| נשלח ב-8/1/2009 19:02 |
|
| |
הזמנה לעדות בבית משפט בגין גניבת רכב
לפני יותר מ3 שנים נגנב רכבי בירושלים בליל יום א של ר"ה ונמצא נטוש במרחק מה באותו ערב אך אני לא ידעתי מזה רק שבמוצאי ר"ה התקשרו מהמשטרה שאבוא לקחת את הרכב מחברת הגרירה וכו ' כמובן שחתמתי במשטרה על טופס ונסעתי למחרת לקחת את הרכב שניזוק קלות בינתיים הרכב כבר נמכר מיד לאחר הסיפור
היום התקשרו מטעם התביעה והודיעו לי שאני צריך ( חייב ) לבוא להעיד בעניין הגניבה (כנראה שיש חשודים ) בעוד חודש.. שאלתי היא איך והאם אני יכול להיפטר מלבוא . משום שזה בזבוז יום עבודה ונסיעה מחוץ לעיר וכו מה גם שאין לי מה להעיד לא ידעתי בגניבת הרכב כמו שלא ידעתי בחזרתו ומה תועלת יהיה בעדותי אודה לעזרה ועצה
|
|
|
|
| נשלח ב-11/1/2009 18:52 |
|
| |
"אם לא יגיד, ונשא עוונו"...
כתובת מכתב לתובע, הסבר לו בדיוק את זה, ותראה אם אתה יכול להיפטר מזה.
לעיתים, אתה מעיד רק על מקטע אחד בשרשרת. ולכן, אתה חשוב להם, אפילו שאינך יודע הרבה.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/1/2009 01:59 |
|
| |
בעדות בביהמ"ש אתה זכאי להחזר על יום עבודה משהו כמו 400 ש"ח ! תברר אם אתה זכאי, ואם
כן... תפרוס את העדות על כמה ימים... חח
|
|
|
|
|
| נשלח ב-27/1/2009 22:32 |
|
| |
סקרנית . מה קורה אם מישהו מוזמן לעדות בבית משפט ומשום מה לא יכל להגיע והוא נעדר האם הוא נענש בשל כך או מקבל הזמנה להעיד במועד אחר ?
ב. כתבתם כאן שיש תשלום עבור הגעה להעיד האם זה נכון ?
|
|
|
|
| נשלח ב-27/1/2009 23:43 |
|
| |
גננת, אם לא הגיע, מוציאים לו צו הבאה, ואז מביאים אותו לישיבה הבאה.
ההמנעות מלהגיע להעיד היא פלילית.
יש תשלום התלוי בהערכת השופט את דמי השבת שניזוק העד, בשל עדותו, על פי הכנסותיו המשוערות.
זה חלק מהוצאות המשפט, אותם משלם מי שהפסיד.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/2/2009 18:43 |
|
| |
תודה מר רוזנבלום אגב כתבת שאת הוצאות העד משלם מי שהפסיד ואולם מה יהיה במקרה כמו שתאר הפרופסור שהמדינה תובעת חשודים בגניבת רכב והנ"ל מוזמן להעיד . מי ישלם לו את יום עבודתן האם המדינה במקרה כזה..?
|
|
|
|
| נשלח ב-5/2/2009 19:22 |
|
| |
אכן, כן.
|
|
|
|