| נשלח ב-23/2/2004 16:52 |
|
| |
חברה מעורבת
כיוון שאיני מקבל את מאפיין ה'פשרנות' שהודבק כאן על-ידי כמה חברים לקבוצות מסויימות בציבור הדתי, אני חושב שמוטב לו נפרוט את הסוגיות השונות ה'מפלגות' בין הציבורים אחת לאחת.
כנקודת מוצא, צירפתי את מאמרו של הרב הנקין, בעמחב"ס שו"ת 'בני בנים', פוסק הלכה בוגר ישיבת כרם-ביבנה ואיש הציונות הדתית.
http://www.kipa.co.il/tzohar/bitaon/06/ps4.pdf
|
|
|
|
| נשלח ב-25/2/2004 18:34 |
|
| |
בלוף
ממללא, שני לינקים המכחישים זה את זה (האמת שאת הראשון איני מצליח לפתוח) עד שיבוא הלינק השלישי ויכריע ביניהם!
כל הכבוד לטלי המדריכה התמימה השואפת לקדושה ולטהרה, אבל היא לא יכולה לדרוש מאחרים שיסתגפו. בזמנים קדומים התחתנו בגיל צעיר. אמורא דאג שתהיה לו אשה מוכנה בעיר אחרת. אני לא חושב שבריאה הסגפנות בפרט בחברה שהיא מעורבת כמו שנדמה שכתב שם בלינק השני הרב שרלו.
דוקא עיקרון ההצעה בלינק של בלוף אם יודעים איך ליישם אותה בתבונה ובעדינות, אמורה להיות פיתרון אידיאלי.
|
|
|
|
| נשלח ב-25/2/2004 19:17 |
|
| |
בוגי
לא ראיתי את שני הלינקים האחרים. אבל הצצתי בשלישי. ואני מצטער על זה.
ההצעה להרגיל את הצעירים לעריות בהתר היא דרך פריצות.
יש בעיה אמיתית שנוצרת עקב כך שהאדם מתבגר מבחינה פיזיולוגית בגיל 12 13, כפי שקובעת גם ההלכה, ואילו הנישואין מתרחשים בחברה המודרנית מגיל 18 והלאה, לפעמים בסביבות גיל 30.
והרי כבר לימדנו הרמב"ם שאין דרך לעמוד מול היצר אלא בלב מלא חכמה, שאין מקום בלב לשתי מחשבות. ורק מיעוט בני אדם מסוגלים לזה. השאר צריכים להאבק מול יצרם.
זה מאבק שאפשר לנצח בו, כאשר יעידו רובם של בני הנוער, אך הוא קשה מאד. ולא לחינם אמרו חז"ל כי רווק החי בעיר ואינו חוטא חשוב מאד בשמים.
האם הדרך הנכונה היא לנתק ולהפריד בין שני המינים עד גיל נישואין וגם אחר כך - נושא זה כבר נידון בפורום. לינקי?
וכשלעצמי, אני סבור שאלו הם מן הדברים שאינם מוסיפים יראת ה' או אהבת ה'. וחבל לדוש בהם הרבה, או בכלל.
שומר פיו ולשונו
שומר מצרות נפשו
הפכתי מספרים
תוקן על ידי - רב_סיינפלד - 25/02/2004 20:05:07
|
|
|
|
| נשלח ב-26/2/2004 09:09 |
|
| |
.
הלינק השלישי, גם אם בא רק כדי לזעזע, מטריד מאד. מדוע שלא ניקח את הרעיון עוד צעד? הרי תלמידים בגילאים אלו נוטים גם לאלימות, ומי כבתי הספר הציבוריים בארה"ב מכירים את התופעה.
מדוע לא, לפי אותו המודל, להקים "חדר אלימות" , ובו – בהשגחת רופא בית הספר – יוכלו התלמידים בזמן הפסקת הצהריים לבעוט איש בבטן רעהו, לנשוך ולצבוט ולמרוט כאוות רצונם?
גישה חינוכית נפלאה, לתת לכל היצרים האנושיים פורקן מיידי. חינוך עאלק.
