בית פורומים בחדרי חרדים חוק ומשפט

להקים ישוב תורני ללא קשר למפלגה או עסקן פולטי-כיצד

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-3/8/2008 18:13 לינק ישיר 
להקים ישוב תורני ללא קשר למפלגה או עסקן פולטי-כיצד

מבקש עזרה מאנישם בעלי ידע ונסיון
מה הן האפשרויות להקים ישוב בעל צביון תורני ללא השתייכות לאירגון פולטי או מפלגתי?
מי שיודע ומכיר את הישוב אור הגנוז בגליל ליד העיר צפת יודע שרב הישוב היה מהיוזמים להקים את המקום אבל ללא קשר לאירגון פוליטי
לצערו הוא נאלץ  להתפשר והישוב רשום כישוב של אירגכון אמנה של המפדל אבל בתנאים ברורים שאין קשר בין הישוב לבין המפלגה הפםוליטית שלו הוא משתייך
וכאן השאלה שלי

האם יש אפשרות להקים ישוב תורני ללא צורך בכל הבירוקרטיה הזו

כמו כן אבקש חוות דעת והדרכה להקמת חוה לבודדים

לאור מעט הידע שיש לי בנוסא  ידוע לי שהגופים המיישבים מתנכלים לבעלי חוות בודדיםצשהקימו חוות באזור הנגב  כאשר אין סיבה רישמית לדבר אלא צרות עין בלבד
בזמנו הממשלה היתה מעונינית בהתיישבות מעין זו בגליל ובנגב אבל היום המצב שונה

מבקש עיצה והדרכה

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/8/2008 18:48 לינק ישיר 

ישוב בעל צביון תורני ללא השתייכות לאירגון פולטי או מפלגתי קשה להקים.
היום הפוליטיקה הפכה לחלק מעצמינו ובשר מבשרינו, ההשקעה והמאמץ בכיוון הזה אינם כדאיים מלבד זאת שכל ישוב אינו יכול להתקיים ללא קבלת סיוע כל שהוא ללא השתייכות מפלגתית. 
לדוגמא: קיבוץ געש שנוסד לפני כ- 60 שנה קרס עם חובות של מליונים עד כדי כך שנאלץ למכור ליזמים פרטיים את אחת הקרקעות היפים במדינה בין נתניה להרצליה על חוף הים.. ועל זה נאמר, אם בארזים נפלה שלהבת מה יעשו אזובי הקיר..

תוקן על ידי alieel ב- 03/08/2008 18:51:11

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/8/2008 21:38 לינק ישיר 

נדמה לי שאי אפשר להקים ישוב, ללא תנועה מיישבת, וזה בגלל מבנה ההסכמים של הקק"ל כשומרת אדמות המדינה.
חוות בודדות זה משהו אחר. גם מבחינה חוקית, וגם מבחינת הרציונל (או להיפך). שם כל הרעיון הוא שיתפשטו על שטחים גדולים עם המרעה, וישמרו על אדמות המדינה, על פי חוקי התפיסה וההרשאה של שטח מרעה.
היה על זה כתבה נרחבת בynet או nrg.

בכל מקרה, גם אם תצליח להקים, לא תצליח לשרוד הרבה זמן, אלא אם כן יש לך הרבה כסף. כמו כפר ורדים. ואם יש לך הרבה כסף, אז כבר תהיה גם מספיק חזק מול תנועות מיישבות.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חוק ומשפט > בחדרי חרדים חוק ומשפט > להקים ישוב תורני ללא קשר למפלגה או עסקן פולטי-כיצד
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext