|
|
| נשלח ב-21/6/2004 18:00 |
|
| |
אריק123.
כנראה שאתה חסר חוש הומר.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/6/2004 19:32 |
|
| |
לעניות דעתי הכי נכון לומר כי מכתב הרמב"ם לבנו,בו שיר הלל ושבח לר"א אבן עזרא.כולו זיוף.ולא לבוא בחלקו"ת.קטע זה מקורי,וזה מזוייף.זהו עוד אחד מהניירות המזוייפים שנתלו בדברי הרמב"ם.ויש לו שם מקום של כבוד בארגז הזיופים.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/6/2004 21:35 |
|
| |
הרשבא
1. אין צורך להביא ראיות שהרמב"ם היה מתנגד גדול לאסטרולוגיה שהרי הוא כותב זאת בחריפות במכתבו לחכמי מרשיליה.
2. אני לא הבנתי מלשון המהרש"ל שהוא מסתפק באוטנתיות של המכתב אלא שהוא כותב כמתרעם על דבריו.
3. אני כלל לא מבין את הראיה שהמכתב מזויף מזה שהרמב"ם מתנגד לאסטרולוגיה. וכי פי' הא"ע הוא ע"ד האסטרולוגיה ? הרי זה פי' נפלא בפשטי הכתובים ודקדוק לשון הקודש, ועניני התכונה שבו ודאי מתאימים גם לרמב"ם וגם סודותיו של האבן עזרא אינם רחוקים מסודותיו של הרמב"ם במעשי בראשית ומעשי מרכבה , והאם בגלל שהא"ע האמין באסטרולוגיה נפסל עי"כ פי' לתורה ?
4. מי גלה לך שלא ערבו עלי דברי המהרש"ל בתשובותיו בסי' צ"ח ? ערבו וערבו.
ואגלה לך סוד נוסף: אף ערבה עלי תשובת הריב"ש בסי' קנ"ז. וד"ל.
5. מה שהבאת ראיה ממגילת סתרים של הרמב"ם (דומני שכונתך לזה שהכיר בסוף ימיו את הקבלה וכו') אינו דומה כלל למכתב בנ"ל שכן המכתב הנ"ל כאמור מתאים בד"כ לדעותיו של הרמב"ם הידועות לנו, משא"כ המגילת סתרים רוצה להפוך את הקערה על פיה והוא מזויף מתוכו , וכמו ה"מגילת סתרים" של אריסטו שגם חזר בו כביכול בסוף ימיו מכל מה שהטיף לו בחייו.
6. את המאמרים של שי"ר וכהנא לא ראיתי. האם הם נמצאים ב"אוצר החכמה" ?
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-21/6/2004 22:57 |
|
| |
בר בי רב
אין לי מושג מה נמצא באוצר חכמה, אני מצאתי אותם בספריה
אבל אחרי שכתבתי לך, תקעתי עצמי בענין ומצאתי שבאגרות הרמב"ם מהדורת יצחק שילת (נמצא בחנויות ספרים) מביא בסוף כרך ב' על האיגרות המזויפות (אע"פ שלא טרח להביא את גוף האגרות) ושם הוא דוחה בראיות רבות שהאגרת לבנו, או מה שקוראים ספר הצואוה להרמב"ם מזויף בודאי ושני הכת"י מזויפים, והזייפן היה לאחר הפולמוס על כתבי הרמב"ם בפרבנס.
ואם כי אינו מביא את מאמר דוד כהנא שממליץ שלפחות חלק מהמכתב נכון, השתכנעתי מדבריו בעיקר בגלל, שהוא טוען שהכת"י השני הוא צואה של אחד איטלקי שכתב לבניו, והכת"י המקורי נמצא אי שם. בקיצור תעי' בדבריו.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/6/2004 23:52 |
|
| |
למרות זאת, כבר הוכיח פרופ'/אדמו"ר יצחק טברסקי מהרוורד/טולנא על השפעות רבות בכתבי הרמב"ם מאבן עזרא. ולי הקטן יש עוד כמה ראיות.
ועוד יש לציין שבכתבי רבי אברהם בן הרמב"ם עה"ת מובא האבן עזרא פעמים רבות. (ואם אין זאת בצוואת אביו המפוקפקת, הרי בוודאי האבן עזרא היו מקובל בבית מיימון)
|
|
|
|
| נשלח ב-22/6/2004 07:18 |
|
| |
מסתברא
הכל טוב ויפה אולי ביחס לאבן עזרא, אבל שם באגרת ההיא יש הרבה דברים שלא מתאימים לרמב"ם תקרא את האגרת, תקרא את הבקורת, תנסה להכנס לתקופה ואח"כ תשפוט.
באם הרמב"ם אחז מהראב"ע או לא זה נושא בפ"ע.
אם לא אכפת לכם רבותי באמת היה מעניין לשמוע דעתכם על נושא האשכול האם כותב הפיוט היה מאמין בהשפעת כומ"ז או לא.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-22/6/2004 10:07 |
|
| |
איני טוען מאומה ביחס לצוואה, אלא לדבריך על יחס הרבמ"ם לראב"ע
בנוגע להשפעת כומ"ז, כבר הביא אישציפור מהמ"נ ואני כבר רמזתי אליו, שגם הרמב"ם מודה שלכומ"ז השפעה על העולם, כל שיטת הרמב"ם ששולל השפעה כזו הוא רק ביחס לאסטרולוגיה בלבד, וממילא לא מובן מה אתה רוצה מהפייטן?
|
|
|
|
| נשלח ב-22/6/2004 22:24 |
|
| |
היכן הביא איש ציפור באשכול זה ? לא ראיתי.
ביחס לפיטן אין לי שום דבר נגדו, גדולים וטובים האמינו בכך, (והראב"ע עשה ממקצוע זה פרנסה).
אבל אם פעם אחזת בידך מחזור ספרדי שבו נדפס "כתר מלכות" מהרשב"ג ושם יש קטעים על המזלות וכדו' ונדפס בסוגרים וכתוב שם ויש שאין אומרים זה וכדומה.
כלומר יש המתנגדים לקטעים מסוג זה, השאלה היא האם קטע זה הוא כקטעים הללו מדוע כולם אומרים אותם, האם כולם אומרים את הסליחות של "מלאכי רחמים" הכניסו וכו'.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/6/2004 00:30 |
|
| |
סליחה טעיתי, זה רוח דרומית.
הנה דבריו, אני מצטטו שוב:
הרמב"ם כתב במפורש שהנהגת העולם השפל [מסתברא, מדוע שזה לא יכלול גם את האדם?] נעשית באמצעות הגלגלים כפי שכתב במוה"נ ח"א פרק ע"ב וח"ב פ"י ["וכשם שהאבר המנהיג שהוא הלב נע תמיד, והוא מקור כל תנועה המצויה בגוף, ושאר אברי הגוף מונהגים על ידו, והוא המשלח להם כוחותיהם שהם זקוקים להם בפעולותיהם בתנועתו, כך הגלגל הוא המנהל לשאר חלקי העולם בתנועתו, והוא המשלח לכל מתהווה כוחותיו המצוים בו. וכל תנועה המצויה בעולם מקורה הראשון תנועת הגלגל, וכל נפש המצויה לבעל נפש בעולם מקורה נפש הגלגל."].
|
|
|
|
| נשלח ב-23/6/2004 02:19 |
|
| |
מסתברא
זה חוזר לשיטת הרמב"ם בדבר הנפש של הגלגלים.
ובכן לדבריך "כח וגבורה נתן בהם להיות מושלים בקרב תבל" פירושו האנרגיה שהשמש מזרימה לעולם, פירוש יפה, ואתה צודק לא חשוב מה היתה דעת הפיט, ובשבת פרשת חקת הבעל"ט אשתדל לכוון כך.
תודה רבה.
|
|
|
|
|