| נשלח ב-3/9/2008 12:42 |
|
| |
דחוף! הביטוח של רכב שכור על מי חל??
אין מצב ! כמובן לא לנהג
השוכר עצמו אלא אם הביא לנהג אחר (בעל רישיון) לנהוג??
ברכב רגיל יש לו ביטוח
חובה! השאלה היא האם הביטוח בחברת השכרה הוא בכפוף לחוזה וממילא הוא לא תקף כשהוחלפו
נהגים או שמא זה כמו כל ביטוח רכב שאם נהג על הרכב, נהג אחר באופן חד פעמי אזי ביטוח חובה
תקף עליו!
אני מחכה לתשובה דחוף! (זה נפק"מ מעשית..)
|
|
|
|
| נשלח ב-3/9/2008 15:37 |
|
| |
למיטב ידיעתי, חברת ההשכרה אינה יכולה להכפיף את ביטוח החובה להסכמיה עם השוכרים. משום שהבעלות על הרכב, שלה, ולכן גם חובתה לבטחו.
גם בכל רכב אחר, ביטוח החובה הוא אחיד, חובה, ואינו מותנה בשום תנאי, פרט להיותו בתוקף ושהנוהג הינו בעל רשיון מתאים בתוקף. (ובגדול, גם שרשיון הרכב בתוקף).
כל הנפק"מ הוא בביטוח צד שלישי ומקיף. שם החברה יכולה להתמקח מול חברות הביטוח, משום שזה ביטוח רשות. וביטוח השוכרים/נהגים, יכול להיות תלוי בהסכמים שיש לחברת ההשכרה עם חברת הביטוח. אם כי, ההגיון שלי אומר שבד"כ לא יתעסקו עם זה. אבל בענין זה כדאי לשאול סוכן ביטוח ואולי אף את חברת הביטוח הרלוונטית.
אני מקווה שעזרתי לך.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/9/2008 19:31 |
|
| |
תודה רבה!
אבל לא כ"כ עזרת לי... כי מסברא גם אני חושב כמוך! אבל אני צריך לדעת בודאות! כן או לא... יש
חובה או לא?! כנראה שצריך כמו שכתבת לשאול סוכן ביטוח! תודה בכול אופן!
|
|
|
|
| נשלח ב-4/9/2008 00:39 |
|
| |
ביקשת קיבלת.
ובכן, מעיון בלשון החוק, עולה שיש הבדל בין הפגיעה בצדדים אחרים לבין הפגיעה בנוהג.
כאשר הרכב מבוטח, רשיונו בתוקף, והנוהג נוהג ברשיון מתאים בתוקף, אזי בכל מקרה מבוטח מי שהוא פגע בו. בין אם נהג ברשות בעל הרכב ובין אם לאו.
ברם, הנוהג ברכב מבוטח רק כאשר נהג ברשות בעל הרכב.
שים לב:
פקודת ביטוח רכב מנועי [נוסח חדש], תש"ל-1970
2. חובת פליסה
(א) בכפוף להוראות פקודה זו, לא ישתמש אדם - ולא יגרום ולא יניח שאדם אחר ישתמש - ברכב מנועי, אלא אם יש על שימושו שלו או של האדם האחר באותו רכב פוליסה בת-תוקף לפי דרישותיה של פקודה זו.
(ב) ...
(ג) ...
(א) פוליסה לפי דרישותיה של פקודה זו היא פוליסה שהוציא מבטח שהיה מורשה בשעת הוצאתה והיא מבטחת את –
(1) בעל הרכב והנוהג בו - מפני כל חבות שהם עשויים לחוב לפי חוק פיצויים לנפגעי תאונות דרכים, תשל"ה-1975 (להלן - החוק), ומפני חבות אחרת שהם עשויים לחוב בשל נזק גוף שנגרם לאדם על ידי השימוש ברכב מנועי או עקב השימוש בו; לענין זה, "נזק גוף" ו"שימוש ברכב מנועי" - כמשמעותם בחוק;
(2) בעל הרכב הנוהג בו וכל אדם הנוהג בו בהיתר ממנו - מפני נזק גוף שנגרם להם בתאונות דרכים כמשמעותם בחוק.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-7/9/2008 10:25 |
|
| |
ברישא... של דבריך מובן שיש ביטוח חובה לפחות כלפי ניזקי גוף אחרים.
אבל לא הוברר
לי המקור מהיכן דייקת זאת!?
ושוב תודה על הטרחה!
|
|
|
|
|
| נשלח ב-7/9/2008 14:31 |
|
| |
שים לב:
3(א)(1): "בעל הרכב והנוהג בו..." - דהיינו כל נוהג,בין בהיתר ובין אם לאו, מכוסה בפוליסה - מפני חבות כלפי צדדים אחרים.
3(א)(2): "בעל הרכב הנוהג בו וכל אדם הנוהג בו בהיתר ממנו..." מפני נזק שנגרם להם עצמם.
תוקן על ידי י_רוזנבלום ב- 07/09/2008 14:32:25
|
|
|
|
| נשלח ב-8/9/2008 02:53 |
|
| |
תודה רבה רבה!!
|
|
|