בית פורומים עצור כאן חושבים

למה אין בתורה עונש חמור יותר על אונס?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-17/11/2008 21:48 לינק ישיר 

לעוף - מי שאחזו

לא כל דבר שלא כתוב בתורה או בגמרא או בש"ע - בעניני  יחסי גבר ואשה מותר,

אם להתחכם

- חדירה לרשות שאינו שלך, אסורה, היא גובלת בגזל וחמס, בעיקר כשהדבר נעשה במחאה גדולה של בעלת הנכס.

לא צריך להיות כתוב בתורה או בפוסקים בפרוש  שאסור לאדם להכנס לרשות חברו-ולעשות בה שימוש, ולהזיק בלי רשות ובמחאת בעל הרכוש.,

לדעתי הפסוק והגמרא שהבאתי, מספיקה, להרחיק מכל מח חולני את האפשרות לאונס, ולרצוח- פשוטו כמשמעו- את נפשה של אשה נערה ילדה או זקנה.

ולסיכום אני מסכים- אם התורה היתה נכתבת היום, נושא האונס היה תופס בה מקום רחב ומודגש יותר,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/11/2008 08:51 לינק ישיר 

ירוחם
'ולסיכום אני מסכים- אם התורה היתה נכתבת היום, נושא האונס היה תופס בה מקום רחב ומודגש יותר'
- האין התורה אמורה להיות על-זמנית?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/11/2008 09:13 לינק ישיר 

לשם כך יש את "ועשית הישר והטוב" וראה רמב"ן שם, ואת ה"תורה שבעל פה" שתפקידה העיקרי לדאוג ליישום עקרונות ורוח התורה במציאות משתנה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/11/2008 10:26 לינק ישיר 

אמבר

התורה אמורה להיות על זמנית כדבריך, אבל הרי אכלנו מעץ הדעת גם את וגם אני, ואנו מבינים כי התורה  לא יכלה להכתב בשפה, ובתוכן, לאנשים שרכבו על חמור-ולאנשים הטסים במטוסים

אצל אליעזר- בפרשת השבוע אומרים חז"ל שהיתה לו קפיצת הדרך והגיע באותו יום לארם נהריים, לי  זה לוקח 25 דקות.
 לאנשים אנלפבתים, או שקראו בימי חייהם אולי חצי ספר, והיום אנו קוראים כל יום ספר, הפער בתרבויות והאינטליגנציה, הוא כה אדיר שלא יכול להיות מכנה משותף להבנה משותפת לחוקים,

אבל לא כך בתורה, התורה התאימה גם לפני שלשת אלפים שנה וגם להיום,  איך??, יש ללמוד את התורה ואת מה שכתוב בה ולהתאימה לתקופה,

לעניננו --בתורה כתוב לא תבשל גדי בחלב אמו- לפי כל המפרשים, האיסור הוא איסור ע"ז, אבל חז"ל משום מה למדו מזה שצריכים שני מערכות כלים לבשר ולחלב, ויש לחכות שש שעות בין אכילתם,

אבל בתורה גם כתובלַנּעֲרָ
לֹא תַעֲשׂה דָבָר אֵין לַנּעֲרָ חֵטְא מָוֶת כּי כּאֲשׁר יָקוּם אִישׁ עַל רֵעֵהוּ וּרְצָחוֹ נֶפֶשׁ כּן הַדּבָר הַזּה.

מהפסוק הזה לא לומדים גם על אונס רגיל??? הרי אין דבר יותר מתאים ללימוד על הכלל מהפסוק הזה! אפילו אם שלום מסייגת את הפסוק רק לנערה המאורסה?? למה למה??

מכל- ו -מכל האכים ורקים מכל ריבוי ומעוט לומדים על הכלל ועל היחיד, מפסוק כל כך מפורש וברור לא???

הבעיה לא עם התורה!!! הבעיה היא עם חכמנו!!!! הבעיה היא שאפילו אםשלום מבינה כך.

ספרן- זה הרבה מעל או מתחת -ועשית את הישר והטוב,- זה בסיסי ולא רק לאנשי מעלה.

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/11/2008 10:48 לינק ישיר 

ירוחם
היות והתורה הבדילה בין מקרה של נערה מאורסה ומקרה של נערה בתולה, והתעלמה לחלוטין מאישה בסטטוס אחר, די ברור מהפסוקים שעיקר הבעיה של התורה עם מעשה אונס הוא הפגיעה האנושה בכבודו של הגבר המאורס או הנזק הכלכלי והחברתי לאביה של הנערה הבתולה. לכן גם יש הבדלים בעונשים המוטלים על האנס במקרים הללו - למרות שמבחינת הפגיעה הפיזית והנפשית בנערה עצמה אין כל הבדל, או הבדל מינורי בלבד.
תראה, זה לא שאי אפשר לתרץ כל דבר בהמוני תירוצים, מה שאני גם בטוחה שתעשה. אבל מקריאה פשוטה ואובייקטיבית בטקסט המסקנות הן עגומות למדיי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/11/2008 11:07 לינק ישיר 

ספרן,

כתבת כך: "לשם כך יש את "ועשית הישר והטוב" וראה רמב"ן שם, ואת ה"תורה שבעל פה" שתפקידה העיקרי לדאוג ליישום עקרונות ורוח התורה במציאות משתנה."

