| נשלח ב-6/10/2003 22:45 |
|
| |
האם יש לחרדים תרבות ?
אני במפורש לא מדבר על תורה ומצוות אלא על תרבות ולא על נימוסים אלא תרבות נטו
כמו צפייה בסרטים , יציאה לבילויים
יש או אין כי אני רוצה לחזור בתשובה , אבל על התרבות אני לא מוכן לוותר
|
|
|
|
| נשלח ב-6/10/2003 23:00 |
|
| |
חבל שלא הזכרת ספרות כללית.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/10/2003 23:14 |
|
| |
צורת השאלה מוזרה קצת..
כאילו אם אני אומרת לך עכשיו "יש" אז אתה אומר "יש" ומתיצב מחר בבוקר בישיבה.
מעבר לכך.
השאלה יוצאת מההנחה שלהיות דתי זה בהכרח חרדי....???!!
מהי תרבות?? גם היא זקוקה להגדרה.
לצאת לסרט זה תרבות?? לא בהכרח גם אצל חילוני.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/10/2003 23:14 |
|
| |
התשובה היא תהליך הדרגתי, לא מחליטים לחזור בתשובה ומיד פוסלים כל מה שמסמל חילון. הויתורים באים מהאדם עצמו, מהידיעה שלימוד תורה יקדם אותו, יחדש לו,ויתרום לניסיונו בחיים,ויעניין אותו לדעת יותר על האמת מאשר על "התרבות הדמיונית" של העולם המערבי. בחיי התרבות החילונים הכל חוזר על עצמו , ורק מידי פעם ישנו איזה שהוא "מופע" ששווה ולותר על לימוד תורה בשבילו, ויש כאלה שלא מוותרים על ה"דברים הטובים" והם צדיקים גמורים.
וזה מאוד תלוי מתוך מה מחליטים לחזור בתשובה, אם זה מתוך הפחד, ו"לא תתורו אחר עיניכם..." מקבל משמעות, שאדם צריך לשמור שעיניו לא יטמאו, ואז ישנו רע שמשפיע עליו אפילו בלי שליטתו.ואז הכל אסור לו עד כדי כך שרב ששת סימא את עיניו.
תוקן על ידי - איקה - 06/10/2003 23:23:44
|
|
|
|
| נשלח ב-7/10/2003 00:12 |
|
| |
ברקן
אתה רוצה לדעת על תרבות הפנאי שלנו ? אז ככה :
בסוכות יש לנו שמחת בית השואבה.
בלילי ששי ישנם טישים של אדמו"רים שאפשר ללכת לשם לרקוד ולקבל שיריים מידי האדמו"ר .
בכל ערב אפשר להשתתף בשיעור דף היומי , משניות או עין יעקב .
אם זה לא מספק ישנם שיעורים בענייני צניעות , שמירת הלשון ושלום בית . אמנם זה מתקיים בעיקר לנשים , אבל אפשר אולי למצוא גם שיעורים לגברים .
לאותם שגם זה לא מספק אפשר בסודי סודות לגלוש באינטרנט ולהחליף דעות בפורום עכ"ח .
|
|
|
|
| נשלח ב-7/10/2003 00:18 |
|
| |
מצו"נ, חוזרים בתשובה בדרך כלל מצטרפים לזרם הליטאי...
|
|
|
|
| נשלח ב-7/10/2003 00:24 |
|
| |
זריחת עץ
יש לך סטטיסטיקה על זה??
מה עם חב"ד ,ברסלב, ספרדים??
|
|
|
|
| נשלח ב-7/10/2003 00:34 |
|
| |
הטישים מלאים ליטאים משועממים ...
תוקן על ידי - מציץ_ונפגע - 07/10/2003 0:36:36
|
|
|
|
| נשלח ב-7/10/2003 00:46 |
|
| |
חשבתי באיזו הזדמנות להעלות את הדבר הזה, והנה, קיסוסית הזכירה את ברסלב, ובהקשר של תרבות, יש לי אומץ לומר: אני מקשיב הרבה לרדיו ברסלב והבנתי כי יש לחסידים הללו קשר חם ואוהב אל הטבע.
לדוגמא, כל הנושא של ההתבודדות, וכן הרעיון שעל האדם להשיח עם קונו, לצאת לשדות, לדבר אל העצים, לבקש מהעננים גשם, והעיקר לדבר עם הבורא.
אם נעזוב לרגע את הציניות, שמקומה בעולם המודרני לעולם לא נפקד, יש בכך פתיחת אופקים בפני האנושיות של האדם. האנושיות של האדם, שכה סגורה בטרדות החולין, מוצאת לה דרור במגע הנשכח עם הטבע. תרבות כזו , ואני אכן מכוון במלה תרבות לתרבות, היא גילוי מחדש של משהו שכה חסר לנו בעולם של מידה ומשורה. בעולם של חישובים מהם בנוי עולם היום-יום. חישובים של דאגה למשפחה, דאגה לפרנסה, ושאר טרדות החולין. חזרה אל הטבע, וקידוש המגע עם הטבע שבא מהמגע עם מחולל הטבע…
אני מוצא בזה תרבות.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/10/2003 01:21 |
|
| |
אם נדייק הרי שההתבודדות לא רק שאינה נכנסת לגדר המושג תרבות אלא היא ההיפך הגמור מהמושג הזה . תרבות זה משהו חברתי . פעילות שמשתתפים בו הרבה אנשים .בשביל תרבות צריך כמה אנשים , בשביל התבודדות מספיק אחד .
|
|
|
|
| נשלח ב-7/10/2003 01:30 |
|
| |
יש גם תרבות אנשים חטאים
|
|
|
|
| נשלח ב-7/10/2003 01:33 |
|
| |
ברקן חביב
אני מאד שמח בשבילך על החלטתך הגדולה לשקול חזרה בתשובה. אין ולא תימצא החלטה גדולה מזו, מהפך גדול מזה - ועוד בכיוון החיובי של החיים.
