בית פורומים עצור כאן חושבים

הקלדת פירושי שד"ל - דרושים שותפים

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-2/5/2004 11:30 לינק ישיר 

פירושי שד"ל על ספר בראשית כבר מומנו והועלו לרשת, וניתן להגיע אליהם מהקישור:
http://www.tora.us.fm/tnk1/prqim/t0101.htm

ברשימה "גרסאות ופרשנויות" יש לבחור "פירוש שד"ל".

הקישור הישיר הוא:
http://www.tora.us.fm/tnk1/jdl/MefarsheyTanach001-01.htm

כ"מתאבן" הנה תחילתו של פירוש שד"ל לפסוק הראשון בתורה:

[א] יבינו המשכילים כי המכוון בתורה אינו הודעת החכמות הטבעיות, ולא ניתנה התורה אלא להיישיר בני אדם בדרך צדקה ומשפט, ולקיים בלבם אמונת היחוד וההשגחה, כי לא לחכמים לבדם ניתנה תורה, אלא לכל העם ; וכמו שענין ההשגחה והגמול לא נתבאר (ולא היה ראוי שיתבאר) בתורה בדרך פילוסופי, אבל דיברה תורה עליו כלשון בני אדם (וחרה אף ה' בכם, דברים ז' ד' ; ויתעצב אל לבו, בראשית ו' ו' ורבות כאלה), כן עניין הבריאה איננו מסופר (ולא היה ראוי שיסופר) בתורה בדרך פילוסופי, וכמו שאמרו חז"ל (מדרש הגדול לבראשית א' א' ) להגיד כח מעשה בראשית לבשר ודם אי אפשר. לפיכך אין ראוי לתורני להוציא הכתובים ממשמעותם כדי להסכימם עם החכמות הטבעיות, גם אין ראוי לחוקר שיכחיש בתורה מן השמים, אם ימצא בסיפוריה דברים בלתי מסכימים עם המחקר הטבעי ; אבל זה וזה ראוי להם, שיתבוננו בפנימיות לבב בני אדם, ובדרכי החכמה שהטבע נוהג בהם בדברו בלבו של כל אחד ואחד, לנער על פי דרכו, ולבחור בדרך אחר, ולזקן בדרך אחר, ולחזק בדרך מיוחד, ולחלש בדרך מיוחד, ולעשיר בדרך אחד, ולעני בדרך אחר, וכן לכל כיתות בני אדם הטבע מדבר בלבם בדרך פרטי הראוי לאנשי הכת ההיא, ולא יגלה הטבע לשום אחת מהכיתות האמת ערומה בלא מסוה ובלא לבוש ; כן נותן התורה ית ' (כי האל אשר ברא את הטבע והאל אשר נתן לנו את התורה, אל אחד הוא) בדברו עם בני אדם הוצרך לדבר כפי מדרגתם ולא כפי מדרגתו ית '. והנה רצה ה' להודיע לבני אדם אהדות העולם ואחדות המין האנושי ; כי הטעות בשני הענינים האלה גרמה בימי קדם רעות גדולות, כי מהעדר ידיעת אחדות העולם נמשך, שהיו בני אדם מאמינים מציאות אלהים פרטיים בעלי תסרון ומידות גרועות, והיו עושים מעשים רעים כדי להיות לרצון לפניהם (עיין מה שכתבתי בפרשת יתרו ( שמות כ"ג ) בפסוק לא יהיה לך), ומהעדר ידיעת אחדות המין האנושי נמשך, שהיו בני אומה אחת שונאים ומואסים בני אומה אחרת, והיו נוהגים עמהם בכח הזרוע, ולא במשפט ובצדקה ; ושני העיקרים האלה (אחדות העולם ואחדות המין האנושי) הם המכוון הכללי בסיפור מעשה בראשית, ופרטי הספר כוללים עוד כוונות אחרות כאשר יתבאר.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-20/11/2007 17:39 לינק ישיר 

תודות לתורם אלמוני ששילם למקלידה, כל פירושי שד"ל על התורה הועלו לרשת:
http://www.tora.us.fm/tnk1/jdl/index.html

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-20/11/2007 19:40 לינק ישיר 

אכן יום בשורה הוא זה.

וראוי היה לספר את סיפורו של שד"ל, מן המופלאים ביראי השם.

וה' ייטיב לטובים ולמיטיבים.

שומר פיו ולשונו - שומר מצרות נפשו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/11/2007 08:19 לינק ישיר 

ומפרשן לפרשן.
נחמה לייבוביץ' ע"ה צטטה לא פעם את בנו יעקב (שכמיטב ידיעתי, ואולי אני טועה, לא היה אורתודוכסי). פרושיו נכתבו בגרמנית. האם הם תורגמו לעברית או לאנגלית?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/11/2007 09:01 לינק ישיר 

לא, עד כמה שידוע לי. וחבל.

מצד שני, יתכן שהיא מיצתה ממנו את המקסימום. אולי מה שיש בו עוד הוא פחות חשוב?

כל זמן שאין את הספרים, פשוט אי אפשר לדעת.

לפי מה ששמעתי, הוציאו עכשו מחדש את ספריו, כולל פירושים לשאר החומשים שנתגלו אחר כך (בהתחלה היה כנראה רק על בראשית).

אולי מישהו ישקיע בהרקתם ללשון הקודש.

שומר פיו ולשונו - שומר מצרות נפשו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/12/2008 14:54 לינק ישיר 
למי שמבין בעלויות של הקלדות!

יש לי שאלה: אני צריכה לתת הצעת מחיר להקלדת פסוקים מהתנ"ך עם ניקוד. כמה אני אמורה לקחת לעמוד לדבר כזה, אם אני מחפשת את האתר של הפסוקים באינטרנט ואז מעתיקה בעזרת copy-paste?

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > הקלדת פירושי שד"ל - דרושים שותפים
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 סך הכל 2 דפים.

bholext