| נשלח ב-16/5/2004 15:13 |
|
| |
אני מחפש חומר על צאצאים של ר' אברהם
ר' אברהם הוא אחיו של הגר"א
חלק מהמשפחה שלו גרו בעיר בשם רוגולר
אשמח לקבל חומר היסטורי וגם מאמרים וספרים שמזכירים את פעילותם הרבנית/תורנית
תודה מראש
|
|
|
|
| נשלח ב-17/5/2004 09:21 |
|
| |
חומר רב על צאצאיו נמצא בהקדמה לספרו "מעלות התורה" שיצא לאור על ידי הרב יחיאל מיכל פיינשטיין לפני שנים לא מעטות.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/5/2004 12:29 |
|
| |
ספר "מעלות התורה" מהדורת הרי"מ פיינשטיין,נמצאת ברשותי[קיבלתי במתנה מהנ"ל]אכן,יש בו מבוא מפורט,על בני המשפחה.מה שמעניין ,ואולי מוזר,שאת המבוא כתב,הפרופ' לוי גינצבורג,ראש הסמינר הקונסרבטיבי בניו יורק ואילו הרימ"פ הוא כידוע,חתנו של הרב מבריסק...[ואולי בניו יורק בשנת תש"ו,היתה האוירה קצת שונה]
|
|
|
|
| נשלח ב-17/5/2004 21:28 |
|
| |
לספרן,
פרופ' לוי גינצבורג לא היה ראש הסמינר הקונסרבטיבי, אך היה יותר מסתם (?) מורה.
בנוסף לשאר מעלותיו הוא היה מצאצאי ר' אברהם אחי הגר"א, (דור שישי להגאון ר' אברהם זצ"ל אחי הגר"א) ולכן נראה לי פשיטא מה לו ולחיבור המדובר.
אכן בניו-יורק דאז היתה אוירה שונה.
(קרה המקרה שקראתי בדיוק את "פוסק הלכה ליטאי קונסרווטיווי" של צבי זוהר, תרביץ תשנ"ט מאמר ביקורת על שו"ת מענה לוי)
|
|
|
|
| נשלח ב-17/5/2004 22:22 |
|
| |
ספרן,
תתאר בבקשה את מהדורה הנ"ל. מתי הוציאו לאור? בשנת תש"ו? זה מרתק ביותר שהרי"מ הנ"ל יצרף מהוא כזה. זה בוודאי נמחק מתולדותיו מחיקה גמורה.
לציין שהרי"מ הי' לומד בכולל אצל בן דודו הגרי"ד סולובייציק, (נדמה לי שקראתי פעם - לא במקור ההולך לפי ההשקפה של מרנן ורבנן - היאך שהפליא את שיעוריו בטהרות, שכדברי הרי"ד על שיטת הגר"ח - הצדדים הטכניים של דיני נגעים ואהלות נשמו חיים ונהפכו לקנספציות מופשטות) וכמובן גם זה מחוק מתולדותיו
|
|
|
|
|
| נשלח ב-17/5/2004 23:06 |
|
| |
מסתברא,
כבקשתך,הספר יצא לאור בניו יורק תש"ו,בהוצאת פנינים,בדפוס האחים שולזינגר.נוסף להגרימ"פ ,מופיע כמו"ל:[הרב]ניסן וואקסמאן,שמציין בסוף הקדמתו,שהגרי"מ היה היוזם העיקרי להוצאה.
אם תצור קשר עם בית המסחר לספרים "ביגלאייזן" בניו יורק,בודאי יוכלו להשיג עבורך את הספר,הם מתמחים בכך.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/5/2004 00:46 |
|
| |
תודה.
חנות ביגלאייזן אני פוקד לעתים תכופות. אך אינם מתמחים בספרים שאינם בדפוס.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/5/2004 01:09 |
|
| |
מסתבר שנשמר קשר הדוק בין רי"מ פיינשטיין לבין האגף הבוסטוני הדחוי של בריסק.
מדברי פרופ' חיים סולובייציק נראה שהוא עמד עם רי"מ בקשר הדוק, עד לימיו האחרונים של האחרון.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/5/2004 03:30 |
|
| |
מסתברא
הספר נמצא באוצר החכמה.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/5/2004 16:06 |
|
| |
בספר היחס של משפחת ריבלין, מהודרה שניה יצאה בירושלים תש ע"י אליעזר ריבלין מופיע על משפחת הגאון ואחיר ר' אברהם.
בספרו של פרידמן ענפי הגאון (באנגלית) בו מופיעים כל צאצאי הגאון, ישנו חומר רב על צאצאי ר' אברהם. (שכן כידוע הרבה מהמיחסים עצמם כצאצאי הגאון הינם בעצם צאצאי ר' אברהם).
|
|
|
|
| נשלח ב-19/5/2004 00:09 |
|
| |
למיטב זכרוני במאמרו האחרון של פרופ' אריה מורגנשטרן "הפולמוס על מורשת הגר"א" יש חומר לא מועט עליו.
|
|
|
|
|