בית פורומים בחדרי חרדים חוק ומשפט

אושר בטרומית: שלם 50% מקנס החניה בתוך 14 יום

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-17/7/2008 21:13 לינק ישיר 
אושר בטרומית: שלם 50% מקנס החניה בתוך 14 יום

הצעת חוק: גובה קנס החניה יופחת ב-50% אם התשלום עבורו יתבצע תוך 14 יום

הצעת החוק של ח"כ משה כחלון מיועדת להקל על נהגים שחנו במקום חניה מוסדר (כחול-לבן) אך לא שילמו עבורה

לילך ויסמן / גלובס

17/7/2008

מליאת הכנסת אישרה אתמול (ד') בקריאה טרומית הצעת חוק על פיה יופחת גובה קנס החניה ב-50% אם התשלום עבורו יתבצע באופן מיידי. הצעת החוק של ח"כ משה כחלון (ליכוד) קובעת כי נהג שחנה בחניה עירונית יוכל לשלם דו"ח חניה מופחת אם ישלם את הקנס בתוך 14 יום. הצעת החוק מיועדת להקל על נהגים שחנו במקום חניה מוסדר (כחול-לבן) אך לא שילמו תשלום עבורה.

"הצעת החוק מהווה תמריץ לכל אלה שמעוניינים לשלם את החוב לרשויות לפני שהתשלום יטפח למימדים בלתי סבירים", אומר כחלון. "נהגים רבים נתקלים בבעיות שונות בבואם להחנות את רכבם, כגון מדחן שהתקלקל, חוסר אפשרות לקנות כרטיס חניה, איחור בכמה דקות לרכב וכדומה. אני מאמין שהתיקון המוצע יהווה אינסנטיב לנהגים שימהרו לשלם באופן מיידי את הקנס מחשש לסחבת ביורוקרטית, פניות לעיריות ופתיחה של הליכים משפטים".

חוק זהה להצעת החוק קיים היום באנגליה, שם מצליחות הרשויות לגבות קנסות מנהגים שממהרים להסדיר את חובם ולהפחית בגובה הקנס שהוטל עליהם.
הצעת החוק תקודם בוועדת הכלכלה בתאום עם משרדי הממשלה הרלוואנטיים

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/7/2008 13:17 לינק ישיר 
אפרפו קנסות חניה

בעירית ת"א מבינים ומתחשבים בבעית החניה החמורה אצלם! ו... כול אזרח רשאי וזכאי לביטול עד שני קנסות בשנה! אפשר לברר בעיריה במחלקת גביה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/7/2008 22:51 לינק ישיר 

מה לגבי קנס בקצה רחוב שלא מוסדרת בו מדרכה?

אני חניתי לפני כמה שבועות, ברחוב אהליאב בירושלים, מאה מטר אחרי שפניתי לתוכו מרחוב ירמיהו ימינה. אני מקפיד תמיד שלא לחנות במקום אסור גם כדי לא להפריע וגם כדי לא לשלם. לא עלה בדעתי שיש בעיה בחנייתי, וגם לא האמנתי למראה עיני כשחזרתי אחרי עשר דקות וראיתי את הדו"ח ע"ס 250 ש"ח.
שאלתי חבר, והוא הסביר לי שמכיון שאין מדרכה, הולכי הרגל משתמשים בשולי הכביש ואני סיכנתי אותם.
כלומר, העיריה מתעצלת בתפקידה לבנות מדרכה, אבל אני צריך לשלם.

תכלס' מה לעשות? לשלם וזהו?

-------
מאיר

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/7/2008 09:58 לינק ישיר 

כמדומני שאין סמכות לעיריה לתת קנסות למי שמפריע להולכי רגל ובפרט שזה בכביש - רק למשטרה יש סמכות! ככלל העיריה יכולה לתת או בכחול לבן או באדום לבן! - אם ידוע למישהו אחרת שיתקן אותי!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/7/2008 23:11 לינק ישיר 

אנא, כל מי שיודע אם דברי מציץ נכונים, יודיע בהקדם.
תודה.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חוק ומשפט > בחדרי חרדים חוק ומשפט > אושר בטרומית: שלם 50% מקנס החניה בתוך 14 יום
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext