בית פורומים עצור כאן חושבים

האם לעת"ל תהיה הלכה כבית שמאי ?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-2/5/2004 20:53 לינק ישיר 

העיקרון הוא שכל המצוות (התורה) ניתנו כדי להביא את האדם אל הדרך הבינונית, להשלים את כל מידותיו המוסריות, והשכליות.

א, הדעה שמצוות מעשיות לא תהיינה נחוצות, סותר את היסוד השביעי שציינתי לעיל אותו מביא הרמב"ם כעיקר אמוני.

ב, התורה היא תורת אמת נצחית שאינה משתנה , ואינה תלויה בשום מציאות ובשום זמן מן הזמנים.

ג, בנוגע לעתיד לבוא, לא נדע עד שיבוא – וההתעסקות בספקולציות היא בחינת חבל"ז, ואין הם מביאים שום תועלת.

הנה לך אשכול שיסביר את האבסורד שבדבריך , בדבר ביטול המצוות המעשיות, או דרכי מימוש פנימיים אינדיבידואליים.

http://www.hydepark.co.il/hydepark/topic.asp?whichpage=2&topic_id=793429

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/5/2004 21:07 לינק ישיר 

הערה ג שלך , חשובה ביותר .
ואמנם אני העלתי את דברי ככיוון שיכול לבאר את כוונת המימרא עליה הקשה הבבא שלנו.

מה יהיה באמת שאיני יודע , ולכן מלכתחילה כתבתי שהענין הזה הוא ממש לא עיקר מה שרציתי לומר . (אלא שהתעקשת לדון בזה ונעניתי לך ...)
בנוגע לשינוי התורה , דומני שדוקא את זו שסותרת את עצמה ,
האם לדעתך רצוי היום שתחזור הקרבת קרבנות בבית המקדש , דיני מצורע , ומחיית זכר עמלק (הלכה למעשה !!!) למיטב זכרוני מאשכולות העבר , תשובתך היא לא . ( להבדיל ממני שסבור שעקרונית בהחלט יש ענין לקיימם גם היום , אלא שאין את התנאים המתאימים לקיים את המצוות האלו ) ואם כך את סוברת שחלק ממצוות התורה בטלו , או שמשהו לא נכון בניתוח שלי ?
אנא האירי את עיני ...
ערב טוב .

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/5/2004 21:35 לינק ישיר 

שהרי מצוות בטילות לעתיד לבוא – היתה קביעה שלך כמו שאני הבנתי

שאלתי בהסתמך על מה? לא התעקשתי ומבחינתי אפשר לנעול את הדיון-

הקביעה שלי שהתורה היא תורת אמת נצחית – היא בעיקרון,בכלל, ולא בפרטים.

אינני סותרת את עצמי , מפני שכוחה של תורה שבעל פה היא בכך שהיא נותנת לחכמים סמכות להפוך דבריהם לדברי ה' חיים. סמכות זו נמסרה מיהושוע לזקנים לנביאים מדור לדור, עד חכמי בית שני 'אנשי כנסת גדולה' , הסופרים, התנאים, האמוראים וכל מורי ההוראה בישראל עד היום הזה.

ואשאל אותך האם אין את התנאים המתאימים לקיים 'עין תחת עין'?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/5/2004 22:58 לינק ישיר 

אוקי ,
אם כך אין המחלוקת ביננו גדולה כ"כ . (דומני שהיא בעיקר סמנטית )
ערב טוב .

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/5/2004 23:44 לינק ישיר 

סמנטית או לא

לעתיד לבוא מצוות מעשיות אינן בטלות בשום מקרה!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/5/2004 23:57 לינק ישיר 

אממממ ,
מסתבר שלפחות אחת הדעות ברבותינו ז"ל חושבות אחרת ...

אלא שכלל ידוע הוא ,שלעולם הלכה כאיקה מחבריה . (אחרת יש לחשוש האשכול הזה לעולם לא יסתיים , ואז ממילא לא נגיע לעתיד לבוא ... )
לילה טוב.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/5/2004 00:06 לינק ישיר 

אישציפור

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/5/2004 09:36 לינק ישיר 

איקה,
הרי לשיטתך גם אין לעתיד לבוא.
אבל מה נעשה, חז"ל לא למדו בבית מדרשך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/5/2004 12:56 לינק ישיר 

תחש,

זה שאישציפור מתחיל את סיפורו מ'מקובלתני מאבותי' ומסיים במחלוקת סמנטית, לזה כבר התרגלנו.

זה שהבאבא עומד על כך שאי אפשר ליישב בין הירושלמי לבבלי, גם בזאת נוכחנו.

אבל איך אתה הגעת לזה שמבחינתי אין עתיד לבוא - את זה תצטרך להסביר,אולי הרמב"ם אינו נחשב אצלך לחז"ל,בכל אופן אני למדתי בבית מדרשו, והוא זה שידע שרק מי שילמד 'משנה תורה' יידע להוציא סברא נכונה- ממנו למדתי שלעתיד לבוא לא יהיו מצוות מעשיות בטילות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/5/2004 09:05 לינק ישיר 

החידוש שכל חומרא משפטית היא קולא וכל קולא היא חומרא וכל ההבדל הוא מי משלם את הTRANSACTION COSTS היא היסוד של COASE'S THEOREM, ועליה נבנה כל תנועת ה
LAW & ECONOMICS. אמנם, הדברים שייכים רק לדיני ממונות.

אשכילה בדרך תמים...

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > האם לעת"ל תהיה הלכה כבית שמאי ?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 סך הכל 4 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. בקטגוריית דת ואמונה אתם מוזמים להיכנס ולדון על כל נושא שעולה לכם בקשר לדת היהודית. שו''ת בנושאי הלכה, פרשנות לתורה ולמקרא, גאולה, אחרית הימים ועוד.