אני מטפל בדירה בירושלים של קרובי משפחה בחו"ל עפ"י יפויי כח נוטריוני שנתנו לי בעלי הדירה, לפני כעשרה ימים התברר לי שישנו פולש שפלש ומתגורר בדירה למעלה מחודשיים,
באתי לדירה ונוכחתי לראות שאכן הפולש פלש ומתגורר עם כמה משפחות בתוך הדירה (כ70 מ"ר) בצפיפות, כל ניסיונותיי להידבר עימו שיפנה את הדירה לא צלחו אף לאחר שהראתי לו שאני פועל מכח בעלי הדירה, ואף הוסיף ותקף אותי פיזית עד שנאלצתי לברוח משם אם ברצוני לא להיפצע ע"י.
הזמנתי למקום משטרה והגשתי תלונה וקיבלתי את פרטי הפולש,
מה הם האמצעים העומדים לרשותי?
האם זה נכון שאני יכול להביא תוך כמה ימים אנשי הוצל"פ לפינויו על אף שהוא לא פולש טרי?
לתשובתיכם אודה!
נשלח ב-3/1/2009 20:31
עד היום, לא ניתן היה לעשות כלום, אלא לפנות לבית המשפט בתביעה לסילוק יד, שבד"כ נתנו להם בתי המשפט עדיפות מסויימת.
אך לאחרונה, שר המשפטים חתם על תקנות חדשות, המקלות לפנות פולש.
בל"נ אברר בדיוק ותוך ימים אחדים אתן לך תשובה.
ואולי חברים אחרים יוכלו לעזור.
נשלח ב-4/1/2009 07:33
אי אפשר להביא סתם אנשי הוצל"פ ללא פס"ד,אבל אכן ישנם תקנות חדשות שתכליתם קיצור משמעותי(כל הליך התביעה והפינוי יכול להימשך כשלשה חודשים במקום כשנתיים בהליך רגיל) במשך הדיון בבית המשפט בעניין פינוי מושכר כפי שתוכל לקרוא בעצמך בקישור: תקנות סדר הדין האזרחי(תיקון מס' 2), התשס"ט-2008. יש לציין שהסעד היחיד אותו ניתן לקבל בהליך הנ"ל הוא פינוי הדייר ולא פיצויי כספי וכד' (אפשר להשיג סעדים אחרים בתביעה נפרדת)
עוד דבר שמצריך בדיקה הוא: בניגוד לתקנה 202 לתקנות סדר הדין האזרחי, התשמ"ד-1984,שבה כתוב שניתן להגיש תביעה לפינוי בסדר דין מקוצר, כאשר התביעה היא "תביעות לסילוק יד ממקרקעין, או לפינוי מושכר שאין חוק הגנת הדייר (נוסח משולב), התשל"ב-1972, חל עליו" בתקנה החדשה משום מה אין זכר למונח "תביעה לסילוק יד ממקרקעין" אלא רק "תביעה לפינוי מושכר" ולכן לא ברור לי אם התקנה תקפה רק במקרה של שוכר או גם במקרה של פולש. וצ"ב
נשלח ב-7/1/2009 13:29
אני אשמח לשמוע פירוט על התקנות החדשות והאם הם עומדים לעזרתי בפישה שלא ע"י שוכר,תודה מראש
נשלח ב-8/1/2009 19:58
קלופסבשרי היי
אני קוראת את ההודעה שלך ומניסיון אני יכולה לספר לך שזה בעייתי גם שיש דיר שלא משלם שכירות קשה לפנות אותו מהדירה לי זה קרה שהשכרתי את הדירה שלי ואחרי ששכרתי לא שילמו לי שכירות ואני התעצבנתי והכנסתי לדיירת ולחבר שלה מכות וזה לא עזר הם לא פינו את הדירה [אני במקרה אישה חזרה פיזית]
ואחרי שהבנתי שכלום לא יעזור ארבתי לדירת שראיתי שהוא יצאה מהבית לכמה שעות
הבאתי משאית עם 4 גברים ותוך שעה פיניתי את הבית למחסן ,היא פנתה למשטרה והמשטרה אמרה לה שזה לא עיניין משטרתי שתפנה לבית משפט .
אני מציעה לך לפני שאתה פועל בשיטה המסובכת שלי לנסות לנתק את החשמל לסגור את המים בצורה חוקית
או ולהכניס למנעול חתיכת גפרור ששיהרוס את המנעול הם יהיו חייבית להזמין פורץ כל הזמנת פורץ מחייבת את המנעולן להזמין משטרה אועלות החלפת מנעול 400 ש"ח במקרה הטוב אחרי שהם יצטרכו להחליף 10 פעמים מנעול הם ירצו ללכת מהבית ... כול יום תתקע להם גפרור במנעול או שתקנה דבק 10 שניות ותשפריץ בחור הנמעול ונגמר למנעול הסיפור
בהצלחה אני מחזיקה לך אצבעות ומבינה איזה עוגמת נפש אתה אוכל בגלל איזה זבל