| נשלח ב-17/12/2008 18:34 |
|
| |
צענערענע,
כתבת: "כאשר מדובר במדרש שדורשים חז"ל על אף שיש שאלות (ויש הרבה) אנחנו מאמינים שזו תורה שבעל פה,וכשם שיש תמיהות על התורה כך יש תמיהות על חז"ל אבל אנחנו מבינים שלא הכל אנחנו מבינים .
לעומת זאת כאשר אנשים היום,,מנסים לדרוש פסוקים בלי טעם ובלי ריח-כאן אפשר לדעתי לומר ,כמו שאומר ר'חיים-סתם עיקום של הפשט. "
צר לי, אך אינני מסכימה איתך. אין לחז"ל כל מעמד עדיף על פני כל אדם אחר, בין אם הוא חי ובין אם הוא מת, בין אם הוא גבר או בין אם הוא אישה. לא כאשר הם מפרשים פסוקים בכל אופן. אם את חושבת שלהם מותר ולכולם אסור כי להם יש רוח הקודש. זכותך לאחוז בדעה זו. אבל תביני שלא כל העולם אוחזים בדעותיך.
אמשלום,
הצבור לא מטומטם....
|
|
|
|
| נשלח ב-17/12/2008 19:03 |
|
| |
לעוף ברוח
"צר לי, אך אינני מסכימה איתך. אין לחז"ל כל מעמד עדיף על פני כל אדם אחר, בין אם הוא חי ובין אם הוא מת, בין אם הוא גבר או בין אם הוא אישה. לא כאשר הם מפרשים פסוקים בכל אופן. אם את חושבת שלהם מותר ולכולם אסור כי להם יש רוח הקודש"
כך כתבת.
מותר לכל אחד לדרוש.
אמרתי שאם יש מדרש אצל חז"ל שאנחנו חושבים שהוא שטחי,או לא מסתדר ,זה בדיוק כמו התורה,כי זאת התורה שבע"פ הנקראת גמרא.כאשר דבר לא מסתדר בתורה אז זה נובע מקוצר השגתנו ולא מקוצר השגת התורה .
אבל כאשר מדובר באנשים החיים היום,הרי שכל אחד יכול לדרוש.
אבל כאשר המדרש הוא חסר עומק וכולו גיבובי השוואות ללא כל מסקנה מחדשת -זכותו של כל אדם לומר שהמדרש רדוד ואינו מחדש דבר.וזה בדיוק מה שעשיתי.
המינימום הנדרש הוא עומק.שנרגיש את החידוש.
פה אני לא מצאתי עומק .
יתכן שאת מצאת.
"כשם שפרצופיהם שונים כך דעותיהם שונות."
וזה כל היופי של העולם.
הגיוון בדעות ובפרצופים.
.אחרת היה משעמם.
אמשלום
האם את עדיין עומדת מאחורי טענתך ש"אלמלא מקרא כתוב אי אפשר לאמרו" הכוונה להתרסה כלפי שמים ולא להגשמה?
או שתתחמקי שוב בטענת כבוד,שעמום וכדומה.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/12/2008 19:23 |
|
| |
צענערענע,
"כאשר דבר לא מסתדר בתורה אז זה נובע מקוצר השגתנו ולא מקוצר השגת התורה . "
לדעתי..... ( ואיני מתכוונת להתחצף כלפי אף אחד) זהו שקר קדוש.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/12/2008 19:43 |
|
| |
לעוף ברוח
המונח "חוצפה " לא שייך לכאן כלל.
בהודעה הזאת שלך (ובהודעות קודמות) את מיקמת את עצמך במקום מסוים מבחינת האמונה.
כפי שאמרתי לך קודם :כשם שפרצופיהם וכו'.
|
|
|
|
|