|
|
| נשלח ב-8/1/2012 23:12 |
|
| |
אני לא מאמין! עברו כבר 3 שנים מהתכתבותי באשכול הזה?
|
|
|
|
| נשלח ב-9/1/2012 09:36 |
|
| |
רועי קליין דוקא כן קשור לנושא. מדובר באדם שיודע שהוא הולך למות בכל מקרה, ורק דואג שלפחות אחרים יינצלו כתוצאה מהמות שלו. נדב טועה - רועי קליין לא ויתר על שום חיי עולם, הוא כבר היה 'גברא קטילא'.
|
|
|
|
| נשלח ב-9/1/2012 10:28 |
|
| |
המרחשת.
למיטב ידיעתי אתה טועה במציאות.
|
|
|
|
| נשלח ב-9/1/2012 10:30 |
|
| |
רוח,
לא הצלחתי להבין את סברתך, אולי אנסה שוב יותר מאוחר.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-9/1/2012 10:43 |
|
| |
מרחשת, איני יודע אם היית בצבא, אבל כל מי שהיה שם יודע שכשנזרק רימון אף אחד אינו גברא קטילא. כשנשכבים נכון הסכנה לחיים אינה כה גבוהה. אני מניח שלא היה לו זמן להזהיר את האחרים ולכן הוא עשה את מה שעשה. אני מניח שהוא עצמו יכול היה להינצל בסיכוי טוב.
|
|
|
|
| נשלח ב-9/1/2012 10:59 |
|
| |
לשנרב אולי אני אביא מדרג של מקרים שנראה איפוה הויכוח בינינו [ונעזב רגע את עניין לפני עוור ונדבר במה שיכול האדם לעשות בגופו למען השני ובמה שלאחר יהיה מותר עפ"י הרשאתו] א.יש לחיי שעה כד מים אם יכול לתנו לחיי עולם-אני חושב שיכול [האם הוא חסיד או חסיד שוטה?] ב.חיי שעה מחובר למכונת הנשמה שברגע שהוא מסיר אותה הוא מת האם יכול להסירה ולתנה לחיי עולם-הרבה יותר קשה להכריע ועדיין אני חושב שיכול. ג.יש לחיי שעה מים וציווה לחברו לקחתם ולתנם לחיי עולם -נראה פשוט שיכול. ד. חיי שעה מחובר למכונת הנשמה והרשה לרופא לנתקו בשביל חיי עולם-כאן אני סבור שזו רציחה [האם בזה נקודת המחלוקת בינינו?] זכורני שהציץ אליעזר חלק יז' סי' עב מדבר על מקרה דומה [בלי שהחולה הרשה לנתקו] וכתב שזו רציחה ולכן עדיף כלל לא לחבר את החיי שעה ולשמור את המכונה רק לחיי עולם וזה עדיף מלחבר את החיי שעה עד שיבוא חיי עולם [שמובן שהחיי שעה יתרצה להסדר כזה]
|
|
|
|
|