----------------------------------------------------------------------
מאד מאד הייתי רוצה לראות, בנוסף לתשובת הרב שרלו למכתב של אותה צעירה, את תשובתו של הממוען המקורי למכתב – מר מור-יוסף מבני עקיבא.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-26/2/2004 11:54 |
|
| |
דחילק מואדיב!
אתה משוה פגיעה ומריבה לאחוה ורעות? 
|
|
|
|
| נשלח ב-26/2/2004 12:06 |
|
| |
בוגי
מואדיב סתם ואני אפרש:
הגישה המערבית ליברלית היא שמה שאדם מחליט מתוך תחושה כנה בליבו הוא האמת הפרטית שלו, ואין ראוי להתערב בהחלטתו זו.
הגישה הפטרנליסטית היא שאין לסמוך על החלטה רגעית, שכאן אין אדם יודע מה טוב לו.
הגישה התורנית (אני לוקח סיכון ומדבר בשם "גישה תורנית") היא פטרנליסטית במובן זה שלא ראוי לאדם לסמוך על תחושה רגעית, גם אם היא נראית כנה מעומקי הלב, כי הלב מלא סתירות, וצריך לבחור ביניהן בתבונה, ולפי הערכים.
לפיכך, לסייע לצעירים ולהקים להם חדר ייחוד אינו ראוי, לפי שהם אינם בגיל שבו הם עשויים להבין את מלוא המשמעות של מעשיהם.
ומבחינה זו בלבד, להקים חדר ייחוד הרי זה כמו להקים חדר מכות. אלו ואלו נותנים דרור להרגשות ארעיות, שמן הראוי, במקום זה, ללמד כיצד לבחון אותן, לעדן אותן, ולמצוא להן את המקום הנכון - או לנטרל אותן.
שומר פיו ולשונו
שומר מצרות נפשו
|
|
|
|
| נשלח ב-26/2/2004 12:13 |
|
| |
מיימוני
אני חושב שרמזתי לעיל שכונתי לעיקרון אי הכליאה אבל בצורה מבוקרת. צריך לתת הרבה מחשבה איך ומתי להרשות. אולי רק עם המתייחדים ידועים כידידים ברמה זו בלאו הכי בחייהם הפרטיים ועוד. באתי רק להדגיש שאמנם מרעיבו שבע אבל מסגפו משתגע 
|
|
|
|
| נשלח ב-26/2/2004 12:22 |
|
| |
.
בוגי:
כעת שכנעת אותי סופית כי החל מגיל 12, גם לא דתיים חייבים חינוך נפרד בבתי הספר - כי אחרת, התלמידים משתגעים במקום ללמוד.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/2/2004 12:28 |
|
| |
מואדיב 
|
|
|
|
| נשלח ב-26/2/2004 12:57 |
|
| |
מואדיב, האמת היא שמהבחינה האקדמית השגיהם של תלמידים, בוודאי של תלמידות, טובים יותר בבתי ספר חד מיניים מאשר בבתי ספר מעורבים. בארצות הים, בהן אין אסוציאציה ברורה של בתי ספר חד מיניים עם חינוך דתי, בתי הספר הטובים יותר הם חד מיניים, ואף לתלמידים אין התנגדות להפרדה הזו, נהפוך הוא. במקרים אחרים, אפילו אם בתי הספר מעורבים, הכיתות הן נפרדות לבנים ולבנות. חבל שבארץ הדיון הזה אינו מתקיים לגופו, מתוך התייחסות לעניין החינוכי נטו.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/2/2004 13:04 |
|
| |
.
חבצלת:
לגבי בנות אני מכיר נתונים ברורים לגמרי:
בבתי ספר לבנות בלבד, יותר בנות לומדות במגמות הראליות, ומגיעות להישגים גבוהים.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/2/2004 13:15 |
|
| |
בוגי אהלן,
אהבתי, מרעיבו שבע- מסגפו משתגע.
כל כך עצוב שהיהדות הפכה לעיסוק בפרטים, שכחו את העיקרון הגדול < זה הכל בגלל הדעה הרווחת שיצר הרע הוא דבר הבא מן החוץ, מה לעשות? אנחנו אחרי רבים להטות >
איזון - זה שם המשחק.
|
|
|
|
|