בית פורומים בחדרי חרדים חוק ומשפט

פיצויי תאונת דרכים

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-4/12/2008 11:52 לינק ישיר 
פיצויי תאונת דרכים

לפני ארבע שנים פלוס, הייתי מעורב בתאונת דרכים.
נסעתי עם כל בני משפחתי, רעייתי היקרה שהיתה הרה וארבע ילדי, ברכבי הפרטי, כאשר רכב חצה מולנו את הכביש לפנות שמאלה, ללא שטרח לראות מולו שאני נוסע כחוק.
בחסדי הבורא יתברך, הפח נשבר ואנחנו נמלטנו ללא סריטה כמעט, למעט חבורה תקנית לגמרי על מצח אחד, מה שלא הצריך התייחסות, מעבר לנפילה בבית, ולחצים בחזה של אשתי, שגרם לנו לפנות לבדיקות בחדר מיון, יום מאוחר יותר. התאונה היתה בצהרי יום ששי ולא התאים לנו להתפנות ללא צורך ממשי. במוצ"ש נסעתי רק אתה לבדיקות והשתחררנו מיד ללא כל טיפול או המלצה.

לא פניתי לשום תביעת נזקי גוף. את הפיצוי על הרכב קיבלתי קודם מהביטוח שלי, כדי לקצר הליכים ואחר כך הם תבעו את הביטוח של הרכב הפוגע, שהיה אשם לגמרי.
את הפסד הנחת העדר תביעות לא מיציתי, משום שמיד עברתי לסוכן ביטוח אחר, שהסתדר עם זה ולא נגרם לי נזק.

שאלתי, האם ומה ניתן לעשות היום, אם אני רוצה לקבל איזה פיצוי כספי, שאומרים שלעולם אינו מזיק.
שאלה חשובה מאוד היא, מה ההתייחסות ההלכתית לדבר כזה, משום שעל פי דין תורה, אין חובה לפצות ניזק, מעבר לנזק וד' דברים, שלא כולם נוהגים בזמן הזה.
בעצם הפיצוי הוא על פי חוק לא הלכתי ובגדר דיני דמגוזתא. זו הסיבה שהתמהמהתי עד היום.
השאלה החשובה היא, ממי אני מקבל את הכסף.
כל פיצוי שאני מקבל מהביטוח שלי, אין בו שום שאלה, משום שזהו הסכם לכל דבר ועניין ואינו תביעת נזיקין.
הבעיה היא עם כספים שאני מבקש להוציא מהביטוח של הפוגע, משום שהוא אין לו כל הסכם אתי ואני צריך להפעיל את יחסי ניזק-מזיק ואז נכנסת לכן השאלה ההלכתית.
כדי להתמודד אתה, אני צריך ניתוח של ההליך.

תכל'ס, מה אני אמור לעשות כדי לברר?

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/12/2008 12:28 לינק ישיר 

תמהני ת"ח מופלג שכמוך נזקק לאזובי הפורום?
והלא מן המפורסמות, שבאין נזק אין פיצוי.

וע"פ לשונך, כדי לקבל פיצוי, אתה צריך ניתוח של הרגל...

תכל'ס, תן צדקה להודיה להי"ת שלא נזקקת לפיצוי.

אשמח לשמוע אם מישהו מצא לך עילת תביעה, הן ע"פ הלכה והן ע"פ חוק.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/12/2008 20:41 לינק ישיר 

ידוע ומפורסם, שניתן לתבוע את חברות הביטוח, על 'עגמת נפש; בזבוז זמן; טראומה ושאר קשקושים.
מקובל מאוד בין אנ"ש, לנצל היטב הזדמנויות אלו, כדי לזכות את חברות הביטוח במצות 'תמכין דאורייתא'.
אני מתרחק ראשית משקרים, שנית מעשיית פרנסה ממניפולציות ושלישית מפניה לחוקים שאינם חוקי התורה. כולם יחד כל אחד לחוד לפי הסדר הנקוב וכל סדר אחר.
(ובכל זאת כתבתי את הנימוקים לפי הסדר הזה, שהרי למדונו חז"ל שדרך ארץ קדמה לתורה)

