בית פורומים עצור כאן חושבים

סיפורו של שרון - חיים לאחר מוות [קליני]

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-2/3/2004 21:26 לינק ישיר 

סיפור עם מוטיבים מסוימים הדומים לסיפור הנ"ל

http://www.hydepark.co.il/hydepark/topic.asp?topic_id=833045

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/5/2006 00:34 לינק ישיר 

פסחים נ א בבא בתרא י ב דרב יוסף בריה דרבי יהושע בן לוי חלש ואיתנגיד כי הדר אמר ליה אבוה מאי חזית אמר ליה עולם הפוך ראיתי עליונים למטה ותחתונים למעלה אמר לו בני עולם ברור ראית ואנן היכי התם כי היכי דאיתו אנן הכא הכי איתינן התם ושמעתי שהיו אומרים אשרי מי שבא לכאן ותלמודו בידו ושמעתי שהיו אומרים הרוגי מלכות אין אדם יכול לעמוד במחיצתן מאיר

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/5/2006 00:42 לינק ישיר 

בבא בתרא יא א תניא אמרו עליו על בנימין הצדיק שהיה ממונה על קופה של צדקה פעם אחת באתה אשה לפניו בשני בצורת אמרה לו רבי פרנסני אמר לה העבודה שאין בקופה של צדקה כלום אמרה לו רבי אם אין אתה מפרנסני הרי אשה ושבעה בניה מתים עמד ופרנסה משלו לימים חלה ונטה למות אמרו מלאכי השרת לפני הקב"ה רבש"ע אתה אמרת כל המקיים נפש אחת מישראל כאילו קיים עולם מלא ובנימין הצדיק שהחיה אשה ושבעה בניה ימות בשנים מועטות הללו מיד קרעו לו גזר דינו תנא הוסיפו לו עשרים ושתים שנה על שנותיו מאיר

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/5/2006 17:59 לינק ישיר 

קיבלתי באישי תוספת לסיפור, נתבקשתי לצנזר את שמות הרבנים כדי למנוע זלזול (ארבעתם מקובלים מובהקים וידועים שחיים וחיו בדורנו).

מפיו של ת"ח שנראה לי כיום ראש ישיבה תיכונית:

שרון נחשוני כשהתחיל להפיץ את סיפורו נהג לספר את שמותם של ארבעת הרבנים שהופיעו במשפט.

שרון נחשוני סיפר את סיפורו באחת מבתי הכנסת שבה נמצא אדם שמאוד אוהב ומעריץ את הרב פלוני שכנראה לא אהב את העובדה שרבו לא הופיע בסיפור והתחיל לבזות את הרב אלמוני ולדבר בגנותו.

אותו אדם טען שהרב אלמוני הופיע בחלומו והקפיד עליו מאוד (לא זוכר את הפרטים המדוייקים של החלום שלו), הדבר גרם לו להתעורר בבהלה עצומה ומיד כשהתעורר הוא יצר קשר עם שרון והם נסעו אל הרב לבקש מחילה. (אני לא בטוח שנסעו ביחד או שאח"כ דאגו להביא את שרון,נראה לי שביחד)

כשהגיע לרב הרב מיד הקפיד עליו והטיף לו על הדברים שאמר (מבלי שיספר לו את הסיפור - כך שמעתי), הוא ביקש מחילה והרב סלח לו ואח"כ ביקש משרון נחשוני שכשהוא מספר את הסיפור, שלא יאמר את שמות הרבנים.

עד כאן ידוע לי :-) מקווה שזה עניין ואני לא עומד מאחורי שום מילה, הכל מפיו של מי שהיה אז ר"מ בישיבה תיכונית שאיתו דברתי. 

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > סיפורו של שרון - חיים לאחר מוות [קליני]
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 סך הכל 2 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. בקטגוריית דת ואמונה אתם מוזמים להיכנס ולדון על כל נושא שעולה לכם בקשר לדת היהודית. שו''ת בנושאי הלכה, פרשנות לתורה ולמקרא, גאולה, אחרית הימים ועוד.