| נשלח ב-12/5/2008 12:44 |
|
| |
הרעת תנאים = פיצויים
שלוםלכם מכובדי
שאלה לי אליכם,
כידוע אם המעביד הרע את תנאי העבודה שלי הנהוגים מימים ימימה, אני זכאי להתפטר מהעבודה ולקבל את דמי הפיצויים המגיעים לי ע"פ חוק,
כעת יש לי שאלה, מה אומר החוק, אם לאחר שהודעתי לחברה שאני מתפטר, הם הודיעו לי שהם מוכנים לחזור בהם מהרעת התנאים ולהשאיר את כל ההטבות כמו שהיו מקודם,
האם כרגע אני חייב לחזור בי מהתפטרותי ואם לא אחזור, אני לא אקבל את כספי הפיצויים,
או מכיון וזה קרה לאחר שהודעתי על התפטרותי, אני זכאי לקבל את הפיצויים ?.
שאלה שניה
האם נוהג שהיה נהוג למרות שלא היה כתוב בחוזה, או אפילו אם בחוזה היה כתוב ההפך מהנוהג הקיים, אך הנוהג קיים שנים ארוכות ומעולם לא נהגו כפי הכתוב בחוזה, האם ביטול הנוהג נחשב כהרעת תנאים או שמא לא ?.
אודה למשפטנים המכובדים על התיחסותכם להנ"ל.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/5/2008 23:28 |
|
| |
לשאלה הראשונה: העובד חייב לתת למעביד הזדמנות לתקן את העוול שעשה לו (הרעת התנאים). לכן, אם נתן העובד הודעה זמן מספיק כדי לתקן והמעביד לא תיקן, לכאורה יש לעובד עילה להתפטרות שרואים אותה כפיטורין. ברם, כל זכות שעומדת לכל אדם, חייבים להשתמש בה בתום לב. לכן, אם השאלה תגיע לבית הדין לעבודה, ספק אם התפטרות בתנאים אלו תיחשב לתום לב.
לשאלה השניה, אכן, נוהג דינו כחוזה עבודה ובלבד שניתן להוכיח את קיומו בצורה ברורה ואין נפקא מינה אם הנוהג הוא אפילו הפוך מהחוזה. שוב יש לזכור את האלמנט של תום לב, ואם המעביד יוכל להוכיח שמדובר בטעות או שהעובד מנסה לנכס לעצמו זכות שלא בתום לב, העובד יפסיד.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/5/2008 07:33 |
|
| |
ישראל
תודה רבה על התשובה המהירה והענינית
לגבי השאלה הראשונה,
לאחר שהודעה בדבר הרעת התנאים הופצה לכל העובדים, נפגשתי עם אחד המנהלים והבעתי באזניו את מחאתי ואת כוונתי להתפטר, הנ"ל הודיע שישקול את הדברים,
לאחר שעברו כשבועיים מאותו פגישה ללא שום התייחסות, שלחתי מכתב התפטרות בה אני מודיע שאני מתפטר עקב הרעת התנאים,
כמה ימים לאחר שליחת המכתב, קיבלתי טלפון ממנהל אחר, בה הוא שואל האם ההחלטה היא סופית או עדיין ניתן לשנותה מכיון שהוא מוכן לשנות את הרעת התנאים בכדי שאני לא אנזק מכך,
האם המתנתי מספיק זמן והוא איחר את הרכבת או שמא זכותו להחזיר את הגלגל לאחור ?.
לגבי השאלה השניה
המעביד לא מתכחש לנוהל והוא מודה בכך שהוא הרע את תנאי העבודה שהיו נהוגים עד כה.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/5/2008 00:59 |
|
| |
עיקרון תום הלב לא קובע זמן מחייב להתראה. עם זאת, הנוהג שהשתרש הוא בערך חודש. מבחינת המקרה שלך מקופיא- בלי להכיר את הפרטים, עולה תמונה שכביכול "ניצלת הזדמנות" להתפטר בחוסר תום לב. התחושה הזו תתחזק אם נזכור שהמנהל הראשון לא סרב לך אלא הודיע שישקול.
לסיכום- המלצתי לך היא לא להתפטר... במיוחד לאור העובדה שאתה לא הולך להפגע. אני מניח שהאמור מייתר את המענה לשאלה השניה.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/5/2008 22:00 |
|
| |
אני רוצה לנגוע בצד אחר של המטבע היות שמבחינה משפטית ישראל גור כבר השיב.
ברגע שעובד מתחיל בהליך של טרום פיטורין עליו לדעת שמאותו רגע כל פעולה שלו צריכה להיות מחושבת מבחינה משפטית.
ראשית עליו להתייעץ עם עו"ד לענייני עבודה היות שישנם דברים שהעובד אינו מעלה על דעתו ובבוא היום הוא ימצא את עצמו מפסיד.
אין כזה דבר להודיע בע"פ למנהל על הרעת התנאים כל פעולה חייבת להיות מוסדרת בכתב, אך גם זה לא מספיק היות והמנהל יתכחש למכתב בבית הדין.
לכן צריך לבקש מהמנהל אישור על קבלת המכתב (ללא אישור כזה לא מסרת שום הודעה)
מלבד זאת יש לפרט את הרעת התנאים בצורה מדוייקת ולהראות את ההבדלים, לא מספיק לכתוב לא נוח,יותר קשה,התנאים כעת פחות נוחים וכו'
עליך לדעת שהזמן מתחיל מתאריך המצויין במכתב ולא מתאריך השיחה בע"פ .
|
|
|
|
| נשלח ב-18/5/2008 11:55 |
|
| |
מה אם אימייל ששלחת למנהל וקיבלת אישור (אוטומטי) שהוא פתח אותו במקרה הגרוע,
ובמקרה היותר טוב קיבלת ממנו אימייל חוזר בו הוא מגיב על הודעת הפיטורין שלך ?.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/5/2008 11:17 |
|
| |
לחילופין, ניתן לשאול בסיום המייל שאלה, שעל הבוס להשיב. אפילו בענייני עבודה.
בדרך כלל, הוא ישיב באמצעות לחצן השב, ואז תהיה הוכחה שקיבל. (ברירת המחדל של תוכנות הדואל משיבה את ההודעה המקורית בתוך התשובה.)
|
|
|
|
| נשלח ב-15/6/2008 09:11 |
|
| |
לאחר שהתפטרתי (פוטרתי) מהעבודה, הגיע הרגע הגורלי,
כרגע (יש סיכוי קטן שבכל זאת הם יחזרו בהם) החברה מוכנה לתת לי את הפיצויים שנצברו בקופת הפיצויים שלי (זה נוהג קבוע בחברה) ולא את הפיצוים המלאים.
הפרש הסכומים הוא כ 20 אלף ש"ח, שקלתי לתבוע אותם בבית משפט לתביעות קטנות, אך הבנתי שרק בבית דין לעניני עבודה אני יכול לתבוע אותם, אשמח לברר מספר דברים.
1. האם אני חייב לקחת עורך דין או שמא יש לי גם סיכוי לזכות לבד בכזאת תביעה.
2. באם אני חייב לקחת עו"ד, מה הוא בערך הסכום שאני אמור להשקיע בכזה דבר ומהם הסיכוים לקבל החזר הוצאות משפט וכמה אחוז יש שהתיק יגיע לפשרה.
3. האגרה שאני משלם הוא אחוז מסך התביעה, האם ברגע שאני מפסיד בתביעה, אני אמור לשלם את הוצאות עו"ד וכו' של הצד השני ובאם כן עד איזה סכום זה יכול להגיע ?.
4. כמה זמן בערך לוקח לכזאת תביעה להגיע לסיומה ?.
5. ראיתי שיש כזה דבר הליך מקוצר, מה זה אומר "הליך מקוצר" ?.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/6/2008 15:06 |
|
| |
אין כאן אף משפטן שיכול להתייחס ?.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/6/2008 21:57 |
|
| |
למידע בלבד:
1. אם פוטרת, מגיע לך כל הפיצויים, על פי חוק.
2. אם התפטרת, תלוי: אם יש נוהג ברור בחברה לשלם את מלוא הפיצויים, מגיעים לך מלוא הפיצויים. אם לאו, שמח במה שנותנים לך.
3. אם התפטרת בשל הרעת תנאים, הרי זה כפיטורין.
4. אם לא ברור אם היתה כאן התפטרות בשל הרעת תנאים, יכריע בית המשפט, והנגזרת של הכרעתו, תהיה כנ"ל סעיפים 1-3.
5. אינך חייב לקחת עורך דין, אך אתה חייב להתייעץ עם עורך דין, ואולי אפילו שיכין לך את כתב הטענות. סיכוייך יגדלו אם תיעזר בעורך דין.