הנקודה היא כזו:
אם היה לי הסכם עם מישהו, שאם אבהל למשך שתי דקות, הוא יפצה אותי בסך נקוב, לא היתה לי כל בעיה עם זה, שהרי הסכם הוא הסכם הוא הסכם.
לכן, כל עוד אני מפנה תביעות לחברת הביטוח שלי, הכל לגיטימי ומוצדק, שהרי הפוליסה נועדה לתביעה על פי כל דין וכלל.
הבעיה מתחילה כאשר אני תובע חברת ביטוח, עמה אין לי חוזה מרצון והיא נאלצת לשלם לי רק על פי חוק המדינה, התופס אותה כמייצגת את המזיק, שאינו מזיק על פי התורה.

רבי זלמן נחמיה גולדברג אמר לי פעם, שניתן להשתמש בטענת 'לא ניחא לי דתהוי לשמעון תרעומת עלי' (ב"ק ח) והיינו שהמזיק, למרות שהוא פטור מצד הדין, מעוניין לפצות את הניזק לפנים משורת הדין, כפי המקובל בבתי המשפט, כדי שימחל לו.
את התביעה הזו הוא מפנה לחברת הביטוח שלו, שעמה יש לו הסכם כתוב מרצון.

לכן אני שואל, מה המצב החוקי במקרים כאלו, ומי נגד מי בסיפור הזה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/12/2008 17:42 לינק ישיר 

צר לי על היותי משבית שמחות.
השאלה במקומה עומדת:
על בסיס מה אתה מעוניין לבסס את עילת הביטוח? אם על בסיס הפוליסה, הרי שתקופת ההתיישנות חלפה לה זה מכבר (ס' 31 לחוק חוזה הביטוח מגביל את תקופת ההתיישנות לשלוש שנים לאחר מקרה הביטוח) אינני יודע האם ישנם חריגים.
אם העילה היא תאונת דרכים, הרי שתהיה חייב להוכיח נזק כפי שכתב מר רוזנבלום הנכבד.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/12/2008 12:57 לינק ישיר 

תודה על התשובה.
חשבתי שתקופת ההתיישנות היא 7 שנים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/12/2008 18:53 לינק ישיר 

ידידי, מאחר ואתה מעוניין בתכלס, אזי עליך להגיש דרישה לפיצוי באמצעות עורך דין מתאים. אינני יודע מדוע הוגבלת ע"י חברינו הקודמים בתקופה של 3 שנים. אני עצמי טיפלתי ומטפל במקרים בהם הנפגעים / המעורבים בתאונות הדרכים הגישו תביעות לפיצויים במועדים מאוחרים יותר הקרובים לסיום תקופת 7 השנים. בנוסף, רוב הדברים שהעלית בפנייתך לעיל אכן ברי פיצוי, כגון : נסיעות, בדיקות רפואיות, שהייה במיון/אשפוז, ועל אחת כמה וכמה כאשר מדובר בילדיך ובמשפחתך כולה. אין ספק כי הפסדת ימי עבודה ואין צורך ב"ניתוח ברגל" על מנת לכסות על הפסדיך בגין התאונה. ידידי, הינך מוזמן ליצור עימי קשר להבהרת האמור או אף הסבר בעניין דרישה לפיצוי.  [email protected] 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/12/2008 17:25 לינק ישיר 

ליפא הנכבד,
כמדומני שבהודעתי הקודמת הפנתי למקור חוקי ממנו שאבתי את דברי על אודות פרק הזמן לתביעה על בסיס פוליסה.
תשומת לבך לכך, שסייגתי את דברי באומרי שאינני יודע אם ישנם חריגים.
אדרבה, אשמח להחכים בנושא.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/12/2008 15:44 לינק ישיר 
שלום שוב - למען הסדר הטוב ומיצוי הזכויות של הנפגעים

ראשית, לפי סעיף 5 לחוק ההתיישנות, תקופת ההתיישנות בתביעה שאינה במקרקעין היא 7 שנים.

