בית פורומים עצור כאן חושבים

לימוד מקרא בלילה.אסור?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-23/4/2004 17:23 לינק ישיר 

באבא,

מדבריך המגוחכים אני רואה שלא באת אלא לקנטר ולכן אמנע מלהגיב יותר.

"היא חלה גם על קריאה בספר תורה ואת הגם הזה בקשה הקבלה לעקור."

היא חלה גם על לימוד דהתורה במקומות מטונפים ואת החלק הזה בקשה הלכה לעקור... אלא שאין זאת עקירה כשמגדירים מה מתי איך ואיפה ללמוד.

"ומה עם מי שאינו יודע ללמוד תורה שבע"פ?"

מה אתה חושב שתורה שבע"פ זה רק ללמוד גמרא?? יש אלפי ספרים מתורגמים לע' לשונות מתאימים לכל הגילים וכל ההבנות שכולם נכנסים לגדר תורה שבע"פ.

"פה כבר זה משהוא אחר,קודם כל היית צריך לשים את זה בסוגריים כיון שהעובדה שאינך נוהג ללמוד תורה שבכתב לבדה אינה קשורה לנושא המדובר.
(עדיף היה שלא היית מציין זאת כלל כדי לא לגלות קלונך ברבים)
חוץ מזה,היחס לתורה שבכתב ראוי לדיון מעמיק כשלעצמו."

אז אתה קורא בתורה שבכתב לבדה? או שאתה בעל קורא שצריך להכין את הקריאה, או שאתה ת"ח גדול שכבר בקי במפרשי תנ"ך, או שאתה כסיל שחושב שהוא יכול להבין מקרא בלי פירושי חכמנו. בכ"א, אני לא הגעתי לג' דרגות אלה.

אשכילה בדרך תמים...

תוקן על ידי - משכיל - 23/04/2004 17:25:40

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/4/2004 19:45 לינק ישיר 

באבא תור.

כנראה לא למדת הרבה בבית המדרש של מיימוני ושותפיו.

איסור לימוד במקרא מעורר דינים היינו שמכיון שהמקרא הוא סתום ללמוד ויתכן שמחמת העדר ההבנה הראוי זה יגרום למתח ולכעסים על אי הבנתו ולא ידע להפיג את מתחו (כנראה זה הי' בעידן שלפני עכ"ח שאז כבר ניתן לפרוק כל הבעיות) וזה דינים.

אך בתושבע"פ ששם הכל סברות ישרות משמחי לב הרי אדרבה שכל שהוא לבד הוגה בתורה הרי יותר יעמיק בסברא ויביא אותו לידי שמחה גדלה והלילה יהפך לאור גלוי.

מלבד זאת הרי במגילה משמע שמקרא מגילה לגבי לימוד הלכה הוא ביטול תורה ואסור איפוא ללמוד תושב"כ כשיכול ללמוד תושבע"פ לעיונא.

ומעבר לכך נראה שאינך רוצה בתשובה כי כבר נאמרו כאן תשובות קילורין לעיניים ופשוטות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/4/2004 22:35 לינק ישיר 

קידושין היא מצווה מן התורה וא' הדרכים של קידושין היא ביאה. באו חכמים ועקרו מצוות קידושין!

אשכילה בדרך תמים...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/4/2004 00:21 לינק ישיר 

מסתברא ומשכיל

אני דווקא כן רוצה תשובות,וכבר אמרתי שם יוכיחו לי שטעיתי אחזור בי.
אבל מה לעשות שאף אחד מכם(הלבן,משכיל ומסתברא) לא נתן לי תשובה ראויה ענינית וישרה(משכיל לדוג')

אם תשים לב אני משתדל לעבור על חלקי התשובה שקיבלתי ולענות לעניין על כל פסקה וחלק בתשובה שנתנו לי,אתם בניגוד לי לא עושים את זה ומשתלחים בי בחמת זעם.

שנתחיל שוב?

ישראל ישראלי יהודי טוב שעובד לפרנסתו קשה במשך היום,ישראל ישראלי שלנו הוא יהודי פשוט לא יודע ספר גדול אבל לומר תהילים בדבקות ובהשתפכות הוא מאוד אוהב,אחרי שמר ישראלי חוזר מותש מהעבודה וגומר עם כל הסידורים
בין שעה 10 ל 11 נשאר לו זמן לומר תהילים(הוא לא יכול לחכות לאחרי חצות הלילה כי מר ישראלי צריך לקום מחר לעבודה)
מר ישראלי שלנו שומע שאומרים שאסור לומר תהילים בלילה
הוא בא לשאול את שלושת המכובדים שלנו(הלבן המשכיל מסתברא)מה לעשות?לומר תהילים בלילה או לא?

מצד אחד יש לכם יהודי שרוצה ללמוד קצת תורה מצד שני יש לכם את דברי הרב יוסף חיים:
"אין לקרא מקרא בלילות של חול, והטעם דהמקרא בעשיה והלילה בחי' עשיה והכל הוא דינין ואין לעורר הדינין וכמ"ש רבינו ז"ל בשער המצות פרשת ואתחנן ע"ש, מיהו בליל שבת וליל יו"ט קורין מקרא ואין לחוש, וכן בליל ששי קורין כ"ו פסוקים ואין חשש, אבל ליל ר"ח דינו בענין זה כשאר לילות החול, והגאון חיד"א ז"ל בהשמטות ספר פתח עינים כתב דעם הארץ שאינו יודע לקרות אלא רק תורה שבכתב שרי לקרות בלילה ע"ש, מיהו נראה אם יודע לקרות פרק איזהו מקומן או פתיחת אליהו זכור לטוב שיש בסידורים באשורית ומנוקדים, יקרא אותם ויחזור אותם כמה פעמים וזה עדיף מלקרוא מקרא"

מה תגידו לו?

מיד קופץ עליו המשכיל שבחבורה:
"טיפש!יש אלפי ספרים מתורגמים לע' לשונות מתאימים לכל הגילים וכל ההבנות שכולם נכנסים לגדר תורה שבע"פ."ואי לכך ובהתאם לזאת אני אוסר עליך לומר תהילים בלילה.

למר משכיל כמובן שלא אכפת שמר ישראלי רוצה לומר דווקא תהילים(כמו שנוהגים כיום הרבה מאוד יהודים)לא אכפת לו שאמרו "אין אדם למד אלא ממקום שליבו חפץ".
הוא כבר יתאים למר ישראלי שלנו בכוח איזה ספר בעניין תושבע"פ בדיוק כפי הההבנה של מר ישראלי(שאחרי כמה פעמים הוא כבר לא יעיף מבט לספר)או שייעץ לו לומר פתח אליהו עשרים פעם עד ש"יימאס" לו.

הלבן ומסתברא יענו לו שהוא סתם בא לקנטר כיון שהוא עוין את הקבלה ושהוא לא באמת רוצה תשובה וכו' וכו'

מה יעשה מר ישראלי שלנו יקרא או לא?

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > לימוד מקרא בלילה.אסור?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 סך הכל 3 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. בקטגוריית דת ואמונה אתם מוזמים להיכנס ולדון על כל נושא שעולה לכם בקשר לדת היהודית. שו''ת בנושאי הלכה, פרשנות לתורה ולמקרא, גאולה, אחרית הימים ועוד.