| נשלח ב-9/11/2008 09:26 |
|
| |
אי נתינת מסמכים הינה הפרת חוזה?
שאלה: חתמתי חוזה עם אחת מחברות הסלולאר בישראל והשתמשתי בשרותיה מעל לשנה וחצי ואז התגלה לי על חיובים שאינם נכונים בסך העולה על 10.000 ש"ח אי לכך פניתי לחב' הסלולאר לבירור ובקשתי להזדכות על הסך הנ"ל(המנוי שלי הוא עסקי ואני צורך שיחות ושירותים בסך העולה על 2000 ש"ח בחודש) הם התחמקו ולאחר מס' שבועות של דחייה ועיכוב הגשתי תביעה בביהמ"ש לתביעות קטנות.
במהלך הדיון ביקשתי שיוכחיו לי שאכן ביצעתי וצרכתי את השרותים הללו והם טענו בפני ביהמ"ש שאינם יכולים להגיע ולתת מידע שכזה וכל מה שיש בידם לתת זה הרישום בחשבונית, אני טענתי שאין הצדקה לכך ואם הם לא יכולים שיזכו.
ביהמ"ש החליט שייערך דיון נוסף ואני אצטרך להוכיח האם ניתן להגיע למידע שכזה ושחב' הסלולאר תביא יותר מידע ומסמכים ממה שהביאה עד כה,
לאחר בירורים עם אנשי מקצוע והצאת כספים לא קטנה עלה בידי לשאול את השאלה הספציפית את נציג חב' הסלולר בתחכום שבצורה כזו לא יידע לאן אני חותר, הוא אכן ענה שיש ביד החברה נתונים והם נשמרים בשרתי החברה, הקלטתי את שיחתנו וביקשתי שאני רוצה את זה בכתב, הוא ענה לי שהוא צריך אישור של המחלקה המשפטית.
כך זה נמשך חודש שחיכיתי וחכיתי למכתב.
לאחר חודש התבשרתי על ידו שאכן הוא שולח לי את המכתב בדואר.
לאחר כמה דקות לאחר שככל הנראה במחלקה המשפטית הבינו שזה לצורך התביעה המשפטית שלי נגד החברה הודיעו לי "שלצורך תביעה משפטית המכתב הזה לא יישלח" שיחה זו גם היא הוקלטה.
שאלתי מחולקת לשניים,
א. האם אי שליחת המכתב יכולה להוות מבחינתי הצדקה להפר את החוזה ולעבור לחברה אחרת בלי להיקנס ע"י החברה מאחר ויש לי חוזה התחייבות לשלוש שנים.(אין לי בעיה שהם ייקנסו אותי אלא לדעת מבחינה משפטית האם אני יוכל לתבוע את זה)
ב. מבחינת התביעה המשפטית שלי בתביעות קטנות האם הקלטות אלו יכולים להוות "חוסר תום לב" ולדחות את טענות ההגנה שלהם?
תודה רבה מראש!
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-9/11/2008 16:48 |
|
| |
בגדול:
1. בית המשפט תמיד יטה לטובת קיום הסכמים ואיזון פנימי, לעומת ביטול ההסכם.
2.העובדה שהקלטת שיש להם נתונים ושהם לא רוצים לתת את זה למשפט, פועלת מאד לטובתך. כי מילאת את הוראת השופט להוכיח שיש להם את המסמכים.
3. אני מציע לך, להגיש להם 'בקשה להודות בעובדה או במסמך', על פי תקנה 103 לתקנות סדר הדין האזרחי (יש טפסים מיוחדים). אם הם יכחישו, ואתה תוכיח, תוכל לקבל הוצאות נוספות.
4. העובדה שהם מונעים ממך ראיה שברשותם, מהווה גם נזק ראייתי, שגם פועל לחובתם, ואולי מגדיל את סכום ההוצאות שלך.
5. אם אינך עורך דין, זכותך להקליט כל דבר שאינו בגדר הקלטת סתר. ואם אתה שותף לשיחה, ויודעים שאתה שותף לשיחה, מותר לך להקליט גם לא בידיעתם.
בהצלחה
|
|
|
|
| נשלח ב-9/11/2008 16:58 |
|
| |
האם זה תקף בתביעות קטנות? כי התביעה הוגשה שם.
|
|
|
|
| נשלח ב-9/11/2008 17:25 |
|
| |
בודאי !
|
|
|
|
|
| נשלח ב-9/11/2008 17:36 |
|
| |
תודה, שנית אם אני מתנתק כעת מהחברה אפילו שיש לי חוזה התחייבות לעוד תקופה האם זה שהם לא נתנו לי את המסמכים הללו אני יכול לטעון שזה מהווה הפרה של החוזה ולכן אינני חייב להמשיך לצרוך שרותים מהם?
|
|
|
|
| נשלח ב-10/11/2008 11:03 |
|
| |
יש לך סעיף בחוזה שמחייב אותם לתת לך את המסמכים? כי אם לא, זו בודאי לא הפרת חוזה.
אבל, החיובים היתרים, הם ודאי הפרת חוזה. אם זה קורה בשוגג, ומתקנים את זה מיד, זו לא עילה, כי זה נעשה בתום לב.
אבל אם הם מנסים להחביא ולהסתיר, ולא להחזיר, ונאלצת לתבוע, זו הפרה.
האם המשמעות של הפרת החוזה היא התרת הקשר החוזי? בכלל לא ברור. כי 'מלכת התרופות' היא אכיפה. ולא ביטול החוזה. אמנם, יתכן שזו עילה בשל חוסר האמון שכעת שורר ביניכם. אם כי, זה לא מוחלט, כי הם יכולים לומר שמעתה יתנו לך פירוט שיחות באופן קבוע שתוכל לעקוב.
תנסה לבקש מהשופט (אם כי הם יכולים להתנגד בשל השלב שהבקשה מוגשת) לאשר לך התנתקות ללא קנס. במקרה כזה, סביר שתצטרך לשלם את יתרת עלות המכשירים.
תוקן על ידי י_רוזנבלום ב- 10/11/2008 11:00:30
|
|
|
|
|