בית פורומים עצור כאן חושבים

יום ירושלים

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-8/6/2008 14:20 לינק ישיר 

אור,

היכן מצאת שרוקדים ומתהוללים על דמם של המתים?

אצלנו - בעם ישראל - מתאבלים על מות בנ"א ובפרט על הצדיקים שבהם.

ספר הלכות גדולות סימן יח - הלכות תשעה באב ותעניות עמוד רלב

"אילו ימים שמתענין בהן מן התורה כל מי שמתענה בהן לא יאכל וישתה עד הערב. באחד בניסן מתו בני אהרן, בעשרה בניסן מתה מרים ונסתלקה הבאר, בעשרים וששה בו מת יהושע בן נון, בעשרה באייר מת עלי הכהן ושני בניו ונשבה ארון הברית, בעשרים ושמונה בו מת שמואל הנביא וספדו לו כל ישראל, בעשרים ושלשה בסיון בטלו הבכורים מעלות לירושלים בימי ירבעם בן נבט, בעשרים וחמשה בו נהרג רבן שמעון בן גמליאל ור' ישמעאל בן אלישע ור' חנניה סגן הכהנים, בעשרים ושבעה בו נשרף ר' חנניה בן תרדיון עם ספר תורה, בשבעה עשר בתמוז נשתברו הלוחות ובטל התמיד והובקעה העיר ושרף אפוסטמוס את התורה והעמיד צלם בהיכל, באחד באב מת אהרן הכהן....."

סדר רב עמרם גאון סדר תענית ד"ה ואלו ימים

"ואלו ימים שמתענין בהם מן התורה כל מי שמתענה בהם לא יאכל ולא ישתה עד הערב.

באחד בניסן מתו בני אהרן

בעשרה בו מתה מרים הנביאה ונסתלקה הבאר.

בששה ועשרים בו מת יהושע בן נון.

בעשרה באייר מת עלי הכהן ושני בניו ונשבה ארון הברית.

בעשרים ושמנה בו מת שמואל הנביא וספדו עליו כל ישראל.

בעשרים ושלשה בסיון בטלו מביאי הקרבנות מלעלות לירושלים בימי ירבעם בן נבט.

בעשרים וחמשה בו נהרג רבן שמעון בן גמליאל ור' ישמעאל בן אלישע ור' חנינא סגן הכהנים.

בעשרים ושבעה בו נשרף ר' חנינה בן תרדיון וספר תורה עמו.

בשבעה עשר בתמוז נשתברו הלוחות והבקעה העיר ושרף אפסטמוס את התורה והועמד צלם בהיכל.

באחד באב מת אהרן הכהן..."

שולחן ערוך אורח חיים סימן תקפ סעיפים א-ב

"אלו הימים שאירעו בהם צרות לאבותינו (א) וראוי להתענות (ב) בהם; ואף על פי שמקצתם בראש חדש, יש מי שאומר שיתענו בו ((ג) וטוב שלא להשלים בראש חדש). "

"באחד בניסן מתו בני אהרן; בעשרה בו מתה מרים ונסתלק הבאר; (ד) בכ"ו בו מת יהושע בן נון, בעשרה באייר מת עלי הכהן ושני בניו, ונשבה ארון ה'; (ה) א בכ"ח בו מת שמואל הנביא; בכ"ג בסיון בטלו הביכורים מלעלות לירושלים בימי ירבעם בן נבט; בכ"ה בו נהרג רשב"ג ורבי ישמעאל ור' חנינא סגן הכהנים; בכ"ז בו נשרף רבי חנינא בן תרדיון וספר תורה עמו; באחד באב מת אהרן הכהן..."

אם זה לא מספיק, אפשר לצטט עוד כמה מקורות.

מ. זוהר

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/6/2008 15:30 לינק ישיר 

היכן מצאתי?

אתה חי בארץ?

לא שמעת על הילולות ביום פטירתם של צדיקים?

ל"ג בעומר מזכיר לך משהו? אולי מירון לדוגמא?

אני מבין את כוונתך אני חושב..

אבל אני רק באתי לשאול כדי לדעת בעצם איך התחיל ומאין הגיע המנהג לשמוח ביום פטירתם של צדיקים?

תוקן על ידי אורהרעיון ב- 08/06/2008 15:30:32

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/6/2008 15:41 לינק ישיר 

ההילולא בקיברו של רשב"י אינה קשורה ליום פטירתו. אין לי מושג מהי ההילולא הזו, אך הטעות הנפוצה שרשב"י מת בי"ח באייר השתרשה בגלל טעות דפוס בכתבי רח"ו. רח"ו כתב שבל"ג בעומר "יום שמחתו של רשב"י" עלה האר"י ותלמידיו לקברו לשמוח, באחד הדפוסים נכתב "יום שמ' של רשב"י" ומכאן ועד "יום שמת בו רשב"י" הדרך לא ארוכה. מכאן יוצא שאין כל עניין בהילולא ושמחה ביום פטירתו של צדיק, אלא זה שיבוש שנשתרש בציבור שעורכים הילולא ושמחים ביום פטירתם של צדיקים.

תוקן על ידי mzohar ב- 08/06/2008 15:41:43

מ. זוהר

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/6/2008 15:59 לינק ישיר 

נדמה לי שיש אשכול סמוך על אלו דינים אנו לא מקיימים משוןלן ערוך- או להפך-

חסידים עושים הילולא בים פטירתו של צדיק, למרות השו"ע,

גם ביום פטירה של קרוב משפחה. יורצייט, חסידים נותנים משקה לתיקון ואומרים לחיים, והשו"ע כותב שיש להתענות,

גם אור הרעיון צודק גם זוהר צודק וגם אני צודק,

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > יום ירושלים
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 סך הכל 3 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. בקטגוריית דת ואמונה אתם מוזמים להיכנס ולדון על כל נושא שעולה לכם בקשר לדת היהודית. שו''ת בנושאי הלכה, פרשנות לתורה ולמקרא, גאולה, אחרית הימים ועוד.