| נשלח ב-17/10/2003 06:32 |
|
| |
אנטישמיות של נוצרים
האנטישמיות התחילה, על פי מה שאני יודע, בתחילת הספירה הנוצרית. יוספוס סלביוס, כותב למשל ספר מפורסם שמנסה להתנגד לכל הספרים האנטישמים שיצאו בימיו ברומא, ומספרם היה גדול.
הרומאים ניסו להוכיח כי:
א. היהודים הם אינם עם קדום, אלא עם חדש (אז היה מאוד חשוב להיות עם וותיק, כי עם חדש, הוא עם בלי ניסיון).
ב.היהודים מאמאינים באל אחד, ומבדילים את עצמם משאר העמים.
בערך שלושים שנה אחרי צליבת ישו, התחילו הנוצרים גם הם להיות אנטי-יהודים ועם הזמן, גברה האנטישמיות. על פי דעתי, זה משום שהנוצרים רצו להיות הדת השולטת, ומשום שכבר הם, או אביהם, או אבי אביהם, היה יהודי, הם יודעים, כי להיות יהודי, פירושו להיות סרבן לדעות אחרות, והם לא רצו שיהיה את העם הזה, ולכןבמילים אחרות, הם רצו להשמיד את העם היהודי כולו.
וכהקמנו מדינה... אוהו! הם התעצבנו! הנוצרים האמינו, על פי דעתי, כי זה שאנו בגולה, זה עונש על כך שלא הסכמנו לקבל את דעתם. והנה, הם חזרו להקים מדינה, אז איפה העונש?
אוי, כבר עברתי...
חלום יעוף
|
|
|
|
| נשלח ב-17/10/2003 06:57 |
|
| |
.
צר לי, אך יש להעמיד דברים על דיוקם:
הספר אליו אתה מתייחס, שחיבר פלאביוס יוספוס, הוא נגד אפיון .
אם תעיין בספר זה, תגלה כי האנטישמיות והטענות כלפי היהודים, קדומות בהרבה לנצרות.
שיחק לו מזלו של אותו סופר אנטישמי, אפיון, שאלמלא יצא פלאביוס נגדו חוצץ - וספריו של פלאביוס נשתמרו באדיקות על ידי הקאתולים - כלל לא היינו יודעים אודות קיומו של אפיון.
כבר בתקופה ההלניסטית היתה התנגשות תרבויות שהתבטאה באנטישמיות. טענו כלפי היהודים כי הם עצלנים (וההוכחה - הם אינם עובדים יום בשבוע, כמו כל האחרים, החרוצים) , טענו כלפיהם שהם מסרסים את ילדיהם הנולדים בעודם תינוקות ( ברית המילה ) , טענו כלפיהם כי אבותיהם היו עבדים מצורעים שברחו מממלכת מצרים, ועוד ועוד.
יש לנוצרים שק מלא באשמותיהם שלהם, אין צורך להמציא להם חדשות.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/10/2003 07:16 |
|
| |
מואדיב,
תודה על האדיבות, חשבתי באמת כי לספר קוראים "נגד אפיון" אך לא כתבתי מחמת ספק. האם באמת כתביו נשארו רק בזכות זה שיוספוס סלאביוס התנגד להם?
דרך אגב: שמעתי בזמן האחרון סיפור מעניין שאומר כי היו אלפי כתבים על המרד היהודי, אבל אף אחד מהם לא נשמר, חוץ משל יוספוס סלאביוס.
למה?
משום שהוא הזכיר שמה בארבע שורות בלבד! כי את ישו. הוא אפילו לא העריך אותו, או שיבחו בדבר מה, אלא רק הזכיר את ישו.
האם "קדושתו" של הספר עוברת גם למי שאותו סלאביוס נוגד?
האם לאפיון היה באמת רק מזל?
או שזה בגלל שהוא היה מפקד צבאי, או משהו כזה, ולכן נשתמרו כתביו?
בכל אופן תודה על התשובה והתיקון!
אוי, כבר עברתי...
חלום יעוף
|
|
|
|
| נשלח ב-17/10/2003 07:47 |
|
| |
תיקון קטן [לא שמת לב לזה של מואד דיב]: פלאויוס, לא סלאויוס [או בפשטות יוסף בן מתתיהו].
לא ידוע לי על הזכרת שמו של ישו במלחמות היהודים [שהוא הספר של בן מתתיהו שמתאר את המרד נגד הרומאים].
לעומת זאת ישנה פיסקה שבה מתואר ישו כמשיח וכעושה נפלאות בספרו "קדמוניות היהודים" שמספר את ההיסטוריה של עמנו מתקופת המקרא, עד למרד.
