בית פורומים עצור כאן חושבים

היה יהודי בצאתך ואדם באהלך (שאלה לוטו)

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-8/1/2013 22:38 לינק ישיר 

סיסמא זו בנויה על הגותו ותורתו של משה מנדלסון ולכן מיוחסת אליו,
הגות לא נבנה משיר אלא מהוגה,
גם על רשבי שרים תורתו מגן לנו ולכן כבר נייחס את הרעיון למשורר ?או שנייחס זאת לחזל שקבעו דתורה מגני ומצלי וצדיקים מגינים על דורם,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/1/2013 22:58 לינק ישיר 

אני לא קראתי את כתביו של משה מנדלסון, יכול להיות שזה יעזור להבין את ההשראה למשפט הנ''ל. אולי אפילו הציטוט עצמו רשום היכן שהוא בכתביו, כנראה שלא, לי אין מושג..
השאלה כאן היא פשוטה: מי אחראי למשפט הנ''ל כפי שהוא, אתה בטוח שזה משה מנדלסון ואני לעומת זאת, לא..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/1/2013 15:31 לינק ישיר 

יהודי ואדם באוהלו ובצאתו

סיפור מקסים על ר' אריה לווין, שהיה רב אסירי המחתרות בתקופת המנדט הבריטי.

נדמה לי שיש לכולנו מה ללמוד מזה..

**

רבי אריה לווין הבחין פעם ברחוב בבחור שהכיר משכונת גאולה, חייל צעיר שהיה בחופשה מהצבא. הוא חצה את הכביש לעברו, והושיט לו את ידו לברכה, שכן לא ראה אותו זמן רב. "שלום עליכם", אמר הרב הנערץ. "בוא בבקשה לביתי. אני רוצה מאוד לשתות איתך תה ולשמוע ממך על מעשיך בצבא".

**

החייל נראה נבוך. "אני לא חושב שיהיה הוגן מצדי לבוא", אמר. "אני כבר לא חובש כיפה".

רֶבּ אריה חייך אליו בחמימות ואחז בידו. "אתה בטח יודע", אמר לו, "שאני אדם נמוך קומה. אני רואה אותך, אבל אני לא גבוה מספיק כדי לראות אם אתה חובש כיפה. מה שאני כן רואה הוא את הלב שלך. והלב שלך טוב ורחב, וזה מה שחשוב. ועוד דבר, אתה חייל, ואתה מסכן את חייך למען כולנו בישראל.

בבקשה, שתה איתי תה; אני חושב שהכיפה שלך גדולה יותר משלי…".

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > היה יהודי בצאתך ואדם באהלך (שאלה לוטו)
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 סך הכל 3 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. בקטגוריית דת ואמונה אתם מוזמים להיכנס ולדון על כל נושא שעולה לכם בקשר לדת היהודית. שו''ת בנושאי הלכה, פרשנות לתורה ולמקרא, גאולה, אחרית הימים ועוד.