בית פורומים עצור כאן חושבים

נשים ומצוות ציצית - הרי גם גברים פטורים

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-6/9/2016 21:34 לינק ישיר 

נראה לי שהן חשות יותר את שמחת המצוה מאשר אני זוכה לחוש. יש איזה סיפור חסידי על אחד האדמורים מהדורות הקודמים שהתחיל להניח תפילין דרבנו תם וחש שמחה יותר מאשר בתפילין של רש"י. השינוי, התחושה שאני מוסיף מצוה, כל יוצרים מקום מפגש חדש בין האדם לבין האלקים.

ספרן

איקון ירוק

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/9/2016 07:03 לינק ישיר 

או שמחת המצווה או שמחת הביטוי העצמי (ואולי כל אחד מאיתנו רואה לפי משקפיו שלו)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/9/2016 07:38 לינק ישיר 

תלמיד

אם הבנתי אותך, אז הצבעת על נקודה גדולה מאד, שבאתי לבטא גם אני בסיפור מימי החסידות של פעם. השמחה הזו שקראת לה "שמחת הביטוי העצמי" - אפשר לדרוש זאת לגנאי ואפשר לדרוש זאת לשבח. כבר אמרו "נוצר תאנה יאכל פריה" ודרשו לענין שהלומד הלכה מקיים מה שהסיק ולמד. מי שטרח ובירר שדין מסויים הוא כך ולא אחרת, יכול להפיק נחת בנפשו שהוא זוכה לא רק לקיים מצוה מסויימת אלא שעמל עליה כדי לברר אותה. בפעמים שזכיתי לכך, אכן היתה המצוה שביררתי חביבה עלי מאד כי עליה עמלתי. לפיכך, מה שקראת "שמחת הביטוי העצמי" נראית לי שבח ולא חסרון.

אפשר כמובן להציע הסבר אחר בהתנהגותן של אותן נשים, או בהתנהגותו של כל מי שמחדש ומשנה בתחום ההלכה. שיש מניע אנוכי מאחורי הבחירה לנהוג באופן שונה. להתרברב. זה מה שקראו חז"ל "יוהרה". ואכן, המחדש תמיד שואל את עצמו, או ראוי שישאל את עצמו, האם אין כאן מניע פסול בהחלטותיו ובירוריו.

אבל אם אדם בדק וחישב ומצא ועד כמה שהוא מבין את עצמו אז כוונתו לשמים, ייראה לי שמצוה ושכר מצוה בידו. וגם אם אפשר לחשוד, הרי תמיד אפשר לחשוד. ומחובת הזהירות שלא להיזהר יותר מדי (חובת הלבבות בהקשר אחר).

שומר פיו ולשונו - שומר מצרות נפשו < type="text/">document.write("");

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/9/2016 08:14 לינק ישיר 

שאלה להנחתה
ומה רע בביטוי עצמי?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/9/2016 08:40 לינק ישיר 

בעב

א

בטוי עצמי זה מצויין. גם הנאה ממוזיקה ומשירים זה נחמד, וגם טיול. ואין לי התנגדות כשאדם נהנה מהם. אבל כאשר מגייסים את ה' למען ההנאה ומזייפים וטוענים שאני שר שירי קודש וכל כולי עוסק במצווה, או מטייל בא"י לשם מצווה,  הרי זה ממש עשאוני בניך כמין כינור" (עושים מהדת תרבות), ולא זו בלבד אלא שדת של מצוות מגייסים להנאות ומן הסתם שתי אלו בכוונת המאמר המפורסם.

כמו שאני רוצה לאכול ומדינה כי אני רוצה חיים נורמליים ולא לאכול לשם מצווה (מה לעשות, קטונתי) או מדינה לשם מצווה (מצווה די צולעת במצב הנוכחי) כך אני רוצה לטייל ולשיר. ולהיפך – מי שמקיים מצוות בשביל הכיף סופו שיתאכזב. וזה לא רק לא יעיל – זה גם לא נכון.

יש מקרי גבול בהם אדם שאינו מלאך מערב את הבטוי העצמי והנודניק יכול לומר שזה גם בנשוא התמונה. אשריו. אני סקפטי.

ב

ועיקר

כאשר אני רואה הדבקות במצווה אחת  בלבד, אני סקפטי כמה יר"ש יש כאן. ק"ו כאשר המצווה היא מצווה שאינה חובה והיא נעשתה בסיס לפולמוס ומחלוקת וק"ו כאשר באותה תמונה אני רואה שרוולים שלא ברור כי הם עונים על הפרשנות ההלכתית (ז"א יש החמרה במצווה פולמוסית ולא במצווה מוסכמת) יש לי חשד (לצורך העניין כאן איני מפנה אותו כלפי מישהו ספציפי) שטמון כאן משהו ולא דווקא יראה לשמיים האורתודוכסיים.

כמובן שאמשלום תאמר שאלו השמים (הוירטואליים? מעולם לא זכיתי להבינה היטב) שלה וייתכן שכך חושבת המצולמת.  יערב לה בדתה זו. 

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > נשים ומצוות ציצית - הרי גם גברים פטורים
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 סך הכל 4 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. בקטגוריית דת ואמונה אתם מוזמים להיכנס ולדון על כל נושא שעולה לכם בקשר לדת היהודית. שו''ת בנושאי הלכה, פרשנות לתורה ולמקרא, גאולה, אחרית הימים ועוד.