בית פורומים בחדרי חרדים חוק ומשפט

עד מתי ניתן לתבוע קבלן בשל ליקויי בניה?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-19/4/2009 10:57 לינק ישיר 
עד מתי ניתן לתבוע קבלן בשל ליקויי בניה?

שלום רב, אודה על תשובה שתעזור לי לכלכל את צעדי הבאים:
אנו מתגוררים בדירה כ4.5 שנים, דירה חדשה מקבלן.
זמן קצר אחרי שנכנסנו לדירה התגלו בה ליקויים רבים כשהחמור בינהם היא בעיית רטיבות חמורה (הקירות מתקלפים מעל הפנלים ברוב חלקי הבית). פנינו לקבלן מספר פעמים (טלפונית) והוא שלח פועל כדי לטייח את הבעיה (קילוף החלק הנגוע וצביעתו מחדש). מובן שהבעיה שבה וצצה לאחר זמן קצר. בשנה האחרונה פנינו אל הקבלן פעמיים בדואר רשום, פעם אחת כתגובה הוא קפץ לביתנו, בדק את התלונה והבטיח לטפל ברצינות. מאז נעלמו עיקבותיו. מכתב רשום נוסף ששלחנו לא זכה לתגובה.
שאלתי:
א. האם עדיין ניתן לתבוע את הקבלן על הנזק, או שכבר החמצנו את הרכבת?
ב. האם ניתן להעריך מראש עלות של הרפתקה משפטית זו?
ג. האם ניתן לשער מראש מהם סיכויי הזכיה?
ד.בחוזה חתמנו כי אנו מתחייבים להתדיין בבית דין רבני (של הרב מחפוד). חתימה זו מחייבת אותנו?

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/4/2009 18:33 לינק ישיר 

צריך לשלוח ישר מההתחלה מכתב רשום אחרת קשה להוכיח את  גיל הבעיה וזה יכול להוות בעיה
אני מעתיק לך כאן את לוחות הזמנים המקובלים לתביעת לקויי בניה מהאתר של (משרד אלדר אדטו)
תקופת הבדק הנה דינאמית ומשתנה בהתאם לליקוי בנייה:
א. קילוף ניכר בחיפוי החיצוני – 7 שנים
ב. ליקויי צנרת, מרזבים והסקה – 2 שנתיים
ג. סדקים בתקרות ובקירות – 5 שנים
ד. רטיבות במקלט, בקירות ובגג – 3 שנים
ה. שקיעה של מרצפות בשטח הבניין, לרבות: מדרכות, חנויות ושבילים – 3 שנים.
ו. ליקויים במנועים, במכונות ובדוודים – 3 שנים
ז. שקיעת של מרצפות באזור קומת הקרקע – 3 שנים
ח. קילוף של חיפויים באזור חדר המדרגות – 3 שנים
ט. אי התאמות יסודיות אחרות – 1 שנה

אם היית מתעדת את הפניה שלך אל הקבלן מהתחלה,גם אחרי 4.5 שנים יכלת לתבוע אותו.
אבל בכל אופן יכול להיות שגם עכשיו זה רלונטי אם הבעיה כ"כ רצינית מומלץ להתיעץ עם עו"ד מהתחום. בהצלחה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/6/2011 13:29 לינק ישיר 
באמת מקרה מצער-אבל...

באמת מקרה מצער-אבל עוד לא מאוחר!
אני עשיתי בדק בית אצל המרכז הישראלי לבדק בית וגם אצלי בדירה מצאו כמה וכמה ליקויים(לא חמורים כמו במקרה שלך) אבל בסופו של דבר לאחר שהבאתי את הדוח שהם נתנו לי לקבלן והוא לא רצה לתקן את הליקויים הם הפנו אותי לעורך דין שלהם ותבעתי אותו על עוגמת הנפש ועל הליקויים - והכל הסתדר על הצד הטוב ביותר - אני ממליץ לך לפנות אליהם יש להם אחלה עורך דין...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/8/2011 08:02 לינק ישיר 

חתימה על מקום הדיון מחייבת בהחלט.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/2/2013 16:22 לינק ישיר 
תביעת קבלן

ישנו דבר שנקרא תקופת אחריות קבלן.
מה שאתה צריך לעשות זה לבדוק בחוזה שלך מול הקבלן את הסעיף שמדבר על אחריות הקבלן.
במקרה שנגמרה לך האחריות אז אני ממליץ לקחת חברת בדק בית ( ניתן למצוא בגוגל מספר רב של חברות).
מתוך ניסיון אישי אני ממליץ לך לקחת את חברת יעדים הנדסה חברתית, שמו של בעל החברה הוא משה מלכה והוא מהנדס בניין מוסמך וקונסטרוקטור.

אתם יכולים ליצור עמו קשר בטלפון - 1800-077-102
או לחלופין להיכנס לאתר http://www.yehadim.co.il

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/11/2019 09:31 לינק ישיר 

חוק המכר (דירות), תשל"ג - 1973 (להלן: "חוק המכר דירות"), מחייב כל יזם או קבלן שמכר דירה לתקן את ליקויי בנייה שהתגלו לאחר מסירתה לידי הרוכש. לפי החוק, על היזם לתקן את הליקויים בתוך פרק זמן סביר אשר משתנה בהתאם לחומרת הליקויים, ובאם מדובר בליקויים קלי ערך - עד לסוף שנת הבדק.

לפרטים נוספים כנסו למאמר הבא: https://www.kfirhy-law.com/likuy-beniya
מכיוון שהוראות חוק המכר דירות הן קוגנטיות (כלומר: הוראות שאסור להתנות עליהן), כל סעיף בהסכם המכר שסותר את הוראותיו - בטל.
האיסור להתנות על חוק המכר דירות הוא מהותי ומשמעותי משום שלא פעם יזמים תולים את יהבם ומצדיקים את סירובם לתקן ליקויים או את מחדליהם באמצעות סעיפים בהסכם המכר שמסירים מעליהם את האחריות לכך.

לכן, בכל פעם שמתעוררת מחלוקת עם יזם בקשר לליקויים שבמהלכה הוא מפנה את הרוכשים לסעיף בהסכם המכר אשר מסיר מעליו את האחריות לתיקונם - עלינו לבדוק האם אותו סעיף לא מנוגד לחוק המכר דירות. 

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חוק ומשפט > בחדרי חרדים חוק ומשפט > עד מתי ניתן לתבוע קבלן בשל ליקויי בניה?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext