| נשלח ב-9/5/2004 14:40 |
|
| |
עיתונות ועיתונאים דתיים מלפני השואה
עיתונים כמו המליץ מלאים בכותבים ובכתבות שהלוואי והיו כמותם היום,
האם מישהו כאן בקיא בתחום ויכול לעשות קצת סדר בין העיתונים והעיתונאים שהיו אז,למשל
מי היה כתב דתי
מי ידוע כאנטי
האם היה כתב לעניני ישיבות (אמרו לי על אחד כזה בשם שמואל יעקב קלצקין)
|
|
|
|
| נשלח ב-9/5/2004 18:44 |
|
| |
תודה על הלינק
לאחר קריאה יותר מעמיקה, גילתי שקצת נסחפתי במחמאות על המליץ, נכון שיש כתבות מענינות אבל יש גם הרבה דברים פשוטים ומקומיים
במקום לתת את דעתי,עדיף לחכות לבקי מהתחום שיתן מידע מקצועי
|
|
|
|
| נשלח ב-9/5/2004 18:47 |
|
| |
ד"ר נתי (יונתן) כהן, מהחוג ליידיש באוניברסיטת בר-אילן (היה פעם באונ' העברית, כמדומני), הוציא לפני מספר שנים ספר שסוקר את העיתונות בפולין בתקופה שבין מלחמות העולם. איני זוכרת את שם הספר, אבל כהן בהחלט בקי בתחום העיתונות ביידיש ובעברית מאותה התקופה.
האם זה יכול לעזור לך?
|
|
|
|
| נשלח ב-9/5/2004 18:55 |
|
| |
אני מתענין בעיקר בחומר היסטורי מהעיתונות של אז
על חיי הרבנים ועולם הישיבות בימים ההם
( לדוגמא, פעם קראתי כמה כתבות באחד העיתונים מאז,מתלמידים - בוגרים שכתבו תיאורים משמיצים של חיי הישיבה בקלם)
האם ד"ר כהן התענין בתחום הזה
|
|
|
|
| נשלח ב-9/5/2004 22:53 |
|
| |
הערת אגב ולא הערת עומק:
הנצי"ב מוואלזין פירסם בהמליץ (כמדומה תרמ"ח) (שחלק ממאמריו וכותביו אינם "ימניים" יותר מהארץ של ימינו, מאמר תוך התנצלות שאין לו מספיק זמן, והוא לא בקי מספיק בחשבונאות, אבל דו"ח הכנסות והוצאות של ישיבת וואלזין לשנה האחרונה בה פירוט כל הכנסות הישיבה לפי עיר ושליח, והוצאות הישיבה כולל משוכורת רמ"ים לשם "שיקפות".
מי יתן ראש ישיבה בחברון או פונוביז' שיפרסם, לא בהארץ, די לי ביתד נאמן, פירוט כל הכנסות הישיבה, וכל הוצאותיה, כולל משכורות ודירות לנכדי המנהלים על מנת שידעו כל התורמים לאן הלך כספם - אכשר דרא??
|
|
|
|
| נשלח ב-13/4/2010 11:42 |
|
| |
לעיונכם
|
|
|
|