| נשלח ב-5/10/2010 15:47 |
|
| |
אלעאידלע, אתה צודק בכל מילה!!! ואותם רשעים פה שפערו פיהם לפני בעל פעור עתידים ליתן את הדין!!! גורו לכם מיום הדין!!!!
|
|
|
|
| נשלח ב-5/10/2010 16:24 |
|
| |
עד דלא ידע (או כיו"ב) כתב:
מילא ישתחצן בצנעא שמניח תפילין בחול המועד והכל משנאת ספר הזוהר שלא התיר לו עריות בפהרסיא,
וקשה, והלא הדברים להיפך, שעל פי המקרא והתלמוד עריות אסורות ושבתי צבי והפרנקיסטים התירו בפרהסיא על פי סתרי הקבלה, ואמרו שהם הולכים לפי הקבלה ולא לפי התלמוד?
(אולי לא הבנתי מפני "למדנות קרה ומנוכרת שאין לה קשר לתורת ישראל", כנראה ר"ל לימוד תלמוד בבלי ראשונים ואחרונים שכל האשכול מלא ראיות מהם..., אבל לא נראה לי שלמדתי כל כך הרבה)
תוקן על ידי ת_ח_ז_ל ב- 05/10/2010 17:01:47
|
|
|
|
| נשלח ב-5/10/2010 16:34 |
|
| |
| אלעאידלע כתב: |  | | ? (אם כי אני מסתייג ממקובלי זמנינו שעושים שם רע לחכמת הקבלה) |
|
למה ? מה הם לא יכולים לחלום ? ולפנטז ?
התשובה שהרוצה לשקר מרחיק עדיו, כלומר אתה אומר שפעם כן כי אנו לא יכולים לשאול אותם או לבדוק אותם,
אבל המקובלים של היום שאני כן יכול לבדוק אתה אומר שהם שקר,
רציתי להוסיף עוד בלוף גדול בעניין,
עצם הדבר שיש התנקשות בין נגלה לקבלה פוסקים כנגלה, למה רבינו של עולם הרי הקבלה אמור להיות הסוד והיסוד של התורה ??
התשובה ברורה מעליו,
תוקן על ידי maxmen ב- 05/10/2010 16:41:15
|
|
|
|
| נשלח ב-6/10/2010 09:16 |
|
| |
| maxmen כתב: |  | ? (אם כי אני מסתייג ממקובלי זמנינו שעושים שם רע לחכמת הקבלה)
למה ? מה הם לא יכולים לחלום ? ולפנטז ?
התשובה שהרוצה לשקר מרחיק עדיו, כלומר אתה אומר שפעם כן כי אנו לא יכולים לשאול אותם או לבדוק אותם,
אבל המקובלים של היום שאני כן יכול לבדוק אתה אומר שהם שקר,
רציתי להוסיף עוד בלוף גדול בעניין,
עצם הדבר שיש התנקשות בין נגלה לקבלה פוסקים כנגלה, למה רבינו של עולם הרי הקבלה אמור להיות הסוד והיסוד של התורה ??
התשובה ברורה מעליו,
תוקן על ידי maxmen ב- 05/10/2010 16:41:15
|
|
מקסמן כבר אמרתי לך שדבריך ודברי חבריך המה דברי הבל ורעות רוח ללא שום יסוד ומקור כלל.
ולא עניתם לי כלל , איך הבית יוסף פסק על פי חלום ידוע פסק שנכתב להלכה בשולחן ערוך,מילא לגבי אלו הפוערים פיהם על קדושת ספר הזוהר שהב"ח פסק עליהם שמנודים המה ??? אבל באמת לפסוק על פי חלום?! אתמהה שעל זה לא נרגזתם, היכן מצוי מקור החלום בש"ס ובראשונים ובמדרשים. מילא תדברו בגילוי לעין ותאמרו אשר בלבבכם, אבל לעשות מצג שוא ותדמיתי של פילפולי הבל, ועל ידם לעקור את התורה והאמונה, אתמהה.
וכמובן שאצלי הדברים מיוסדים, כי מלאכת ההוראה והפסיקה בת זמנינו נעלמה ועתה נבערים יתעללו בה.
ומה יודעים אתם את דברי הגר"א שמי שלא למד חכמת הקבלה אינו יכול לפסוק כלל (מובא בביארו על ספר משלי).
