| נשלח ב-14/10/2003 11:00 |
|
| |
האם איחול [מז"ט וכד'] שורשו באמונה?
אני מוצא הזדמנות לאחל לווטו מזל טוב באשכול אישי, ולייחד את האשכול למשמעות ברכה ואיחול. ואם אשאל מה הנפקא מינא, אענה: "לייתובי דעתא", אך מסתבר שעם ההמשך ייראו הביטויים.
שאלתי:
כשאני מאחל לווטו, "מזל טוב" או שתזכה לגדלה "לוודאות שיש בעצור" ולא לטשטוש שיש במרוצי המדרון החברתי, לכאורה משמעות העניין, שאני מתפלל עבורו, ואני זוכר שראיתי בספורנו שמשמעות הברכה היא - תפילה [איפו שמופיע ברכה בתורה, אלי אצל יצחק].
ואם כן, שברכה לכאורה משמעותה תפילה, הרי שכופר, או מי שאינו מאמין בתפילה אינו יכול לאחל איחולים?
ומעתה השאלה מתפצלת:
1. האם ברכה היא אכן תפילה, ואינה שייכת לכופרים, או בלתי מאמינים בשינוי בתפילה?
2. האם הכופרים "טועים" כאשר הם מאחלים ומברכים, או שניתן למצוא להם, או גם למאמין, משמעות אחרת לברכה?
אני משער, שיהיו שיאמרו, שהברכה גם מורה על פרגון, אבל זה קשה, שזה כאילו יאמר, איני שונא אותך, ואיני מאחל לך שיהיו לך צרות וכו', ותו לא.
[אם דבר לא ניתן לשינוי, על ידי הרצון שלי, גם אין משמעות שאני ארצה שאחר יצליח בחינוך שלו, הלא כן?]
|
|
|
|
| נשלח ב-16/10/2003 20:31 |
|
| |
מתעניין,
ברכה על פי דעתי, היא אולי במילים אחרות רצון עם ציפיות, אני רוצה שיהיה לך טוב, ולכן אני מברך אותך שיהיה לך טוב. המאמינים, על פי דעתי, נושאים תפילה ואף מבקשים שיהיה טוב, המאמינים בעכו"ם מתפללים לאלוהים שלהם, ואילו אלו שלא מאמינים באף אחד מקווים, מצפים, ומאחלים, שיהיה לך טוב. בעצם, מה משמעות המילה "איחול"? איחול על פי דעתי משמעותו היא אני מברך אותך, בכוחותי, שיהיה לך טוב, האם איחול היא מילה בוגדנית כלפי הא-ל, האם גם ברכה היא כזו? לפעמים אנו שוכחים להזכיר, כי הברכה היא בחזקתנו, אך המקיים אותה הוא הקב"ה. כופרים מאמינים, אולי, שלהם הוא הכוח לברך.
אוי, כבר עברתי...
חלום יעוף
תוקן על ידי - חלום_יעוף - 16/10/2003 20:37:50
|
|
|
|
| נשלח ב-7/9/2004 11:19 |
|
| |
הרב יואל בן-נון טוען שלא רצוי לומר מזל-טוב, ובמקום הוא מציע לומר "ברכת ה' עליך".
|
|
|
|
| נשלח ב-7/9/2004 12:01 |
|
| |
יש להוסיף שאין כוונתי לטיעון רלטיביסטי, שאין ל'מזל טוב' משמעות אובייקטיבית אלא בתלות בכוונת כל אחד.
כוונתי היתה לטענה אודות 'לאחל', ולא אודות 'מזל טוב'. דומני שאין לאיחול משמעות אלא אם המאחל יודע מה הוא מאחל, וזאת דלא כמכניסטים שמבינים איחול כפעולת גרימה אקטיבית. וגם שם יש לדון במה שכתבתי בהודעה קודמת, ואכ"מ.
איחול משורש 'אחלה' (חי"ת בשווא),
מיכי
|
|
|
|
|
| נשלח ב-7/9/2004 12:45 |
|
| |
כששני כופרים סוגרים עיסקה בבורסה הם אומרים "מזל וברכה".
האם הם פונים לאלת המזל שתשלח את קרניה? או לאלת הברכה?
הם פשוט מברכים זה את זה , מזל הוא שם כללי להצלחה, כשם שבישמזל הוא שם כללי לכישלון.
הברכה ההדדית היא מאורחות החיים ומהנימוסים שמנעימים את חיינו.
[אם כי ככל שהאדם יותר מאמין כך כל איחול פשוט מקבל מימד של תפילה וכוונה וכ"ו]
|
|
|
|
| נשלח ב-7/9/2004 12:52 |
|
| |
אם לא מתכוונים למזל בברכת מזל טוב, אז מה הטעם בלשמר מנהג ללא משמעות ברורה.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/9/2004 13:14 |
|
| |
מדברנא
לא שמיעא ליה למר החילוק בין לשונות העמים שמשמעותם תלויה בהסכמת בני אדם, לבין לשה"ק שבה נברא העולם, שהיא שפה בעצם והוראות מילותיה אינן תלויות בכוונה ובהסכמה?
|
|
|
|
| נשלח ב-7/9/2004 13:18 |
|
| |
מייציץ,
אני מפנה אותך שוב לדבריי למעלה.
מיכי
|
|