מסתברא ומשכיל
אני דווקא כן רוצה תשובות,וכבר אמרתי שם יוכיחו לי שטעיתי אחזור בי.
אבל מה לעשות שאף אחד מכם(הלבן,משכיל ומסתברא) לא נתן לי תשובה ראויה ענינית וישרה(משכיל לדוג')
אם תשים לב אני משתדל לעבור על חלקי התשובה שקיבלתי ולענות לעניין על כל פסקה וחלק בתשובה שנתנו לי,אתם בניגוד לי לא עושים את זה ומשתלחים בי בחמת זעם.
שנתחיל שוב?
ישראל ישראלי יהודי טוב שעובד לפרנסתו קשה במשך היום,ישראל ישראלי שלנו הוא יהודי פשוט לא יודע ספר גדול אבל לומר תהילים בדבקות ובהשתפכות הוא מאוד אוהב,אחרי שמר ישראלי חוזר מותש מהעבודה וגומר עם כל הסידורים
בין שעה 10 ל 11 נשאר לו זמן לומר תהילים(הוא לא יכול לחכות לאחרי חצות הלילה כי מר ישראלי צריך לקום מחר לעבודה)
מר ישראלי שלנו שומע שאומרים שאסור לומר תהילים בלילה
הוא בא לשאול את שלושת המכובדים שלנו(הלבן המשכיל מסתברא)מה לעשות?לומר תהילים בלילה או לא?
מצד אחד יש לכם יהודי שרוצה ללמוד קצת תורה מצד שני יש לכם את דברי הרב יוסף חיים:
"אין לקרא מקרא בלילות של חול, והטעם דהמקרא בעשיה והלילה בחי' עשיה והכל הוא דינין ואין לעורר הדינין וכמ"ש רבינו ז"ל בשער המצות פרשת ואתחנן ע"ש, מיהו בליל שבת וליל יו"ט קורין מקרא ואין לחוש, וכן בליל ששי קורין כ"ו פסוקים ואין חשש, אבל ליל ר"ח דינו בענין זה כשאר לילות החול, והגאון חיד"א ז"ל בהשמטות ספר פתח עינים כתב דעם הארץ שאינו יודע לקרות אלא רק תורה שבכתב שרי לקרות בלילה ע"ש, מיהו נראה אם יודע לקרות פרק איזהו מקומן או פתיחת אליהו זכור לטוב שיש בסידורים באשורית ומנוקדים, יקרא אותם ויחזור אותם כמה פעמים וזה עדיף מלקרוא מקרא"
מה תגידו לו?
מיד קופץ עליו המשכיל שבחבורה:
"טיפש!יש אלפי ספרים מתורגמים לע' לשונות מתאימים לכל הגילים וכל ההבנות שכולם נכנסים לגדר תורה שבע"פ."ואי לכך ובהתאם לזאת אני אוסר עליך לומר תהילים בלילה.
למר משכיל כמובן שלא אכפת שמר ישראלי רוצה לומר דווקא תהילים(כמו שנוהגים כיום הרבה מאוד יהודים)לא אכפת לו שאמרו "אין אדם למד אלא ממקום שליבו חפץ".
הוא כבר יתאים למר ישראלי שלנו בכוח איזה ספר בעניין תושבע"פ בדיוק כפי הההבנה של מר ישראלי(שאחרי כמה פעמים הוא כבר לא יעיף מבט לספר)או שייעץ לו לומר פתח אליהו עשרים פעם עד ש"יימאס" לו.
הלבן ומסתברא יענו לו שהוא סתם בא לקנטר כיון שהוא עוין את הקבלה ושהוא לא באמת רוצה תשובה וכו' וכו'
מה יעשה מר ישראלי שלנו יקרא או לא?
 |
|
|