אנימקבל בדואר אלקטרוני כל מיני -פרסומות מכל הסוגים לפי הזכרון שלי הכנסת חוקקה חוק נגד שליחת פרסומת בדואר אלקטרני וגם לפי הזכרון שלי יש קנס על מי ששולח דואר כזה
כיצד אני מגיש תביעה נגד ה שולחים פשוט נמאס לי לעסוק במחיקת הזבל שאני מקבל באופן קבוע
נשלח ב-29/7/2008 13:26
תבדוק היטב בתנאים שהסכמת להם בעת הרישום.
ספקי דואר מבוסס רשת, צריכים להרוויח. בד"כ אחד התנאים המרכזיים הם שהם יכולים לתת את רשימות הכתובות למפרסמים שיוכלו לשלוח לך דואר.
אני מציע לך לנסות להירשם מחדש, והפעם, לקרוא את מה שאתה חותם עליו "אני מסכים".
עדיין ניתן לתבוע אותם, אם אפשר לחתום שאתה מסכים בלי לקרוא. ראיתי כבר אתרים, בו עליך להכנס ולקרוא, ולחצן ההסכמה, נמצא בסוף הטקסט של התנאים. כך הם מוודאים שעברת על הטקסט.
ברם, כאן מדובר בשירות חינם. לא תרצה, לא תאכל.
נשלח ב-29/7/2008 13:59
ממה שאני זוכר יש הודעה ארוכה של תנאים שאני לא קראתי אותם אבל חתמתי כאילו קראתי אותם בשביל שיהיה לי דואר יכול להיות שיש שם סעיף שמאפשר להם אמנם לשלוח לי דואר מכל סוג שהוא מה זה אומר האם אני שפוט שלהם?
נשלח ב-29/7/2008 15:07
אל תשכח שזה הדואר שלהם ולא שלך הם נותנים לך אפשרות שימוש בתנאים שנוחים להם.
הפרסומות במקרה זה הוא הכרח עסקי וחלק מתיבת החינם שהם מספקים לך.
להזכיר,יש את האימייל של גוגל ללא שום פרסומות.
נשלח ב-31/7/2008 18:11
מה זאת אומרת שהדואר שלהם ולא שלי האם הם לא כפופים לחוקי המדינה לגבי איסור שליחת דואר זבל?
נשלח ב-1/8/2008 18:56
בוודאי, היות והדואר הזה מתוחזק על ידם וגם הם נותנים לך אותו בחינם, אתה נכנס לרשות שלהם ולא הם נכנסו לרשות שלך.
תיבת הדואר של ספק האינטרנט שלך הוא פרטי היות ואתה משלם עבורו.
חוק דואר זבל מתייחס לכניסה לרשות פרטית ולא לתיבת דואר הניתנת בחינם שע"פ רוב אתה גם חותם ומסכים לתנאים שלהם ובוודאי שהתנאים כוללים הצגת פרסומות.
הרשות בידך להתנתק מהם ולעבוד רק עם תיבת הדואר הפרטית שלך.
בזמנו התקשרתי לוואלה וביקשתי שימנעו דואר זבל להגיע לתיבה שלי הם ענו לי שהם פועלים רבות בעניין זה ובקרוב הם מכניסים תוכנת סינון חדשה,מה שהבנתי מזה שחלק מהפרסומות האלו אינם מגיעים מוואלה אלא מגופים עסקיים אחרים, האם הם קבלו את הכתובת מוואלה זה אינני יודע.
נשלח ב-3/8/2008 03:24
יגענו ומצאנו.
במיוחד בשביל קלף. מתוך תנאי השירות של וואלה!:
דואר אלקטרוני (דוא"ל) ופרטיות
פרטי הכניסה לכתובת הדוא"ל שלך (ראה פרק ג'-מדיניות שימוש בדואר אלקטרוני ובדואר זבל) ופרטים נוספים אודותיך כפופים לכללי הגנת הפרטיות של וואלה!. החברה תימנע, ככל האפשר, ממסירת פרטיך האישיים לצדדים שלישיים, אלא אם תהיה מחויבת לעשות כן על פי צו שיפוטי או אם תעמוד בפני איום שינקטו כנגדה צעדים משפטיים (פליליים או אזרחיים) בגין פעולות שביצעת באתר החברה. במקרה זה רשאית וואלה! למסור את פרטיך לצד הטוען כי נפגע ממך או בהתאם להוראות הצו השיפוטי. למידע נוסף, ראה הכללים בדבר הגנת הפרטיות (ראה פרק ד'-מדיניות הפרטיות בוואלה!).
על אף האמור לעיל, דע כי חלק מהשירותים באתרי וואלה! טעונים הרשמה. במסגרת ההרשמה תידרש למסור מידע אישי, כדוגמת שמך ודרכי ההתקשרות עמך. השדות שחובה למלא יסומנו במפורש. בלא למסור את הנתונים המתבקשים בשדות החובה לא תוכל להירשם לשירותים טעוני הרישום.
הנתונים שתמסור בעת ההרשמה לשירותים באתרים יישמרו במאגר המידע של וואלה!. על פי חוק, אינך מחויב למסור את המידע, אולם בלי למוסרו לא תוכל להשתמש בשירותים אלה.
עם רשומך במאגר המידע של וואלה!, תהא וואלה! רשאית לשלוח אליך מדי פעם בדואר אלקטרוני מידע בדבר שירותיה וכן מידע שיווקי ופרסומי - בין אם מדובר במידע שהיא עצמה תפרסם ובין אם מדובר במידע שתקבל וואלה! לצורך משלוח מידי מפרסמים אחרים. מידע זה ישוגר לתיבת הדואר האלקטרוני המשמשת אותך. באם אין ברצונך להמשיך ולקבל מידע מסחרי כאמור, תוכל, בכל עת, לבטל את הסכמתך ולחדול מקבלת המידע המסחרי באמצעות פניה לוואלה!.
יובהר, כי וואלה! אינה מתחייבת כי שירותי הדוא"ל יינתנו כסדרם וללא הפרעות ו/או תקלות ו/או יהיו חסינים מפני פריצה לתיבת הדואר האלקטרוני שלך, וכן כי ייתכנו מקרים בהם ימחקו חלק או כל דברי דואר המצויים בתיבה, לרבות רשימות תפוצה. משכך, וואלה! לא תהא אחראית לכל נזק - ישיר או עקיף - לרבות עגמת נפש וכיוצא בכך שייגרמו לך ו/או לרכושך ו/או לצדדים שלישיים עקב כך. וואלה! ממליצה לגבות את תיבת הדואר האלקטרוני שלך באמצעים נוספים, שאינם קשורים לרשת האינטרנט.
נשלח ב-3/8/2008 09:05
הבאת הציטוט מתנאי החוזה של וואלה היה במקומו ובעתו..
כאן כדאי לציין שלצערינו רוב האנשים אינם נוהגים לעיין בפרטי החוזה שהם חותמים
מי קרא את החוזה של הבנקים...? מי קרא את החוזה של ספקית האינטרנט שלו..? מי קרא את החוזה של הקבלן במלואו..?
אנשים רוכשים מוצרים מרשתות שיווק וחותמים בן רגע.. על דף מלא בסעיפי הגנה לטובת החנות ..
צריך לשנות את התפיסה הזו ולדעתי כדאי להחיל חוק שכל חוזה יכנס לתוקפו 48 שעות לאחר החתימה בכדי שיתאפשר לחותם ללמוד את החוזה בישוב הדעת, במידה והכל תקין חתימתו תכנס לתוקף בתום מועד זה.
נשלח ב-3/8/2008 15:39
בשורה התחתונה האם יש מקום לתביע הנגד השרות דואר של וואלה או שאין מקום לתביעה כזו?
נשלח ב-3/8/2008 18:41
לפי הדברים שהביא עו"ד רוזנבלום בוודאי שאין מקום לתביעה היות שאישרת במו ידך
את ההסכם ולא חוייבת להרשם לתיבת הדואר הזו.
נשלח ב-3/8/2008 21:33
י_רוזנבלום כתב:
באם אין ברצונך להמשיך ולקבל מידע מסחרי כאמור, תוכל, בכל עת, לבטל את הסכמתך ולחדול מקבלת המידע המסחרי באמצעות פניה לוואלה!.
אז כל מה שאתה צריך לעשות, זה לפנות לוואלה, ולבקש יפה. עם מילת הקסם...
נשלח ב-4/8/2008 13:09
אבל אולי כל האימיילים שהוא מקבל זה לא מוואלה,
אולי זה מאנשים שהוא מכיר?!
נשלח ב-4/8/2008 13:10
אתם לא צריכים לעשות מכל עניין קטן תביעה.
מזה הארץ שלנו נהיית כזאת שטחית!