אנא למדני, מה כתוב בתורה שבע"פ בענין זה. בגלל היותי נקבה ולא זכר לא זכיתי ללמוד גמרא, וכלל איני יודעת אם הרחיבו חכמים בענין זה. אני מניחה שלא, מכיון שלא הוזכרו עניינים אלו כלל בדיון זה על ידי המשתתפים המכירים את הגמרא. אולי איזה איזכור בספרי ראשונים או אחרונים? הרמב"ם, הרמב"ם האהוב על כולנו, מה הוא אומר בנושא זה? כמה ספרים כתב הרמב"ם? האם הוא הקיף את כל ההלכה? מה הוא כתב בענין איסור זה?

ככל אדם מודרני בעל רגישות, השקט הזה של חכמי התורה זועק בעוול שלו. אבל כמו בכל דבר אחר, אנו חייבים למצוא דרך לתרץ ולהצדיק את החכמים. אלפיים שנה לקח לנו להודות שחכמים עשויים היו לטעות בקביעותיהם המדעיות, מעניין עוד כמה שנים זה ייקח בכדי שנעיז להעביר ביקורת גם על ערכיהם המוסריים. אנו מקבלים כאקסיומה שהם היו בני אדם ואילו אנחנו כחמורים. אבל יבוא יום ויחלקו גם על האקסיומה הזאת. האנושות מתקדמת ולא מתרחקת מערכים אוניברסאליים של צדק ושוויון.

תורה שבע"פ המקציאה עשרות דפים לדיון על שווה פרוטה שנגנבת מאדם, על בדיוק איך לנגב את ה ***, על הידורי אתרוג, ועל גובה הסוכה, לא מצאה לנכון להעניק כמה מילות איסור על אונס? רק כאן צריך להבין לבד? איך לנהוג בשירותים אדם לא יכול להגיע לזה לבד? אבל כאן....

תפסיקו לתרץ. יש כאן שתיקה רועמת  ועוול מוסרי נוראי הנעשה על ידי חז"ל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/11/2008 11:15 לינק ישיר 

לעוף

יופי, 'בא ללמד ונמצא למד!' הנה בהודעה שלך קיימת את דברי ספרן. ההודעה שלך גם היא 'תורה שבעל פה' ואם נאמרו בחכמה גם היא 'חז"ל'. בדיוק ככה אמורים הדברים להתפתח.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/11/2008 11:21 לינק ישיר 

ירוחם
יש בעייתיות גדולה מאוד בדבריך.
הלא התורה באומץ רב הטיחה תיאולוגיה של אמונה באל מופשט אל מול עולם משופע באלילים.
כך שפיגור תודעתי סביבתי, לא נתפס בתורה כפקטור להשתקת אמת.
מה היה קורה אם התורה היתה כותבת במפורש עונש קשה לאונס נערה?
לא בדרך אגב בדיני ארוסה אלא כדין בפני עצמו.
לא היו שומעים לדין הזה?היו מבטלים את כל התורה בגללו?
אותו דבר אגב ניתן לומר גם על דיני עבדים ועוד.
קשה.קשה מאוד.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/11/2008 11:33 לינק ישיר 

על איסור אינוס נערה (קעלעמר)
אשכול הבודק את שאלת המוסר מול התורה. או יותר מדויק את הסתירה בין ערכי התורה השונים, מחד רחמים והקפדה על אי פגיעה בזולת ומאידך עונש קל יחסית לאונס נערה.
http://hydepark.co.il/topic.asp?topic_id=1308275

בברכה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/11/2008 11:33 לינק ישיר 

לבוגיעלון

מעתה ,לפי דבריך,אין לנו רק חז"ל אלא יש לנו מושג עצכחי משלנו : חש"ל.
חכמינו (וחכמותינו )שיחיו לאורך שנים.
ובא לציון גואל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/11/2008 11:43 לינק ישיר 

צענע

איך אמרו ח...? 'מה שלא מח(ס)זל מחשל'!

תוקן על ידי בוגיעלון ב- 18/11/2008 11:48:52

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/11/2008 11:56 לינק ישיר 

עד כמה שדברי נכונים- , די לראות  כמה פסוקים יש בתורה וכמה מילים יש בה.-לעומת הררי האורסט של הלכות  שבתורת חז"ל,

אל מי שצריכים לבא בטענות זה הם, הם ביטלו מצוות מהתורה, למדו דברים לא כתובים מהתורה,
אבל כפי שאמרתי פסוק מפורש לא למדו.

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/11/2008 21:41 לינק ישיר 

ערב טוב, אני מרותקת מהדיון שפיתחתם  בנושא
אני מכינה עבודת מחקר הדנה בהתפתחות ה"אונס" על ההבדלים הקימיים
בין אונס בימי חז"ל לבין אונס בימינו אנו , על ההשלכות החברתיות, על הרקע
מהיכן זה נובע ועל כל הפרשנויות מסביב .
אני אודה לכם באם תעזרו לי עם מקורות מידע עליהם אוכל לבסס את עבודתי.
תודה רבה ושבת נפלאה!

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > למה אין בתורה עונש חמור יותר על אונס?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 6 7 8 סך הכל 8 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. בקטגוריית דת ואמונה אתם מוזמים להיכנס ולדון על כל נושא שעולה לכם בקשר לדת היהודית. שו''ת בנושאי הלכה, פרשנות לתורה ולמקרא, גאולה, אחרית הימים ועוד.