6. קשה לומר סכומים בלי לראות בדיוק את היקף העבודה שעל עורך הדין להשקיע. תחליט איזה אחוז אתה מוכן לסכן, ותביא בחשבון שאתה בהחלט עשוי לשלם את הוצאות הצד השני, בשיעור שיקבע בית המשפט, ולאו דוקא בשיעור האמיתי. בימ"ש קובע את הסכום לפי שיקלול של סכום התביעה, התנהגות הצדדים בעת ההליכים ותרומתם לניהול יעיל של המשפט, הסכום ששולם בפועל, מצוקת החייב ועוד.
7. הזמן שתביעה כזו לוקחת, הוא בערך שנה וחצי שנתיים. אבל הזמן עובר ובסוף זה מגיע.
8. הליך מקוצר הוא הליך בו לצד השני אין זכות תגובה, בהתקיים תנאים ספציפיים, של מסמך בכתב.
9. לעתים, משפטנים עסוקים...
בהצלחה רבה!
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-20/6/2008 15:21 |
|
| |
תודה רבה רבה
שבת שלום
|
|
|
|
| נשלח ב-23/6/2008 08:42 |
|
| |
באם קיצצו 15% ממשכורת
והעובד נשאר במקום העבודה .
ושעות העבודה אין משתנות או מופחתות .
מה הדין האם מגיע פיצוי לעובד על כך .?????
הבהרה הקיצוץ נעשה באופן חד צדדי מצורף לתלוש המשכורת .לכול עובדי המקום .
כל נסיון של העובד על מחאה נענה .
באמירה צינית של "לא מוצא חן בעייניך הדלת פתוחה ".
|
|
|
|
| נשלח ב-23/6/2008 16:11 |
|
| |
שרית, זה בדיוק מה שאמר עו"ד רוזנבלום למעלה, שהרעת תנאים היא סיבה להתפטרות שתיחשב פיטורין. אם ממשיך לעבוד, אין פיטורין וממילא אין פיצויים.
האם מגיע פיצוי על כך שהפחיתו את השכר? לכאורה לא. למרות שזה מקומם את העובדים.
לעתים מקום העבודה נמצא במשבר, ואין ברירה אלא או לפטר מישהו או להוריד בשכר כולם. אז מעדיפים לפזר את הנזק.
כשם שעובד יכול להתפטר כרצונו, מעביד יכול לפטר (כמעט) כרצונו. אלא אם כן מדובר במקום עם הסכמים קיבוציים רלוונטיים, שם יש הליך מיוחד.
למסקנה. לא מוצא חן בעינייך הדלת באמת פתוחה, ואז תקבלי פיצויים לפי השכר הגבוה.
אם בחרת להמשיך, אזי, אם וכאשר תפרשי ויגיעו לך פיצויים, הם יתחלקו לתקופות שונות לפי גובה השכר.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-2/9/2008 13:37 |
|
| |
בסופו של דבר ולאחר משא ומתן ארוך ונוקשה בין הצדדים.
החברה מוכנה לתת לי 10,000 ש"ח מתוך ה 16,000 ש"ח לצורך השלמת דמי הפיצויים.
אך היא מוכנה לתת את זה בתור מענק סיום עבודה ולא חלילה בתור דמי פיצויים.
שאלתי היא כך.
1. האם שווה בשביל 6,000 ש"ח להמשיך ולתבוע אותם ולהסתכן בהפסד של כל הכסף, או שמא מירב הסיכויים שגם בפשרה בבית דין לעבודה לא אקבל יותר מכך ולכן עדיף לסגור כך את הענינים ?.
2. האם סכום המס שאשלם על הסכום בתור מענק סיום, הוא יותר גבוה מאשר הסכום אותו הייתי משלם לו הייתי מקבל את הכסף בתור דמי פיצויים ?.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/9/2008 15:56 |
|
| |
ברור שעדיף לך שזה יהיה פיצויים:
א. אם פוטרת ולא התפטרת, תקופת הצינון עד קבלת דמי אבטלה קצרה בשני שליש.
ב. על פיצויי פיטורין אין כלל מס.
אז אם תבחר לוותר על תקופת הצינון, והמעסיק יגלם לך את המיסוי, זה ודאי כדאי.
אם לא, אז תשקול את הצדדים כפי שהבהיר לעיל עו"ד ישראל גור, אם כדאי לך.
אף אחד לא יכול לנבא מה יהיה בבית משפט.
|
|
|
|
|