נפגע בתאונת דרכים זכאי לפיצויים ממבטח הרכב בביטוח חובה, מכוח חוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים (פלת"ד).לפיכך, תביעה נגד חברת הביטוח לפיצוי בגין נזקי גוף שנגרמו לנפגע בתאונת הדרכים תתיישן בחלוף 7 שנים מיום אירוע התאונה.לכלל זה ישנם מספר חריגים (מועד גילוי נזק מאוחר/מחוסר הכרה/קטין) אשר באם יוכח כי התקיימו, תוארך תקופת התיישנות התביעה. (אבל זה לא נוגע לנו כרגע). אנו עוסקים בהבחנה שבין 3 שנים ובין 7 שנים.

אתה בתשובתך מתכוון כי אם לנפגע יש ביטוח אישי לפי חוק חוזה ביטוח, המזכה אותו בתגמולי ביטוח, כגון, נכות מתאונה, תאונות אישיות, ביטוח לאובדן כושר עבודה, וכל סוגי ביטוחי החיים, עליו להגיש את התביעה לתגמולי ביטוח תוך שלוש שנים. אך אלו עניינים שונים אחרים המוסדרים בדין גם כן. בריאות .

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/1/2009 21:05 לינק ישיר 

כמו שכתב לך ליפה אז גם אני יודעת להגיד לך שאין התיישנות עד 7 שנים מהתאונה שעברת
כל מכתב מחדר מיון גם אם זה רק מכתב ביקור במיון על תאונת דרכים שווה כסף ולא מעט כל ביקור אצל רופא אחר הקשורה לתאונה שווה עוד כסף כול ביקור אצל פיזיוטרפיסט שווה כסף
אל תרגיש שלא מגיע לך כי זה לא הביטוח של הרכב שעשית איתו תאונה אמור לשלם לך. מי שמשלם על נזקי גוף זאת חברת ביטוט שאנחנו משלמים את החובה ותרגיש בנוח לקבל את מה שמגיע לך עברת תאונה  היית אני בטוחה שהייתה לך איזה אי נעימות כאב אז עבור זה שילמת ביטוח ואני מתקשה להבין למה אתה לא רוצה לקבל את מה שמגיע לך חוקית ומצפונית ? 
אז תמהר לקחת את מה שכמעט ויתרת יש המון עורכי דין שישמחו לייצג אותך ללא כסף רק על סמך מה שהם יקבלו בעתיד מהביטוח נידמה לי שעבור 10 אחוז שכר טירחה  

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/4/2009 11:48 לינק ישיר 
חוק הפלד''ת

פיצויים לנפגעי תאונות דרכים,חל רק באם קיים נזק מוחשי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/6/2009 11:46 לינק ישיר 

אני שמח להודיע, שבמקרה שלי כפי שתואר, קיבלנו הצעת פיצוי בסך 3000 ש"ח, שעלתה בעוד 500 לאחר משא ומתן.

תודה לכולכם ואל תעשו תאונות. עדיף למצוא פרנסה אחרת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/7/2009 15:29 לינק ישיר 

רציתי לבשר לכל ידידי, שקיבלתי אתמול את השיק ע"ס 3024 ש"ח, לאחר ניכוי 8% +מע"מ ועוד 150 ש"ח הוצאות, כל אלו לעו"ד ההגון שותפו של ליפא שענה לי כאן באשכול.
עו"ד אחר שכמעט התחלתי את הטיפול אצלו, ביקש 'גלובלי' 750 ש"ח והודיע שאינו מתכוון להתאמץ יותר מידי. לדבריו התיק ייסגר על 3000 ש"ח ובניכוי האמור הייתי מקבל 2250 ש"ח. טוב שלקחתי עוד הצעה ותודה לבעלי הפורום ולמשתתפים בו. הנה הרווחתי במזומן על הפורום הזה.

אז לכל מי שלא עשה תאונה, אל תעשו תאונה.
מי שכבר עשה ופונה למיון, פנו לידידנו הנ"ל במייל שכאן בהודעתו.

בהצלחה

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חוק ומשפט > בחדרי חרדים חוק ומשפט > פיצויי תאונת דרכים
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext