בית פורומים עצור כאן חושבים

האם תיתכן מצוה להאמין ?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-11/11/2009 11:10 לינק ישיר 

רובין,
ליתר דיוק :
1. האם חברה שתתנהל לפי התורה (לענ"ד אין כזו כיום וספק אם היה אי פעם, לפרטים פנה לירוחם :-) )
תתנהל באופן נכון יותר, שזה כולל גם צדק, אבל קודם כל חכמה משפט צדקה וחסד למשל. 
2.  לאיזו תכלית חברה כזו מובילה? מה תהיה השפעתה על העולם ? (בהנחה שכמובן צריכה בירור בפני עצמה שאכן תהיה לה השפעה ) 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/11/2009 11:51 לינק ישיר 

אישציפור
שתי בעיות:
1.כפי שאמרתי אינני יודע אם חברה דתית תתנהל באופן נכון יותר
2. גם אם כן, זה לא אומר שהאמונה נכונה, זה בדיוק ה"בדה לך דת" של הפילוסוף - שימוש באמונה כאינסטרומנט לטובת חברה טובה יותר 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/11/2009 11:58 לינק ישיר 

רובין,
"לסמוך על הרציונליות זו אקסיומה סבירה בהחלט". היכן? במערכת הרציונלית, כמובן. ושוב חזרנו אל המעגל השוטה.
במערכת הדתית לסמוך על מעמד הר סיני היא אקסיומה סבירה בהחלט, וגם פשוטה בתכלית הפשטות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/11/2009 12:22 לינק ישיר 

1. כדי לדעת את זה תלמד את התורה.
2. אמרתי שיש תנאים נוספים מוקדמים לטיעון הזה, וזה לא היה כ"כ מזמן, כך שמוזר לי שכבר הספקת לשכוח את זה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/11/2009 13:24 לינק ישיר 

א.ג. 
מה שכתבת מזכיר מאד את ליבוביץ' והטיעון מעגלי.  ולא במקרה אין תנועות החזרה בתשובה שמבוססות על תורתו. אבל אני מחפש הסבר מאחר ואני לא מקבל את האקסיומה אם הייתי מקבלה לא הייתי שואל שאלות, עדיין ניתן להוכיח את מעמד הר סיני (עדויות הסטוריות\דילוגי אותיות וכו') אבל לא מצאתי הוכחה כזו.
אישציפור
1. למדתי, לא התרשמתי יותר מדי יש שם דברים שיובילו למקומות טובים ויש שיובילו לרעים
גישה אחרת להעריך איך תראה חברה דתית אמיתית היא אקסטרפולציה של החברות הדתיות הקיימות, ושוב, יש להן יתרונות ויש חסרונות אבל אין  יתרון ברור לטעמי.
2. אינני יודע על איזה עוד תנאים אתה מדבר, ואיך זה סותר את שאלתי על בדה לך דת

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/11/2009 14:08 לינק ישיר 

1. כנראה לא למדת כראוי.
2. עיין ב1. 

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > האם תיתכן מצוה להאמין ?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 7 8 9 סך הכל 9 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. בקטגוריית דת ואמונה אתם מוזמים להיכנס ולדון על כל נושא שעולה לכם בקשר לדת היהודית. שו''ת בנושאי הלכה, פרשנות לתורה ולמקרא, גאולה, אחרית הימים ועוד.