ופלא אחזני, מילא ההולכים אחרי שיקוצי קאפח שלשיטתו מחק כמה דורות וכמה גדולי עולם כהגר"א והרמח"ל וכו' . והגדיל נכדו המכונה י. קאפח שעטף הכל במסווה שמחזיר "עטרת תפארת הרמב"ם והראשונים" ומקוריות והגות ומחשבת ישראל כדבריו המפוארים והמוחצנים כלפי אהבת הפרוספורה והמדע ולהתחנחן כלפיה. ותואר הרב דוקטור משאת כל עמל חייו. להודיע השרים והעמים את יופיה עפרא לפומייהו.
והאיך הגר"א לא חלי ולא מרגיש בזה והבית יוסף והרמח"ל וכד'.רק מלומדי הפורום גילו, ומה שמצטטים מכל מיני ספרים ובפרט החצוף מתחז"ל, שדבריו נאמרו משנאת הזוהר וחכמת האמת.
וערבבו בין אלו המקבלים את הזוהר ללא שום ויכוח, רק לדעתם נתווספו בו דברים מאוחרים ולא כדי לקעקע אמרו, אלא כדי לעמוד על הדברים,לקחתם הכל והפכתם לעיסה אטחת נגד הזוהר.
עתה כמו שאמרתי
ועתה נבערים יתעללו בה.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/10/2010 10:21 |
|
| |
האם הדרדעים מניחים תפילין בחוה"מ?
תלוי איזו קבוצה. קבוצת קאפח לא!
יש עוד קבוצה הרבה יותר קיצונית בראשות 'יצחק יצחק' שהם כן מניחים תפילין בחוה"מ.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/10/2010 10:35 |
|
| |
הרב יחיא קאפח היה מניח תפילין בחוה"מ בביתו.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/10/2010 10:39 |
|
| |
אלעאידלע:
אם היינו עוד בישיבה קטנה, מילא, אבל אין בגיליינו להתרגש ממילים כמו "דברי והבל ורעות" וכדומה,
אתה בעצמך עומד על המוזרות של לפסוק לפי חלום, הרי להבדיל גם מוחמד פסק לפי חלום,
רק מה, אפשר לומר שלדורו שהאמין בשטויות לכן אמר מה שאמר,
וכן הגר"א וכן כולם,
למשל החזו"א ידע שאין לומר דברים מוזרים בדורינו, אז אמר ששעות הם הלכה ממשה מסיני,
דבריך אלה וכמובן שאצלי הדברים מיוסדים, כי מלאכת ההוראה והפסיקה בת זמנינו נעלמה ועתה נבערים יתעללו בה,
הם מסוכנים ביותר, דור המבול חטא בדיוק בזה בחוסר דינים ובתי דין ומשפט, עם שאין לו את זה, מיועד להשמדה טבעית,
כמו בזמן ההשכלה שהפסדנו 90% מכלל ישראל, ועד היום היא כך ש90% מהעם הם חילונים,
דברי הגר"א בעניין קבלה מובנת ביותר וטוב היה אולי לדורו, אם כי עובדה שזה לא הציל את העם משמד, אז כנראה גם הוא לא צדק אז, אבל מי אני שיכול לעביר ביקורת באופן פרטי, (זכותי לעביר ביקורת באופן כללי על ההנגה הכללית בזמנם ובזמניינו)
אתה חייב להבין שבדורינו מנהיג צריך לדבר בגובה העינים, ולא לדבר מיסטי ושטויות,
ואם רצונינו להצליח שלא יקרה מה שקרה מאז ההשכלה,
איזה סיכוי היה לבחור שהאמין שרבו עושה קפיצת הדרך, מול בחור משכיל ???? ברור למה ההשכלה הצליח,
גם היום זה כך, איזה סיכוי יש לאברך שלא עובד ? והרי נפסק כבר שסופו בטילה וגוררת עון,
לגבי הקבלה: בזמן ר' עקיבא היו גם כל מינו ספרים קדושים כביכול (הספרים החיצוניים) אבל והיות שהם היו מוזרים בזמנו ולדורו, הוא פשוט גנז אותם, ואמר שמי שלומד בהם אין לו חלק לעולם הבא, מה מצאו בספר בן סירא ? כמה שטויות !!!
וכן בכל הספרים החיצוניים,
כך לדעתי היום חייבים לגנות את ספרי הקבלה אפי' שהם קדושים, מאותו סיבה שר' עקיבא עשה לגבי הספרים האלה, הרי אפי' את קהלת כמעט גנזו, אז מה הבעיה לעשות כך לגבי הקבלה,
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-6/10/2010 11:42 |
|
| |
מקס לאילו שעות התכוונת?
|
|
|