בית פורומים עורך הדין משיב לשאלות

האם מותר לאברך לעבוד

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-18/2/2014 17:00 לינק ישיר 
האם מותר לאברך לעבוד

שלום רב,
אני בעל עסק ומעוניין להעסיק תלמידי ישיבה ואני מעוניין לברר האם מותר לתלמיד ישיבה לעבוד מחוץ לישיבה.
במידה וכן, מהם ההגבלות- שעות, שכר גיל וכו'.
אני מחפש תימוכין ומשהו פורמאלי להישען עליו.

תודה רבה.

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/2/2014 13:44 לינק ישיר 

כדי שאוכל לענות על השאלה בצורה מדוייקת ככל הניתן אני צריך לדעת מספר פרטים.
בני כמה אותם תלמידי ישיבה ? האם האם נשואים (אברכים) ואבות לילדים ? 

בקיצור, תנסה לתאר באופן כללי את הפרופיל של האנשים שאתה מבקש להעסיק. 

ככלל כיום עומדת שאלה זאת לדיון בוועדת שקד, ולפי מה שקראתי בעיתון חבר הכנסת אריאל אטיאס הצליח להכניס תיקון לחוק הגיוס החדש שיאמר כי אברך שהוא אב לילדים והינו מעל גיל 22 ולומד 40-45 שעות בשבוע יוכל לעבוד מעבר לשעות הלימודים, למשל בשעות הערב.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-25/2/2014 14:19 לינק ישיר 
האם מותר לאברך לעבוד

הגולש שהעלה את השאלה לא פירט באלו בני ישיבה מדובר כלומר מה גילם ומצבם המשפחתי. ובכל אופן אני מבקש לחדד נקודה שככל הנראה לא ברורה לשואל וכנראה גם לעוד מתעניינים. יש שאלה אחת והיא האם מותר לבן ישיבה או אברך לעבוד. ויש שאלה אחרת והיא האם מותר להעסיק.

אמת, מבחינת נקודת מבט הלכתית הרי שאם יש איסור על אחד לעבוד הרי שגם יהיה איסור על השני להעסיק כגון איסור לפני עיוור וכדומה. לא בטוח שזה נכון גם מבחינת חוקי מדינת ישראל. המעסיק יכול לטעון כי הוא לא מודע לאיסור להעסיק בני ישיבה שתורתם אומנותם. ובאמת לא ברור שיש בחוק איסור שכזה. אמנם היה ויש איסור על בני ישיבה או אברכים לעבוד אבל מבחינת המעסיק לא ברור שיש איסור להעסיק. 

נקודה דומה קיימת בהעסקת חיילים מעבר לשעות השירות הצבאי. עבודה בתקופת השירות הצבאי מחייבת אישור של מפקד היחידה בה משרת החייל או החיילת. אבל, כל זה בין החייל לצבא. אני לא בטוח שמעסיק חייב לדרוש מהחייל שעובד אצלו שיציג לו אישור שכזה. על כל פנים, לא ראיתי משהו חד משמעי בנקודה זאת. 

המקרה היחיד המוכר לי של עבירה פלילית במקרה של העסקת עובדים הוא איסור על העסקת עובדים זרים ללא רישיון עבודה מתאים או העסקת עובדים ללא מסמך המעיד כי הם אינם עברייני מין בסביבה בה ישנם ילדים כגון בתי ספר, ישיבות, תלמודי תורה וכדומה.

מה שכן, יהיה אשר יהיה מעמדו של בן ישיבה/אברך כולל לעניין עבודה, בין אם אסור בין אם מותר, המעסיק חייב לשלם עבורם את כל הזכויות הסוציאליות המוקנות לעובדים בחוק כגון שכר מינימום, תשלומי ביטוח לאומי, דמי הבראה, פנסיה, הפרשה לפיצויי פיטורין וכו.. גם אם ישנו ספק האם מותר להעסיק תלמידים אלו ולצורך העניין נניח כי הם מעל גיל 18 ואין מגבלה של עבודת בני נוער, וייתכן שיהיה  מי שיטען באשר לחוקיות העסקתם גם כלפי המעסיק, הרי שזה אינו גורע כהוא זה מזכויותיהם כעובדים לכל דבר ועניין מול המעסיק.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-26/6/2019 14:28 לינק ישיר 

אם יש מי שיודע לענות ב2019 האם מותר לבחור ישיבה לעבוד כמה שעות בשבוע ועד איזה סכום ???

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חוק ומשפט > עורך הדין משיב לשאלות > האם מותר לאברך לעבוד
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext