בית פורומים עצור כאן חושבים

אין חוויה דתית ?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-16/4/2004 10:36 לינק ישיר 

האזרח ק

בכוזרי (כרגע אינני זוכר את המיקום המדויק ואני מצטט באופן כללי)
המלך שואל מדוע היהודים אינם דתיים כ"כ כמו בני הדתות האחרות (הוא מתכוון לאקסטזה הדתית המופיעה למשל כיום ע"י פיגועי התאבדות אצל המוסלמים, וכן על הפגיעות במאמינים עצמם משהו כמו כת הוודו, או כמו שנאמר ויתגודדו בחרבות וברמחים עד שפך דם עליהם וכדו') היהודים מתייחסים לדת בצורה יותר רציונלית וקרת מזג, בעוד שהמאמינים בדתות האחרות פועלים ברגש רב יותר, סיגופים ועינויים וכדו'.

התשובה שהחבר עונה לו היא (ואני שוב מצטט מהזיכרון) שהדתות האחרות בהיותן מבוססות על שקרים כמו קיום יחסי אישות עם הא-ל, או נבואות פנטסטיות למיניהם, נאלצות לתפוס את האדם דרך רגשותיו שהרי דרך אחרת אין להם, ועל כן הן מפחידות אותו מאוד כדי שלא יעז לחשוב, ומכניסות אותו למצב אקסטטי כזה שתפעיל אותו ללא שימוש בשכל,
בעוד שהיהדות בהיותה אמיתית אינה נזקקת לכך ואדרבא דורשת היא מהיהודי להשתמש בשכלו ולהשליט את השכל על הרגש "וידעת היום והשבות אל לבבך" ולכן ניתן לצוות על רגשות: ואהבת, לא תשנא, ושמחת, וכדו'

כלומר כשהתורה מצווה ישנה חוויה דתית אבל היא אמורה להיות חוויה "מאורגנת" לא אקסטטית.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-16/4/2004 10:38 לינק ישיר 

במילים אחרות, אקסטזה היא טובה כשהיא מבוקרת ומאורגנת!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/4/2004 21:51 לינק ישיר 

יעקב אני לא בטוח שאני חולק עליך בעניין הזה.
השאלה היא באמת שאלה של איזון.

אצת,

אני לא יודע מה טיב הרגש בעבירה לשמה.

בד"כ לא צריך לעשות עבירות ולכן היהדות גם לא אמורה לייצר רגש כזה.
אבל אם כבר, אני לא יכול להתאפק מלהביא את דברי ר' יצחק מווארקי (אהל יצחק קע"ו):

"במס' מגילה ויעבור מרדכי .. ע"כ עשה מרדכי עבירה לשמה שלא אכל מצה ומרור וד' כוסות ועבירה זו של מרדכי הצדיק מיד העלו המקטרגים למעלה, אבל השי"ת יודע מחשבות שזה היה מחמת תענית והזעקות בשביל כלל ישראל שינצלו ועי"ז נשברו כל המחיצות של ברזל ועלו כל הצומות וזעקתם למעלה ונושעו כל כלל ישראל עי"ז"

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/4/2004 23:18 לינק ישיר 

האזרח שלום
הוויכוח בינך לאחרים נובע לדעתי מהבדלים באופי יותר מאשר מהבדלים בהשקפה על דרך התורה, כמובן שהראשון גם משפיע על השני

תחום הרגש בכלל והבעת הרגש בפרט אינה מצויה בשפע אצל החרדים בכלל ואצל המלומדים שבינהים בפרט, הכוונה היא לרגשות דקים ועעדינים ולא להתפרצויות זעם ושמחה וכד'

לפי חלק מאבות החסידות ןגם חלק מבעלי תורת הנסתר, עיקרם של המצוות באו לעזור לאדם ולסמל לו את הדרך להבנת רגשותיו וכוחותיו השונים ולהוציאם מהכח אל הפועל, הדרך היא ארוכה ולא מסודרת עדיין אבל היא הייתה קיימת ובעז"ה היא עוד....

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/7/2011 09:59 לינק ישיר 

טראנס - שורש משותף לחוויות מיסטיות

http://tomerpersico.com/2011/07/11/garb_shamanism_book/

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > אין חוויה דתית ?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 סך הכל 3 דפים.

bholext