שלום רב ,
אני בעלים של חנות ירקות גדולה ומוכרת בבני ברק , החנות מוכרת תוצרת המאושרת כתוצרת שמיטה בלבד (נוכרית).
עקב כך מותר לי לקנות ירקות במקומות בודדים בלבד.
היום אני קונה את התוצרת מבכורי השדה צפון הממוקמת במושב צפריה.
מלבד זה שהם מנצלים לרעה את העובדה שכמעט אין לי מאיפה לקנות תוצרת והם מפקיעים מחירים בצורה לא שפויה ולא הגיונית ,
כואב לי מאד את ההחלטות הפוליטיות שהרבנות עושה בעניין זה.
חברת בכורי השדה צפון היא שותפה בכירה של רשת טיב טעם והיא הזכיינית הבלעדית של כל מחלקות הפרות והירקות ברשת.
השיטה עובדת כך : כל הפדיון של מחלקות הפרות והירקות של טיב טעם נכנסות לחשבון הבנק של בכורי השדה צפון , ובתמורה משלמת בכורי השדה עמלה לטיב טעם.
כל העובדים במחלקות הפרות והירקות בטיב טעם הם של בכורי השדה צפון והם מקבלים את משכורתם מבכורי השדה צפון , כל עניין המרות ויחסי עובד מעביד הם מול בכורי השדה צפון.
שימו לב שלא מדובר בעוד ספק כגון תנובה או שטראוס המעמידים לעיתים דיילים לסידור הסחורה ורק מוכרים סחורה לטיב טעם - מדובר בהסכם זכיינות – כלומר בכורי השדה היא הבעלים של המחלקה – והיא חברה המחללת שבת באופן קבוע !!!
כך שלפי כל הגיון בריא הרי שבכורי השדה צפון מחללת שבת ומעסיקה עובדים יהודים בשבת.
לא רק שארגזי הפלסטיק הצהובים שהיא מספקת גם לי וגם להם נוגעים הרבה פעמים בבשר חזיר במטבחי טיב טעם , עיקר הפרנסה של בכורי השדה צפון מקורה בעבודה בשבת !!!!
לא ברור לי איך כל הרבנויות עוצמות עין ומעניקות לבכורי השדה צפון את כל הכשרויות האפשריות.
ראוי לציין ש65% מהמחזור של בכורי השדה צפון מקורו בעבודה בשבת (יש לה עוד מחלקות וחנויות בבעלותה שעובדות בשבת כמו דוכן גן שמואל).
אשמח על דעתכם בהקדם האפשרי.