|
|
| נשלח ב-7/8/2011 00:14 |
|
| |
אל כל ישראל. אילו הוכיח מקצתן, היו אלה שבשוק אומרים אתם הייתם שומעים מבן עמרם ולא השיבותם דבר מכך וכך, אילו היינו שם היינו משיבים אותו. לכך כנסם כולם ואמר להם הרי כולכם כאן כל מי שיש לו תשובה ישיב. רש"י דברים א א עפ"י ספרי.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/8/2011 07:00 |
|
| |
| דייר כתב: |  | |
לאחר דפדוף באשכולות עתיקים ראיתי שהנושאים שייתכן ואחיו התאום אלי ס העלו
כבר הועלו נטחנו עד דק ובצורה הרבה יותר אינטילגנטית ורהוטה.
היו פה ניקים משכמם ומעלה כגון נתן העזתי הפרעתוני ורב צעיר ניקים
מוכשרים והרבה הרבה יותר מענינים מהטרחנות הבלתי נסבלת של ייתכן
וסגנון ה"באתי להמציא את הגלגל מחדש" של אלי ס
|
|
[דייר,
לו היית כאן בימיו של "רב צעיר" זכור לטוב, היית מתפוצץ מחימה על עקשותו להקשיב לשאלות שמעלה ביקורת המקרא וחריפותו המשתלחת כנגד כמה מהנחות היסוד הברורות מאליהן לכאורה, שאינך סר מהן ימין ושמאל. אני מוכנה להתערב, שבעוד כמה שנים "תתגעגע" לאלה איתם אתה מתווכח עכשיו. מרחוק הדברים תמיד נראים טובים יותר, ותמיד (כן, תמיד) זה שקר.
ספרן,
זה לא רק בגלל שהימים ההם היו ראשונים, אלא גם בגלל שאנחנו כבר לא שם. טבע העולם הוא להתגעגע, אבל האמת היא שהשאלות מעמיקות ומתרחבות ככל שעוברות השנים, והתשובות הראשונות לא מספקות בעבור שאלות חדשות. באופן אישי נדמה לי, שמי שחושב שהתשובות של פעם טובות להיום (מדובר בכל "פעם" ובכל "היום", באופן עקרוני), פשוט התעייף מלשאול שאלות חדשות. גם זה תהליך טבעי, כך נדמה לי, שקורה לכל אדם באיזשהו שלב וקשור אולי גם בגיל (אם כי, אני תמהה על אדם צעיר כמוך שחושב כך, ואולי לא הבנתי נכון את דבריך).]
|
|
|
|
| נשלח ב-7/8/2011 07:17 |
|
| |
אמש,
"בגלל שהימים ההם היו ראשונים" - ייחסת לי את דברי בעל בעמיו. ואילו אני אכן באתי לשאול האם יש בכלל מענה באשכולות ראשונים ? גם אינני סבור שהשאלות הנן חדשות. אולי הסגנון.
תוקן על ידי ספרן ב- 07/08/2011 07:09:15
|
|
|
|
| נשלח ב-7/8/2011 07:25 |
|
| |
מה זה קשור בכלל לדעות אני מדבר על הרמה על הטיעונים על הסגנון עם כל הצער שבדבר האשכולות העתיקים הרבה יותר מרתקים וכתובים יפה. איפה תראי היום פארודיות כמו של הפרעתוני או נתן העזתי או אריק123 כל השאלות של היום הן גסות ועבות כמו פיל בחנות חרסינה.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/8/2011 07:30 |
|
| |
דייר,
אחרי שתענה עניינית על אחת מהן, תבוא לחלק להן ציונים. הן פשוט יותר ישירות וממוקדות.
