בית פורומים עצור כאן חושבים

טבעם של ישראל - פרפראות מהגדת בריסק

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-24/10/2011 19:06 לינק ישיר 

ליהיאור

אולי אשכול זה על בריסק יתאים יותר.

אם הסיפור שהובא בתחילת האשכול נכון -אז אם זאת רוח בריסק אולי צדקו בהחלט דבריו של יהיאור ואני חוזרת בי מדברי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/10/2011 19:12 לינק ישיר 

צענע

נסיתי באשכול בשם זה. "מצוות האמונה לפי שיטת רבותינו מבריסק" נראה אם זה יצליח.

השערתי שהמחיקה אינו ממנהל בפורום ספציפי זה אלא מאיזה מנהל כללי שסוקר רק את הכותרות. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/10/2011 19:18 לינק ישיר 

נחכה ונראה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/10/2011 19:56 לינק ישיר 

יהוסף כתב:
שינוי קט בסיפור יכול לשנות את העניין. וכך הסיפור האפשרי: אמר הגרי"ז: התפלאתי על רגישות כזו המתאימה לבני ישראל הרחמנים ולא לעכו"ם, עכשיו התיישב העניין. והיינו, בני ישראל האמונים באופן מוצהר על חסד, עד לרמות הקלות ביותר, טבעי שידאגו למה שבעיניהם נראה כ"שיגעון" של אדם אחר, וכדברי התנא שיש לרוץ לפני סוסו של עשיר שירד מנכסיו. ומעתה הסיפור עובר שלב ניתוחי מסוים והוא נהיה כזה: הגרי"ז הסביר ש"תמיהתו" [במקום פליאתו] התיישבה. היה קשה לו להגרי"ז.... עכשיו קושייתו התיישבה. והנ"ל יכול להוות דוגמא לכל סיפור, שמשום מה הוא לא איבד את האימון עוד לפני שהתחילו לספרו.

ומי המציא את ה'אחר'?
מי ביטל את העבדות?
מי רגיש לגחמות של מיעוטים שונים ומשונים?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/10/2011 20:01 לינק ישיר 

בסוכות השנה נהגו כמה בריסקערס להוריד את המכנסים בסוכה.
שלא תהיה חציצה בברכה של -לישב בסוכה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/10/2011 23:42 לינק ישיר 

ירוחם,
אני לא סובל את הבריסקערס, אבל בכל אופן אני חושב שלא ראוי לרדת כל כך למטה [תרתי משמע] בבדיחות עליהם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/10/2011 10:11 לינק ישיר 

צבי
לא הבנתי- מה היה בזה כל כך למטה. כחסיד אתה מורגל שכל מה שמתחת הגערטעל  הוא למטה.לא התכונתי שהם ישבו ערומים חלילה.
האבסורד בבדיחה הזו- הוא הרבה פחות אבסורדי מהרבה חומרות שהבריסקער גוזרים על עצמם ונוהגים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/10/2011 14:46 לינק ישיר 

האם הכוונה שגויים לא רחמנים בינם לבין עצמם? יש קהילות לא יהודיות רבות בעולם שיש בין חבריהם סולידריות רבה.
האם הכוונה שגויים לא רחמנים כלפי יהודים? יש גם הלכות רבות שלא מפגינות רחמים רבים כלפי גויים.

תוקן על ידי מטפחתספרים ב- 25/10/2011 14:48:23

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/10/2011 17:39 לינק ישיר 

"האם הכוונה שגויים לא רחמנים כלפי יהודים? יש גם הלכות רבות שלא מפגינות רחמים רבים כלפי גויים "

חסידי אומות העולם סיכנו את חייהם כדי להציל יהודים וחלק מהם אף מסרו את נפשם בנסיון להציל יהודים.

מזל שהם לא ידעו מה מרן הגרי"ז חושב עליהם ומזל שלא ידעו על מציאותם של  כמה הלכות הנוגעות אליהם בשולחן ערוך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/10/2011 19:30 לינק ישיר 

ראיתי את סרטו של חיים הכט- על  דר' פליקס זיידמן- מיסד חברת ווישי ( על שם עיירתו בפולין ). סרט חובה לכל אדם חושב ורגיש לקורות עם ישראל בשואה.
בסיפורו הוא מספר בין היתר, איך גויי פולני סיכן את נפשו סכנה נפשית ברורה ומידית-
שאל אותו חיים הכט- האם אתה במקרה הפוך היית מסכן את עצמך להציל  את אותו גוי או אחר   באותה סיטואציה.
התשובה הכנה שענה דר' זיידמן. לא אני לא הייתי עושה זאת.

http://www.vishay.com/landingpage/zandman/co_drz_video.html

סרט ארוך אבל שווה כל רגע.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > טבעם של ישראל - פרפראות מהגדת בריסק
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 סך הכל 2 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. בקטגוריית דת ואמונה אתם מוזמים להיכנס ולדון על כל נושא שעולה לכם בקשר לדת היהודית. שו''ת בנושאי הלכה, פרשנות לתורה ולמקרא, גאולה, אחרית הימים ועוד.