|
|
| נשלח ב-19/5/2004 12:07 |
|
| |
אסור-חייב, שאלה ליודעי קוראן וברית חדשה
מזמן העיר וטו (במילון או באישי) כי בתורה שבכתב לא נאמר 'אסור' רק בהקשר שאדם אוסר על עצמו וגם לא נאמר חייב, מותר ועוד כמה ביטויים כאלה.
הוא רצה להוכיח שדברי התורה אמורים להתקבל אצל האדם כדברים שהוא מזהה אותם כי ככה זה ישר (נכון, התאמה וכו') ולא כמשהו הכובל, אוסר וכו'. לי נראה כי קשה לומר כך על התורה בגלל האיומים המוזכרים בה.
בכל אופן, למען מחקר הנושא, מענין אם בספרי היסוד של הדתות הקרובות ליהדות ישנה למילה אסור וכו' או לא. אני משער שיש מבין הכותבים כאן הבקיאים בהם והיכולים לעזור, כי אני רק הייתי בהם כמציץ ולא נפגע!
תודה!
|
|
|
|
| נשלח ב-19/5/2004 12:37 |
|
| |
האיומים המוזכרים בה",יכולים להתפרש כמכוונים בעיקר,לשלב מוקדם.התכלית היא לעבור ממצב של "יראה" ל"אהבה"[אם כי,כבר העיר מהר"ל,שגם אז,אין לנטוש לחלוטין,את ה"יראה",כדי להציב מחסום מפני "פריקת עול"]
|
|
|
|
| נשלח ב-19/5/2004 18:35 |
|
| |
בוגי,
שאלתך מצריכה עיון [ורעיון ההשוואה לקוראן מעניין]! ולכן...
ספרן,
לפי תשובתך אם כן הרי לכאורה היה מוצדק לומר "אסור" מצד שלב היראה טרום-אהבה! ולפ"ז צ"ע, לא?
|
|
|
|
| נשלח ב-19/5/2004 18:58 |
|
| |
ווטו,
למה "אסור" לתורה,לנקוט בסגנון המרמז כבר לשלב האידיאלי?[הרי כבר אמרו ,למשל, ש"מתוך שלא לשמה בא לשמה",דווקא אם כוונתו היתה כזו מלכתחילה]
|
|
|
|
|
| נשלח ב-19/5/2004 19:05 |
|
| |
ספרן,
כעת דומני שהבנתיך!
הנך טוען שעד כמה שאפשר הצביעה תורה לשלב האידיאלי ונקטה בניסוח המתאים, אלא לגבי האיומים הכרחם לא יגונה!
נפלא!
|
|
|
|
| נשלח ב-19/5/2004 19:30 |
|
| |
ווטו,
אכן כך, לא נורא קצת דיאלקטיקה...
|
|
|
|
| נשלח ב-19/5/2004 20:56 |
|
| |
בוגי
דוגמא אחת: לפי הברית החדשה אדם אמור לעקור את אחת מעיניו ולא להסתכל על אשה, שכל החומד אותה- מעשה כאילו נאף אותה בלבו ויורש גיהנום (הניסוח שלי).
בכלל, בברית החדשה האיומים בן עדן וגיהנום (או אגם האש) הם מפורשים וקונקרטיים.
תוקן על ידי - עכנאי - 19/05/2004 21:05:35
|
|
|
|
|
 |
|
|
|
|
| מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול