אוי לי מיוצרי אוי לי מיצרי . כמה אופייני למסתברא לנקוט במנהג אבותינו בידינו (כמסופר בחז"ל ) . אם צועקים נגד דעת אמת אז בודאי זה בגלל שבסתר הלב יודעים שאין הבדל גדול בינינו לבינם . אם לא צועקים נגדם אז על אחת כמה וכמה .
אלא שמסתברא חידש הלכה שאפשר לעשות זאת בהודעה אחת וכמה לא חלי ולא מרגיש הסתירה שבין רישא לסיפא . לפי התיאוריה הזאת הרי שרב צעיר היה אמור לעמוד בראש הצועקים נגד הבאת דברי דעת אמת . והתירוצים שנאמרו בזה דחוקים מאד במחכתה"ג .
ואסיים באקט של סולידריות :
נשלח ב-26/5/2004 21:15
מצו"נ
לא נראה לי שפרטים שוליים כל כך, כגון סתירות לוגיות, מפריעים למסתברא.
תוקן על ידי - רב_צעיר - 26/05/2004 21:18:45
נשלח ב-27/5/2004 11:25
מסתברא החביב
איך זה שכל כך הרבה ספרים ומטיפים מנסים ללא הרף לשכנע שתורה מן השמים ואתה כל כך בטוח בכך? בשלמא אם זו היתה דקות פילוסופית, מילא הייתי מבין שצריך להיות מסתברא בשביל לתפוס את זה, אבל מדובר הרי בעובדה מציאותית! אולי לא?
נשלח ב-2/6/2004 17:36
שלום
הערה קטנה , אחד הטיעונים לא לעיין ולדון בדברי דעת אמת
היא כדברי אחד הדוברים כי הענין לעוס וכבר בביקורת המיקרא דנו בזה(במאמר המוסגר זה ממש לא נכון למי שיחקור טוב) ושאלתי היא האם למשל לא נלמד את ספרי הרב שך כי קודמיו כבר דנו בנושאים אילו .והלא כל הסוגיות הישבתיות
לעוסות .ועדיין ניתן מקום להתגדר לכל חפץ דעת אמת
בכל אופן המשיכו כך אולי מכם תבא הישועה ....
לינקזעצער
חן חן על הקישורים
דמיין לעצמך בשקט מבלי שום לחץ סביבתי שרוב רובו של הציבור החרדי \דתי יהיו או יחשבו כמשתתפי הפורום( להוציא כמובן את הלבן ודומיו) כלום לא תהיה זו ישועה גדולה וזה כמובן ייתר את אירגון דעת אמת.
שלך בברכה
מ.ע