בית פורומים עצור כאן חושבים

החברה הדתית פורעת את הסדר המיני

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-7/10/2008 14:13 לינק ישיר 

[חבצלת,

ברוכה השבה!
כתבתי דברי לפני שראיתי את דבריך, כמובן.

(אגב, גם בנושאי מסכת נזיקין וכד' אני כותבת כאן לפעמים. מעניין אם גם זה יראה לרוצה להבין כהפגנה).]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/10/2008 15:18 לינק ישיר 

חבצלת, ואמשלום,
אם אפשר מעט סדר,
אני טענתי שישנה תכונה נשית, שבה מטרה מסויימת הופכת להיות חזות הכל, וקשה לאותה אישה ששבויה באותו רעיון או רצון חזק, לראות את שאר ההיבטים של הנושא, או להיצמד לחוקים כל שהם, וכן לוותר על חלק מהמטרה כדי להשיג את חלקה האחר,
אמשלום טענה, וטוענת, שעד שאני לא הביא הוכחות סטטיסטיות, זו שנאת נשים לשמה.
עד כאן הכל בסדר,
רציתי להביא דוגמא לדברי ושאלתי את כבוד אמשלום האם תהיה מוכנה (באופן תיאורטי) לחדול מתגובות פמיניטיות כדי הרוויח רווח אחר,
אחר יום וכעשר תשובות, נעניתי סו"ס.
לא כתבתי בשום מקום, כי התגובות הן מפריעות לשיחה, לא כתבתי שהן מטרידות,
אכן כתבתי כי התגובות הן הפגנתיות, אך איני רואה בהפגנת משהו (אם הדבר הוא חיובי) דבר שלילי, 
אכן כתבתי שהדבר משעמם, ואני אכן חושב שכאשר התשובה של אי מי צפויה מראש, אמירת התשובה על ידי מי שציפו לו הוא עניין משעמם, וגם אם זה היה בנזיקין או ברמב"ם או בכל נושא אחר, זה היה משעמם באותה מידה,
אם כאשר כתבתי את השורות שעליהן התפתח הנידון כבר ידעתי, מה תהיה התגובה של אמשלום,
התגובה שלה הופכת למיותרת (במיוחד כאשר מה שכתבתי היה סוג של הלצה)
כמובן שלא היה בכוונתי לפגוע, אם פגעתי הריני מבקש סליחה ומחילה, (יחד עם כל ציבור הנשים בעולם),

בעניין אפיית עוגות, אני הבאתי אותו כביטוי של נשיות, ולא של עיסוק נחות.         

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/10/2008 15:39 לינק ישיר 

רוצה להבין,

קצת סדר -
אתה השתמשת ביטוי "הפגנה" לגבי תגובותי ודברי וטרם הסברת מדוע (אולי לא זו היתה כוונתך לכתחילה, אבל זו אחת הנקודות שמעניינות אותי בדבריך ושאני מרגישה שיש בהן אופציה ללמידה בעבורי, ועיין בשאלותי לעיל).
מעניין אותי כיצד תגובתי היתה צפויה לך מראש, כשנדמה לי שלא באמת הבנת מה כתבתי כאן בתגובותי (לפחות, עד כמה שהבנתי משגת, לא ראיתי סימנים להבנתך זו ואתה מוזמן מאוד להעמידני על טעותי בעניין זה).
שיעמומך הוא עניינך הפרטי. לי לפעמים לוקח זמן להבין משהו (במיוחד אם הוא חדש או מפתיע) ואני זקוקה לכך שיחזרו באזני על הדברים בכמה דרכים כדי להבין. כיוון שכך, אני מניחה שיש עוד כמוני. בנוסף, באופן אישי, איני נוטה לשיעמום אבל כן נוטה לחשוד במי שמשתעמם בכך שאינו באמת רוצה ללמוד.
משום מה אתה מניח שנפגעתי מדבריך. על סמך מה בדיוק? האם תגובותי היו רגשיות? רגשניות? לחות מדמעות? למיטב הבנתי כל תגובותי כאן היו ענייניות, שקולות, בלתי מתלהמות וממש לא נרגשות באופן מיוחד (האם ייתכן כי שוב ציירת את המטרה אחרי יריית החץ?). צר לי לאכזבך - באמת לא נפגעתי. אני גם לא ממש מבינה ממה הייתי אמורה להיפגע.

[אפיית עוגות הוא ביטוי לכישורים קונדיטוריים (או, כמו במקרה שלי, לחוסר כישורים כאלה). מה בין זה לבין כפילותו של כרומוזום X, א-להים יודע.] 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/10/2008 15:55 לינק ישיר 

.

