בית פורומים בחדרי חרדים חוק ומשפט

מדיניות המשטרה בהר הבית וסביבו חוקית?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-4/5/2009 11:01 לינק ישיר 
מדיניות המשטרה בהר הבית וסביבו חוקית?

טיילתי לפני כמה ימים בעיר העתיקה. הלכתי ברחוב השלשלת עד סופו, עד השער. רציתי לעמוד מול השער הפתוח, בשעת לילה. השוטרים עצרו אותי במרחק כמה מטרים.
האם יש עילה חוקית?
אינני נראה פרובוקטור. אם הייתי מגלח את זקני, חובש כובע טמבל ונושא מצלמה גדולה, איש לא היה עומד בדרכי. האם מותר למשטרה לחשוד בכל דתי, כאילו הוא פוטנציאל למהומות?
מה יאמר על זה בית המשפט?

-------
מאיר

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/5/2009 12:26 לינק ישיר 

קודם כל, כמו שאני מכיר אותך, אתה נראה סופרובוקטור .

שנית, בשעת לילה, גם אני הייתי שולח אותך לישון.

ושלישית, מדובר באיזונים בין זכויות יסוד כחופש התנועה ואולי גם הביטוי והדת, למול הסדר הציבורי, שגובר בעקרון על כל זכות יסוד כזו.

אולם, האיזונים שקבע בית המשפט הם, שהסדר הציבורי גובר על זכויות היסוד ובכללן, חופש התנועה והביטוי והדת, רק כאשר יש (1)חשש מבוסס ל(2)ודאות קרובה להפרת הסדר הציבורי.
דהיינו שני תנאים מצטברים. אם מדובר בשמועה בעלמא, שיש ודאות קרובה להפרת הסדר, או חשש מבוסס שהסיכוי להפרת הסדר נמוך, אז זכות היסוד גוברת.
במקרה שלך, לכאורה, מותר לחשוד בכל דתי שהוא פוטנציאל למהומות במקום ובזמן המתאימים. כמו שכל ערבי נבדק שבעתיים בכל כניסה לקניוןצ'יק.
אולם, כאמור, במקרה שלך, גם אם נניח שהנך מהווה פוטנציאל למהומות, הרי שמאחר שהנך בודד, הסיכוי לתוצאה של הפרת הסדר נמוכה ביותר. ולכל היותר, יכלו לפשפש בכליך לוודא שאינך מחזיק אמצעים להפרת הסדר.

בשורה תחתונה, בית משפט יגיד להם נו נו נו.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חוק ומשפט > בחדרי חרדים חוק ומשפט > מדיניות המשטרה בהר הבית וסביבו חוקית?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext