בית פורומים עצור כאן חושבים

חומרות חדשות לפסח. הצדעה לאכיש (2)

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-4/4/2004 16:59 לינק ישיר 

מיימוני
א) בחנם אתה חושדני שאני מעלים, איני מעלים דבר, ולא זו היא דרכי.
כשבאתי להבהיר את סיבת החומרות בפסח יותר משאר כל האיסורים, הבאתי את שלושת הטעמים שמובאים בפוסקים הראשונים.
למה לי להביא כאן את דברי האריז"ל, שיש באיזור הזה סלידה מדבריו.
ב) בן דורו של האריז"ל, שנושא גם את שם משפחתו לוריא, אבל איני יודע אם היה להם קירבה משפחתית או רעיונית, והוא היה אחד מגדולי הפוסקים בדורו, הוא מהרש"ל.
והוא הורה (מטה משה סי' תקמג) חומרה מעניינת בחמץ בפסח, שלאחרי שאפו את המצות עם כל ההידורים, עדיין יש לחשוש שמא נשאר חמץ משהו בתוך הקמח ונתערב במצות. ועל כן הנהיג, להפריש מעט מן הקמח שנטחן לפסח לעשות ממנו פת ולאכלו קודם הפסח, ולתלות ולומר שאותו החשש חמץ היה כולו בתוך המקצת שנאכל כבר קודם הפסח.
הפוסקים שאחריו (מ"א סי' תל ס"ק א, ושוע"ר סי' תכט סי"ט) כתבו שאין כל מקום לחומרא זאת מעיקרא דדינא, והיא רק הידור וחומרא לפסח.
הרי שגם גדולי הפוסקים שאין מתלמידי האריז"ל החמירו בכאלו בפסח.
ג) בתערובות יבש ביבש כולם מודים שאומרים חזר וניעור. המחלוקת היא רק בלח בלח, או אפילו בטעמו ולא ממשו, שמשמעות הרמב"ם לאסור (בלח בלח), וכן הובא בראשונים (שו"ת הרשב"א ח"א סי' נג וסי' תפה. דעה הב' בטור ושו"ע סי' תמז ס"ט) בשם הגאונים (הרי"ץ גיאת, ע' פד, ותשובת רב האי גאון, ורב נטרונאי גאון). וע"ז מסיק בעל התניא בשו"ע שלו (סי' תמז סכ"ב): ומי שרוצה להחמיר כאחת משתי סברות האחרונות יחמיר לעצמו, אבל לא יורה כן לאחרים.
ולכן הבאתי לעיל את עיקר הסיבה שמחמירים בזה.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-4/4/2004 17:55 לינק ישיר 

דגים בפסח?
http://www.hydepark.co.il/hydepark/topic.asp?topic_id=874661

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/4/2004 21:54 לינק ישיר 

הלבן,

אנוכי שמעתי שמהרש"ל והאריז"ל היו בני דודים. לבירור שמועתא דא אשלח כאת דוא"ל להסטוריון הפרטי שלי, ועת תגיע התשובה אודיעכם דבר.

אוי לשכן ואוי לשכנו

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-4/4/2004 22:28 לינק ישיר 

ואני חשבתי לתומי, שהאריז"ל היה ספרדי ממצרים ומהרש"ל היה אשכנזי מפולין.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-4/4/2004 22:43 לינק ישיר 

הלבן

אפילו אני יודע שאומרים כי האר"י היה מעורב, חציו ספרדי וחציו אשכנזי. והרי ראשי תיבות שמו הינם הא'שכנזי ר' י'צחק.

לגבי הייחוס והקרבה למהרש"ל, זאת איני יודע...

שומר פיו ולשונו
שומר מצרות נפשו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/4/2004 01:32 לינק ישיר 

הלבן

גם האשכנזים מפולין הגיעו מאנשהו .

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/4/2004 02:14 לינק ישיר 

עוד טעם למנהג להימנע מאכילת דגים בפסח בשם רבינו הקוה"ט זצוקללה"ה. כידוע , הצדיקים מתגלגלים בדגים ועל ידי אכילת דגים מתקנים את נשמות הצדיקים . אבל במה מתגלגלים הפאלשע צדיקים ? הווה אומר ב'פאלשע פיש' ! וגם את נשמותיהם צריך הרי לתקן , לכן אוכלים בפסח רק פאלשע פיש .

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/4/2004 02:59 לינק ישיר 

מציץ
ואני חשבתי לתומי, שהדגים האלו שאוכלים בר"ה את העוונות, באים לחג הפסח לבקש שיאכלו אותם, כדי לברר אותם ולתקנם. ולכן אנו נוהגים לאכול דגים בפסח.
אמנם לדעתכם (כמה מכם) שבר"ה אוכלים הדגים רק את החמץ שזורקים להם, על כן צריכים אתם להזהר מאכילת הדגים הללו בפסח.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-5/4/2004 03:16 לינק ישיר 

זה לא שהדגים אינם יכולים לאכול את העוונות אלא שאנו צריכים להשאיר מעט בשביל הכפרות ופשוט אין לנו מספיק . אבל אתם אוכלים גם את החמץ וגם את העוונות . מילא חמץ אבל מה עם שרויה ?!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/4/2004 04:45 לינק ישיר 

מציץ_ונפגע

איך זע אז די ביסט אן אמת'ער תלמיד פון הייליגן רבי'ן ז"ל. נו, וועל איך אויך זאגן אווארט פון רבי'ן:

בראש השנה עושים תשובה מיראה ואז זורקים העוונות למצולות ים (עפ"י הידוע שכשעושים תשובה מיראה הזדונות נעשים כשגגות. נו! מי צריך שגגות), אבל בפסח עושים תשובה מאהבה ואותן עבירות שנזרקו בתשליך הם עכשיו זכיות (שכשעושים מאהבה נעשים זכיות), לכן שואבים אותן במים שלנו.

חג כשר ושמח לכולכם

תוקן על ידי - אריה_שאג - 05/04/2004 4:58:35

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/4/2004 10:09 לינק ישיר 

עד כמה שידוע לי אכן האר"י השתייך למשפחת לוריא המפורסמת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/4/2004 13:28 לינק ישיר 

לענ"ד, ה"א" ב"אר"י" עומדת עבור "האלהי", שהוא כינוי מקצועי, כמו "בעל שם", ולא כפי שנאמר למעלה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/4/2004 14:58 לינק ישיר 

אמשלום

במשך הדורות ניתנו פרשנויות רבות לא' הזו.

נדמה לי גם שראיתי שהיא באה מלשון "אדון".

הפרשנות שלי לקוחה ממה שקראתי בעבר על האר"י, אך כמובן יתכן שזכרוני מטעני.

אני יודע מי יכול להכריע!

ממדבש!

(או, כמובן, מסתברא).

שומר פיו ולשונו
שומר מצרות נפשו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/4/2004 19:15 לינק ישיר 

למיטב ידיעתי נהוג לפרש את האל"ף מלשון "אשכנזי" כפי שכך אכן היה שמו (http://www.irisim.karmiel.k12.il/learn/haari.html)

אני מניח שרק במשך הדורות הפכו זאת ל"אלוהי" מתוך הערצת חסידיו.

אגב מימוני, שמעתי פעם שהרמב"מיסטים אומרים שבשולחן ערוך כתוב: "יתגבר כארי", ולא "יתגבר כאר"י".

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > חומרות חדשות לפסח. הצדעה לאכיש (2)
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 סך הכל 3 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. בקטגוריית דת ואמונה אתם מוזמים להיכנס ולדון על כל נושא שעולה לכם בקשר לדת היהודית. שו''ת בנושאי הלכה, פרשנות לתורה ולמקרא, גאולה, אחרית הימים ועוד.