בית פורומים עצור כאן חושבים

רחובות "מהדרין".

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-29/9/2010 02:44 לינק ישיר 

הוסכם: יוסרו גדרות ההפרדה במאה שערים

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/1/2012 16:07 לינק ישיר 

לנער הייתי, לא כל גרעפס של רב הוא פסק הלכה, ולא כל תקנה שעסקן/רב סוטה רואה לנכון אפשר לכפות על הציבור. מעיניך ומעיני הרבנים הנ"ל נעלמו כללי הפסיקה הבאים:
גזירה שאין הציבור יכול לעמוד בה"
כשם שיש מצווה לומר דבר הנשמע כך יש מצווה לא לומר דבר שאינו נשמע"
"והנח להם לישראל מוטב יהיו שוגגין" (אמירה זו נפוצה מאוד בכתבי שו"ת של פעם ונעדרה לחלוטין כיום)
ועוד כמה מיסודי היהדות כמו "ואהבת לרעך כמוך" נוח לו לאדם שישליך עצמו לכבשן האש ואל ילבין פני חברו ברבים"
כל הכללים היום לא קיימים היום, ונשות ישראל הכשרות נהפכו למרמס בפני כל חמור חמורותיים שתולש פיאה באמצע הרחוב, או מרביץ מכות לאישה הרה שתעבור אחורה באוטובוס, או צועק עליה מילים לא יפות ומשפיל אותה לעיני כולם.

ובנוגע למראות האסורים הממלאים את רחובות בני ברק וגאולה, כדאי שתעבור לגור בעיר מעורבת כמו רחובות או פתח תקווה, ואז תיכנס לפרופורציה על מראות אסורים. חצאית קצרה ופיאה ארוכה זה לא מראה אסור אלא אישה נאה שמתקשטת בתכשיטים ובגדים יפים בגדרי הצניעות, וזו זכותה על פי תורה. לך אין זכות לגרש אותה מהרחוב או מקדמת האוטובוס רק משום שאתה בוהה סדרתי. ראיה בעלמא לא אסרו, אלא הסתכלות. ועל זה יש לך שליטה.

אגב, הדיון על הגדרת האישה כיצר הרע מחליא. כחסידת חב"ד הלומדת תניא, אני מוחה נחרצות נגד כל אלו המכנים יהודיה כשרה בעלת נפש אלוקית כ"יצר הרע" ח"ו. ואכן תמיהה גדולה לי אל כל חסידי גור ודומיהם, שאצלם ככל שאתה יותר רחוק מנשים- קדושתך רבה יותר: מדוע נישואין עם היצר הרע הטמא הקרוי אישה, שמטרתם לשכב עימה במיטה אחת ר"ל, קרויים "קידושין"? ראוי היה לקרוא לחתונה "טומאה". ועוד יותר: מדוע כאשר בני הזוג מותרים להיות יחד (כלומר, גועל נפש וטומאה) האישה נקראת "טהורה" ודווקא כאשר הם פורשים זה מזו (לכאורה שיא הקדושה) היא נקראת "טמאה"? עולם הפוך!!
ועיין בשירו המרגש של בעל תשובה, עדי רן, "עוד מעט תרד שבת המלכה, ואת תהיי לי טהורה וקדושה" הוא תופס את העניין בפשטות של בעל תשובה ברסלבר, שהמצווה היא לא אקט בהמי כמו בימי החילוניות, אלא דבר קדוש וטוב כשנעשה אחרי מקווה וציפייה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/1/2012 17:19 לינק ישיר 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/1/2012 03:16 לינק ישיר 

אבירי השולחן הכפול

http://www.haaretz.co.il/misc/1.1176713

תוקן על ידי נישטאיך ב- 27/01/2012 03:36:32

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/1/2012 02:40 לינק ישיר 

הסודות של חסידות גור נחשפים

http://www.haaretz.co.il/magazine/1.1626906

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/1/2012 18:02 לינק ישיר 

לא חדש לי השגעונות של גור. אני רק מציבה תהייה
איך נעשה הקשר בין ריחוק מהאישה לקדושה.
בחב"ד של פעם, לדוגמא, ההתגברות על גשמיות התרכזה בתאוות האכילה
לאכול רק מה שצריך ולא מה שטעים, ובקיצור להוציא את הטעם מהצלחת.
בהתגברות זו אין סכנה של עבירות אחרות, והיא בהחלט מעדנת את האדם.
המקרה הקיצוני היחיד שאירע בעקבות האווירה, היה של ר' שילם קוראטין שנפטר בגיל צעיר
לאחר ששקל כל כף מרק האם היא חיונית לגופו או שמא סתם תאווה. ומלבד זאת,
העניין היה מבחירה של אלו שרצו להתעלות, כמו שהיה בקוצק עם היחס לאישה.
בגור גם אוכלים כמו בהמות, מרביצים עד זוב דם, וחיים בסרט שהם קדושים רק 
בגלל שהיחסי אישות בצורה של אונס בלי אהבה. כולי נפעמת מעוצמת הקדושה.
וזאת מלבד העבירות שנגרמות מזה באופן ישיר כמו נשים בוגדות, גברים הומואים
וזונות שעושות על זה כסף. קדושה בהתגלמותה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/1/2012 07:32 לינק ישיר 

[יעקובקוב,

כ"כ הרבה אהבת ישראל, פשוט תענוג לקרוא (ויותר משזה מלמד על גור, זה מלמד על חב"ד...)]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/1/2012 08:00 לינק ישיר 

<המקרה הקיצוני היחיד שאירע בעקבות האווירה, היה של ר' שילם קוראטין שנפטר בגיל צעיר לאחר ששקל כל כף מרק האם היא חיונית לגופו או שמא סתם תאווה>

נדמה לי שהתנהגותו מוגדרת היום כ"אנורקסיה דתית".

תוקן על ידי נישטאיך ב- 30/01/2012 08:01:06

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > רחובות "מהדרין".
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 8 9 10 סך הכל 10 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. בקטגוריית דת ואמונה אתם מוזמים להיכנס ולדון על כל נושא שעולה לכם בקשר לדת היהודית. שו''ת בנושאי הלכה, פרשנות לתורה ולמקרא, גאולה, אחרית הימים ועוד.