אין כמעט ספק שהכנסיה הנוצרית שרבבה את הפסקה הזאת לתוך ספרו של בן מתתיהו, משום שהתקשתה להשלים עם העובדה שה"משיח" שלהם לא השאיר שום רושם על בן מתתיהו שלא הזכיר אותו כלל בספרו [כמדומני שהעותק היחיד של "קדמוניות" היה במשך מאות שנים במרתפי הוותיקאן].
|
|
|
|
| נשלח ב-17/10/2003 08:51 |
|
| |
מואדיב
תודה וישר כח!
|
|
|
|
| נשלח ב-31/10/2011 12:41 |
|
| |
גב' רוזנברג ירדה מהמטוס שנחת זה הרגע במיאמי וחיפשה מקום להעביר בו את הלילה. בעודה נכנסת אל המלון הראשון שנקרה בדרכה, היא רואה את פקיד הקבלה: "שלום, אני גב' איטה רוזנברג, נחתי לפני שעה קלה בעיר, אני עייפה מאוד ואשמח לחדר ללילה". פקיד הקבלה הסתכל עליה במבט מנוכר ואמר בקרירות: "מצטער גברתי, אנחנו מלאים עד אפס מקום". באותו הרגע, אדם עם מזוודה הגיע לקבלה והניח את מפתחות חדרו בדרך ליציאתו מהמלון. "אוי, איזה יופי !", אמרה גב' רוזנברג, "אוכל לקחת את החדר שלו !" "מצטער, גברתי", אמר הפקיד, "אך קיוויתי שתביני את הרמז. אנחנו לא משכירים חדרים ליהודים". "יהודים?", קראה בקול הגב', "מי כאן יהודי ? אני קתולית !" בחוסר אמונה מוחלט, שאל אותה הפקיד: "אם את קתולית, אז תעני לי על השאלה: מיהו בנו של אלוהים ?" "זה קל. ישו, כמובן". הפקיד, עדיין מסרב להשתכנע, שאל שוב: "ומי היו הוריו של ישו ?" "מריה ויוסף", השיבה גב' רוזנברג בחוסר סבלנות. אם כך, הקשה הפקיד, היכן נולד ישו ?" "באורווה, באבוס לבהמות", ענתה גב' רוזנברג. "OK" אמר הפקיד "השתכנעתי... תקבלי חדר במלון". "עכשיו יש לי שאלה אליך בנושא הזה" אמרה הגברת, כשהיא מנופפת במפתח החדר לפקיד, "אתה מוכן לענות ?" "כן" ענה הפקיד, שמח להראות את בקיאותו. "מדוע ישו נולד דווקא באורווה? ועוד באבוס לבהמות ?" הפקיד חשב זמן מה ולבסוף הודה שאינו יודע. "מה התשובה ?" שאל. "כי גם אז היו שמוקים כמוך שלא השכירו חדרים ליהודים !!!"
|
|
|
|
| נשלח ב-31/10/2011 21:58 |
|
| |
ולמי שמעדיף דוקא את התרגום לעברית
|
|
|
|
| נשלח ב-1/12/2016 11:27 |
|
| |
הרב זקס:
My favorite anti-Semite is Nietzche:
Everyone else hated Jews because they rejected Christianity," Nietzche hated Jews because they d Christianity! "
" האנטישמי האהוב עליי הוא ניטשה :
כולם שנאו יהודים משום שדחו את הנצרות,
ניטשה שנא יהודים בגלל שהם יצרו את הנצרות! "
|
|
|
|
| נשלח ב-1/12/2016 11:33 |
|
| |
אבל לפי החלטת אונסקו ואישורה אתמול של האו'ם בית המקדש לא היה ולא נברא. ישו אין- האטישמיות מניין?
|
|
|
|
| נשלח ב-2/12/2016 03:37 |
|
| |
חלום_יעוף
<דרך אגב: שמעתי בזמן האחרון סיפור מעניין שאומר כי היו אלפי כתבים על המרד היהודי, אבל אף אחד מהם לא נשמר, חוץ משל יוספוס סלאביו> הסיפור המספר כי היו אלפי כתבים על המרד היהודי, נשמר בסוד אלפי שנים, מדוע אתה מפרסמו ברבים?!
|
|
|
|
| נשלח ב-11/12/2016 13:16 |
|
| |
| אפריםבן כתב: |  | הרב זקס:
My favorite anti-Semite is Nietzche:Everyone else hated Jews because they rejected Christianity," Nietzche hated Jews because they d Christianity! "
" האנטישמי האהוב עליי הוא ניטשה :כולם שנאו יהודים משום שדחו את הנצרות,ניטשה שנא יהודים בגלל שהם יצרו את הנצרות! " |
|
|
|
|
|
|
| נשלח ב-11/12/2016 15:31 |
|
| |
על האנטישמיות הראשונה קראנו השבת בפ' ויצא. בני לבן ולבן. הכל לבן בלי צלב בלי כיבוש אפילו בלי מתנחלים בשטחים.
|
|
|
|
|