רוצה להבין:

גם אני, לעתים, רוצה להבין.

קטונתי מלשאוף להבין את הנשים כולן, מספיק לי אם אבין את אשתי. הבעיה, שלפעמים כשהיא מנסה להסביר לי תהליך מורכב כלשהו, ומשתמשת מבלי משים ביותר מדי מונחים מקצועיים בלטינית, אני מגלה שמה שקראתי פעם נכון.

קשה. קשה להבין נשים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/10/2008 16:14 לינק ישיר 

אמשלום,
א, הפגנה היא אקט שנוקט החלש, להסב את תשומת ליבו של החזק למציאותו, צרכיו,
כל ביטוי של פמיניזם, בתור ביקורת על שוביניזם היא אקט מחאתי,
ב, האם כשאני  כותב "נשים לא עושות קואליציה" לא צפוי שתבואי ותגידי "נשים כן עושות"?
(חוץ מהדיוק הנפלא שעוגות נאפות במטבחך אך לא את האופה, לא מצאתי שום דבר שקשה להבינו בתגובתייך,)
ג, חבצלת כתבה שהיה בדברי הלבנת פנים, חוצפה ופגיעה בנימוסים, ועל כך באה בקשת הסליחה.
(ואם נפגעת מבקשת הסליחה, הריני שוב מבקש את סליחתך, וכן על זה הדרך) 

[את צודקת, אפיית עוגות אינה דוגמא לנשיות, אלא ששיחה על ענייני אפיית עוגות (או היא אפיית עוגות) היא דוגמא לשיחה שנשים (או קונדטורים) נוהגים לשוחח]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/10/2008 18:45 לינק ישיר 

רוצה_להבין כתב:
חבצלת, ואמשלום,

אכן כתבתי שהדבר משעמם, ואני אכן חושב שכאשר התשובה של אי מי צפויה מראש, אמירת התשובה על ידי מי שציפו לו הוא עניין משעמם, וגם אם זה היה בנזיקין או ברמב"ם או בכל נושא אחר, זה היה משעמם באותה מידה,
אם כאשר כתבתי את השורות שעליהן התפתח הנידון כבר ידעתי, מה תהיה התגובה של אמשלום,
התגובה שלה הופכת למיותרת (במיוחד כאשר מה שכתבתי היה סוג של הלצה)

לאמיתו של דבר קטונתי מלהכניס ראשי בין ההרים הגבוהים . הייתי עוקב אחרי הדיון המאלף הזה באלם , אלמלא קלטה עיני את דבריו המצוטטים של הרוצה להבין . הוא גילה את הסוד שלו , מה הופך את הודעותיו לכל כך מעניינות .

הסוד הוא פשוט אם למשל יבוא מישהו ויכתוב "מעמד הר סיני לא התקיים" , הרי שהרוצה להבין לא יגיב את התגובה הצפויה והמשעממת האומרת שהוא כן התקיים. בכדי להשאיר את כולנו דרוכים ומתוחים לשמוע תגובתו , הוא יטיל מטבע ויענה פעם אחת שהוא לא התקיים ובפעם אחרת שהוא כן התקיים. סביר להניח שעשרות מאיתנו יעצרו את נשימתם בכל פעם שתידרש תגובה מצידו , אולי אפילו תתפתח מיני תעשייה של הימורים סביב השאלה מה הוא יאמר הפעם .

מן הראוי שכולנו נאמץ דרך זו וכך נחסוך גם מהמנהלים את העבודה הרבה של הטמעת אשכולות , כל הדיונים יהיו קצרים מאד ואף אחד לא יכתוב כלום , הרי בעצכח לא אוהבים כפילויות, כל אחד יכתוב לינק (והמהדרין יבקשו מלינקזעצער שיעשה זאת עבורם) להודעה שבה כתוב בתמצית לפי העניין "כן" או "לא" . אני כל כך מתרגש רק ממחשבה על הריגוש הצפוי לנו כשכולם יאמצו רעיון זה. איזה רצפים ארוכים ומרגשים ובלתי צפויים של "כן" ו"לא" צפויים לנו!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/10/2008 19:10 לינק ישיר 

ולתועלת המעיין: the argument clinic

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > החברה הדתית פורעת את הסדר המיני
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 12 13 14 סך הכל 14 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. בקטגוריית דת ואמונה אתם מוזמים להיכנס ולדון על כל נושא שעולה לכם בקשר לדת היהודית. שו''ת בנושאי הלכה, פרשנות לתורה ולמקרא, גאולה, אחרית הימים ועוד.