אדם-זה לא קורה לי הרבה, שלא מתחשק לי לענות לאדם שפונה אלי בפורום,אבל לטובת הקוראים (גם אלה שפונים אלי בתיבה האישית ומודים לי על דברי, אני מודה לכולם על החיזוק שאני מקבלת מהם, והסיפוק על דבריהם שהצליחו להבין את חכמת הרמב"ם דרכי, או בכלל שהתאהבו ביהדות בזכותי, זה לכבוד גדול בשבילי < כמובן שלא אפרט שמותיהם בפומבי, ולכל מי שפנה שיראה הודעתי זו כאילו נאמרה לו אישית > הפורום זה המקום הראשון,והיחיד בו אני באה לידי ביטוי בתורה במובן הרחב שלה,ואין לי הודעות יוצאות, מקווה שבקרוב הבעיה תיפטר. במקומות אחרים,בחיים המציאותיים והעגומים בו דעתה של אשה אינה מתקבלת בעניין "לימוד התורה" ולא כל כך "מרשים" להתבטא, וזה בלשון המעטה, לי כפרט אין הרבה "כוח" להלחם על זכותי, אני פשוט "עושה" במקום להלחם, והרי כל מה שלמדתי הוא שלי, את זה אף אחד לא יוכל לקחת ממני, אז איך אומרת חבצלת, עדיף לעשות מאשר להלחם, < רק בפורום אני משתעשעת בעובדה שגם את ה"זכות" להלחם ה' זימן לי "לולי תורתך שעשועי- אז אבדתי בעניי" (תהילים)- פה בפורום, בעולם הוירטואלי! אני אמנם חריגה אבל בחיים המציאותיים אינני פרובוקטיבית, ואני נחשבת לאדם, תרבותי ושקט, שומר ומאמין, הן בחוק האזרחי,והן בחוקי הציווי האלוקי) אנסה לענות לך בסבלנות ובסובלנות, ומקווה שבזה יסגר החשבון הארוך שפתחת איתי –
מה הבעיה שלך לבדוק אם ציטטתי כראוי? אתה יכול לפתוח ספר ולברר ' ספורנו' לא פרשן עלום!
ואם תיוכח שהציטוט שלי מדויק - אתה יכול להבין את דבריו בצורה שונה ממני? אשמח לשמוע, אני לא ראיתי רמז בדבריו, לכוונה אחרת יכול להיות שהעסקת עובדים זרים היא בבחינת עבודה זרה?
הבאת בתי הכנסת שחרבו היא דוגמא סימלית שהבאתי לכוונת דבריו של 'ספורנו', בהחלט יכול להיות שהיו בתי כנסת שחרבו ושניבנו בידי יהודים….יכול להיות שבמקרה החרבתם היו סיבות אחרות ואפילו יותר טובות לצדק האלוקי (יש בני אדם שקוראים לזה עונש), יש לך ספק שלאלוקים דרך משלו להביע את הצדק האלוקי שקיים עם הסכמתך או בלעדיה,(היום סיפר לי מישהו בדיחה טובה, לאלוקים יש חוש הומור שהוא בכלל לא מצחיק!) הרי הם אמרו : "אל תתייאש מן הפורענות"( אבות) והרמב"ם מפרש "אם תראה בני אדם חוטאים אל תאמר שאלוקים לא יפרע מהם עוד בעולם הזה. יש לך ספק בצדק האלוקי? עובדה סשנחרבו!
יש דברים שאליהם מגיעים מסברא פשוטה- לא צריך בשביל לא להעשותם שהיה איסור!
התנהגות חכמינו ואבותינו שימשו בדרך כלל דוגמא אישית טובה, נכון שיש מקרים בה אף הם חטאו וגם עליהם לא פסח העונש האלוקי – הם היו מוכנים לו, ידעו שחטאו!
פה לא מדובר על מילגות – פה מדובר על מוסר וערכים, והויכוח באשכול זה הוא לא - האם תלמידי חכמים זכאים לתמיכה – שכן לדברי הרמב"ם הם חייבים לפרנס את עצמם , והם מקבלים איזה שהיא תמיכה שאותה הוא מביא בפירוט בפירושו למסכת אבות, בדבר ר' צדוק שאמור "אל תעשה עטרה להתגדל בה, ולא קרדום לחפור בו "ובנוסף אמרו: "אם למדת תורה הרבה אל תחזק טובה לעצמך, כי לכך נוצרת"
אתה אמנם חי באיזה "כולל נתמך" אך הראש שלך נמצא בעננים, כדאי לך לרדת משם מהר כי אתה הוא שטועה, ולא מוכן לקבל הסברים מחכמינו, שבגלל שסטינו מדרכם הגענו למצב העגום היום, לקבל בהשלמה את המצב הזה ולהגיד יחסית,,, לקשיים שעם ישראל נמצא בהם , מצדיק את המצב העגום אליו הגענו –ובעצם "עברה גוררת עברה" ובעברה שבהעסקת העובדים הזרים אינה אסורה מן התורה, אז החטאים האחרים הם בעדיפות עליונה לתיקון,והעסקת עובדים זרים שאוכלים בנו בכל פה אתה לא רואה שום בעיה? ואתה לא חי בעננים? אתה בטוח? אולי למשל, לכפות על כל ילדי ישראל לימוד קריאת שמע כחובה- אז מה? אז אותם ילדים יהיו צדיקים בעצם זה שיאמרו שמע?
הכל מתחיל מחינוך לערכים למוסר, זה לא ברור? לחנך את העם לערכים זה מה שצריך!
'מעשה אבות סימן לבנים'! איך נהיה בסדר? אתה רואה תקווה עם כל השחיתות שמכרסמת את העם, אז בנוסף על כל הצרות הבאנו לעצמנו גם את צרת "עובדים זרים" ואתה לא רואה עם זה שום בעיה!
או שאתה צעיר מאוד ויש לך עוד' הרבה מה ללמוד.
או כפי שאמר הרב שך: עם הארץ ככל שמתבגר העם ארציות שלו גודלת!
תוקן על ידי - איקה - 05/11/2003 6:26:16
 |
|
|