תוקן על ידי ספרן ב- 07/08/2011 07:40:46
|
|
|
|
| נשלח ב-7/8/2011 07:35 |
|
| |
אני לא מתווכח עם אף אחד זאת דעתי האישית ועוד פעם אני מדבר על הצגת הדברים הטיעונים הסגנון המעניין והמפתיע וכן גם התוכן לא השתנה אותן שאלות אותן מענות ואותן תשובות. וכמו שכתב קהלת יֵשׁ דָּבָר שֶׁיֹּאמַר רְאֵה-זֶה, חָדָשׁ הוּא: כְּבָר הָיָה לְעֹלָמִים, אֲשֶׁר הָיָה מִלְּפָנֵנוּ
|
|
|
|
| נשלח ב-7/8/2011 08:23 |
|
| |
[ספרן,
אם כך, אני שמחה שטעיתי בפירוש דבריך, ועימך הסליחה.]
תוקן על ידי אמשלום ב- 07/08/2011 08:13:57
|
|
|
|
| נשלח ב-7/8/2011 08:50 |
|
| |
היו כותבים מצויינים ויש עדיין כותבים מצויינים.
יש שואלים מצויינים והיו שואלים מצויינים.
וצריך לאפיין מה עושה נושא ומתדיינים ל"מצויינים".
יש התקדמות לפחות באופן אחד. וזה מבואר יפה במשל בתוך משל של ר' נחמן מברסלב. הסיפור על איש היער.
וזהו בקיצור (חביב עלי להסביר לפעמים במשלים) בן המלך האובד מגיע ליער ומחפש דרך החוצה. אינו מוצא. ואז הוא פוגש את "איש היער". הוא שמח כי הלה ודאי יוציאו החוצה. אבל הלה אומר לו שהוא מחפש מוצא שנים ולא מצא. אז במה יכול הוא להועיל? להראותו מה לא יעזור.
הנמשל, אני מקוה, ברור, אבל אני סבור שצריך לקבלו בהסתייגות.
אם בוחנים את תולדות הפילוסופיה, יש התקדמות קודם כל בנסיון הנצבר. אבל גם בידע הטכני. מונחים מדוייקים ודיונים וניתוחים ידועים. לפעמים היצמדות לניתוחים ישנים מגבילה את יכולתנו לבחון דברים ולגלות חדש, אבל היא גם חוסכת לנו זמן מאחר שהיא מציגה בפנינו מסלולים שכבר נבדקו לאורך. מעניקה לנו כלים. במקום להסתמך על הכשרון או הגאונות שכל אחד נחן בה במידה מסויימת, אנו נהנים מן המקפצה. אנו ישר מגיעים לרמה של אוניברסיטה במקום להתחיל מגן ילדים ולטפס בעצמנו.
זה נכון גם לנידון בפורום. יש שאלות ידועות. מפגש עם מה שחשבו וכתבו ותיקים יכול לעזור לנו להגדיר לעצמנו מסלולים של תשובות. זה גם מענג לקרוא דברי חכמים. אבל צריך להיזהר שזה לא יגביל אותנו וימנע ממנו בדיקה חדשה ומקורית.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/8/2011 10:29 |
|
| |
בשביל זה צריך היום את הלינקזעצר.
בעצם מי שרוצה יכול בעצמו לבדוק הרבה מהנושאים בפורום מפתחות עצכ"ח. אני מאמין שזה ייתר הרבה דיונים לעוסים לעייפה. ויתרום לכך שאנשים יבואו עם תובנות חדשות שלא נכתבו בעבר.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/8/2011 12:40 |
|
| |
רבי מיימוני חילך לפוליטיקה
|
|
|
|
| נשלח ב-7/8/2011 12:41 |
|
| |
| tashrat כתב: |  | | . |
|
אני גם יכול להכניס שם את האשכולות שלי או צריך איזה אישור ?
|
|
|
|
|
| נשלח ב-7/8/2011 13:18 |
|
| |
האם אנחנו לא חוזרים ומשננים עשרות רבות של שנים פרשיות שבוע דף היומי רמב"ם וכד', האם הם גם חומרים לעושים?
כל נושא שנלעס פעמים רבות ,תמיד מתוופסמים דברים ורעיונות חדשים- כפי שהרשבם אומ הפשטות המתחדשות כל יום, ולחברים החדשים יש מה לחדש. בתנאי כמובן שהם מחדשים ולא מדקלמים ומצטטים.
|
|
|
|
|