אמנם, כדאי לדעת שחזרה בתשובה אינה תהליך של "הכל או לא כלום" והיות דתי/חרדי אין פירושו לבוש מסויים או אפילו כיפה.
כפי שציינה לך איקה, זה תהליך, תהליך אינסופי. וגם אנו, שמוגדרים כחרדים, עוברים אותו כל חיינו, ושאיפתנו הגדולה היא להתמיד בקו של עליה.
לחזור בתשובה, עבור מי שחי חיים שמוגדרים כחילוניים, הוא, לדעתי, קודם כל תהליך של מחוייבות, או של גילוי מחוייבות. פירושו של דבר לגלות כי העולם אינו הפקר, כי יש טעם לדברים, כי אדם מחוייב למסלול מסויים, לערכים מסויימים, לשאיפות מסויימות. זה נכלל אצלנו במונח שודאי נפגשת איתו - "תורה".
הרעיון היסודי של התשובה הוא לגלות כי יש לעולם אלקים, כי יש מישהו מעלינו שמתעניין בנו, מישהו שאמנם מושגינו קטנים מלהשיגו, אבל אנו יודעים שהוא אוהב אותנו ושומר עלינו ומאזין לתפילותינו, חפץ במעשינו הטובים, ולפעמים גם מעניש על מעשים רעים.
החיים של תשובה הם חיים מתוך ידיעה זו ומתוך נסיון לממש את התובנה הזו בכל מעשינו, מחשבותינו והרגשותינו.
התורה היא (גם) אוסף המצוות שהאלקים נתן לנו. ככל שאנו מרבים לקיים מצוות, כך אנו זוכים להתקרב אל ה'. אך אין זו רק עשיה בידים וברגלים, אלא גם - ולאחר שלב מסויים בעיקר - תהליך של הבנה והפנמה, שמוליכות בתורן להתעלות והתקדשות.
לפי שאלתך, אני למד שיש להדגיש, שוב, שהתורה והמצוות אינן מזדהות עם לבוש מסויים או ויתור או אי ויתור על סרטים ומחזות, טלויזיה וספרים.
האם אדם שומר מצוות שהתקדש והתעלה עדיין רואה סרטים וטלויזיה? לדעתי האישית - לא, אבל זה לא צריך להרתיע אותך מפני חזרה בתשובה. אולי תוכל להיות צדיק כזה שהתעלה והתקדש ועדיין רואה סרטים..
אני מציע לך להתחיל בלימוד ושמירת המצוות הראשוניות: שבת, כשרות, תפילה, ועוד מצוות שתוכל ללמוד עליהן במקומות רבים, וגם כאן נשמח להסבירן.
בהצלחה!
שומר פיו ולשונו
שומר מצרות נפשו
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-22/8/2010 01:40 |
|
| |
חיים_ט: תחביבים בעולם היהדות
אני מעוניין במקורות שמתחיסים לעולם התחביבים. האם זה ביטול תורה, או שיש מקום בעולמו של הפרט בדברים שונים?
***** maxmen:
מי שאין לו תחביבים אין לו נשמה, ולכן זה חלק מהלימוד כמובן כמו אוכל וכדומה
|
|
|
|
| נשלח ב-22/8/2010 01:58 |
|
| |
יש ויש תחביבים.
התורה היא התחביב של הקב"ה, הוא משתעשע בה, ומסר לנו את שעשועיו.
אוי לנו אם נצטרך לחפש שעשועים בשדות זרים. התורה חוגרת שק, ובת קול יוצאת, אוי להם לבריות מעלבונה של תורה.
והקב"ה ענוותן הוא, אך אין חולקין כבוד במקום חילול ה'.
אוי למי שמחליף תורת ה', תורת נצח, באיסוף בולים, או משחקי כדורגל, או קריאה בספרים חיצוניים.
כל באיה לא ישובון, והתורה מונחת לה בקרן זוית, כאלמנה שדמעתה על לחיה, והקב"ה תובע עלבונה.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-22/8/2010 08:29 |
|
| |
ברקן באגן
זה נורא תלוי מהיא התרבות ממנה אתה מגיע אם אתה רגיל לראות סרטי איכות... זה כנראה יהיה חסר לך כי חוץ מאושפיזין עוד לא יצא סרט איכות חרדי ( אולי עוד יצאו ) אם אתה רגיל למוסיקה איכותית אז תלוי , מוסיקה קלאסית יכולה להתנגן ברחובות בני ברק אבל אני מסופק אם גם החיפושיות יתקבלו באותו האופן
אבל: יש היום המון יוצרים מהטובים שבארץ ( ובחו"ל ) שחזרו בתשובה וממשיכים ליצור מתוך העולם הרוחני הנגלה אליהם אז יש המון מקום לשינוי ושיפור ואף אתה מוזמן להצטרף ולהוסיף משלך
( חוץ מזה מה שאתה עושה בצינעא זה עסק שלך ושל הריבונו של עולם בלבד )
|
|
|
|
|