב החרדים אז בני הדור הישן לא הורגלו עדיין בספרות החדשה והביטו על הספרות בעין חשד, ולא חששו מעולם להשיב דבר למלעיביהם, וכן היו נעלבים גם הפעם ובלעו את העלבון הזה ביחד עם כל הבלי החרופים והגידופים שמשליכים המשכילים על היהדות ומחזיקיה".
אך זה מצב המזמין נשירה בהזמנה מילתא! ודומה מאד למצב בדורינו בכמה בחינות.
בפרט שבימינו התפשט מאד ענין תוכו שלא כברו, בזמן האחרון פגשתי דיין בביה"ד בבני ברק של מרן הגאב"ד (אני לא כותב איזה גאב"ד, צריך להשאיר משהו חסוי) שסיפר לי על מה שקרא בחדרי חרדים..
 |
|
|
|
|
|